4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς μετά τις εκλογές και Δευτέρα βράδυ επιβάλλεται μια ταινία. Δες τις επιλογές στη μικρή σου οθόνη:

«Η δεύτερη αλήθεια» (2014) σε σκηνοθεσία Σουζάνε Μπίερ 

Όταν ο αστυνομικός Αντρέας διαπιστώνει πως το νεογέννητο παιδί του έχει πεθάνει στον ύπνο του, παίρνει μια τολμηρή απόφαση, που θα λειτουργήσει σαν απαρχή για μία σειρά από καταστάσεις που θα τον οδηγήσουν κοντά στην προσωπική καταστροφή και θ’ αλλάξει για πάντα την οικογενειακή ζωή του. Πρόκειται για ένα σκληρό δράμα, την 15η ταινία της βραβευμένης με Όσκαρ Σουζάνε Μπίερ. Η ταινία προβλήθηκε στα Φεστιβάλ του Τορόντο και του Σαν Σεμπαστιάν πριν βρει το δρόμο της για τις αίθουσες. Το σενάριο της ταινίας υπογράφει ο Άντερς Τόμας Γένσεν, στην έκτη του συνεργασία με την Μπίερ. Παίζουν: Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου, Ούλριχ Τόμσεν, Μαρία Μπονεβί, Νικολάι Λι Κας, Μέι Άντερσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 8/7, στις 23.00

«Τρεις γάμοι σε ένα μήνα» (2013) σε σκηνοθεσία Javier Ruiz Caldera

Η ζωή της Ρουθ πιάνει πάτο όταν ο φίλος της την χωρίζει. Και ενώ νομίζει ότι δεν υπάρχει πιο κάτω από τον πάτο… θα συναντήσει τον «απόπατο», όταν τρεις προσκλήσεις γάμου από τους πρώην συντρόφους της θα καταφτάσουν τη στιγμή που αδυνατεί να προσδιορίσει εκ’ νέου τη ζωή της. Αποφασισμένη να μην κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα, με ψηλά το κεφάλι, θα παρευρεθεί και στους τρεις γάμους και να τους δείξει ότι γι’ αυτή η ζωή συνεχίζεται. Μια αλληλουχία από κωμικοτραγικές παρεξηγήσεις που φτάνουν στα άκρα, ολοκληρώνουν την πιο εξωφρενικά αστεία ισπανική κωμωδία του καλοκαιριού! Όπως ξέρουν όλες οι γυναίκες, το χειρότερο πράγμα από το να παρευρεθείς στον γάμο του πρώην σου, είναι να σε προσκαλέσουν και οι τρεις πρώην στο γάμο τους…. μέσα στον ίδιο μήνα! Παίζουν: Ίνμα Κουέστα, Μαρτίνο Ρίβας, Κουίμ Γκουτιέρεζ, Πάκο Λεόν, Ρόσι ντε Πάλμα, Μαρία Μπότο, Λάουρα Σάντσεζ.

*ΕΡΤ3, Δευτέρα 8/7, στις 23.00

«Ένα καλοκαίρι» (2012) σε σκηνοθεσία Τζεφ Νίκολς

Ο Έλις και ο Νέκμπον, είναι δύο 14χρονοι φίλοι, που ζουν σε μια επαρχία, στις όχθες του Μισισιπή. Σε μία από τις καθημερινές εξερευνήσεις τους, ανακαλύπτουν κάτι παράξενο, μια βάρκα πάνω σε ένα δέντρο. Η μία έκπληξη διαδέχεται την άλλη καθώς διαπιστώνουν ότι μέσα στη βάρκα ζει ένας μυστηριώδης άντρας, με το περίεργο όνομα, Mud. Η γνωριμία του Mud με τα δύο αγόρια έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Είναι καταζητούμενος από την αστυνομία και έχει ανάγκη τη βοήθειά των δυο αγοριών για να επιβιώσει αλλά και για να καταφέρει να σμίξει ξανά με την αγαπημένη του Τζούνιπερ. Ως αντάλλαγμα θα πάρουν τη βάρκα. Ο Έλις και ο Νέκμπον, που διψάνε για περιπέτεια, δέχονται τη συμφωνία… Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Ρις Γουίδερσπουν, Τάι Σέρινταν, Τζέικομπ Λόφλαντ, Σαμ Σέπαρντ, Μάικλ Σάνον.

*STAR, Δευτέρα 8/7, στις 21.00

Matrix (1999) σε σκηνοθεσία Άντι Γουατσόφσκι, Λάνα (Λάρι) Βακόφσκι

Έτος 1999. Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον, μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα. Ο τελευταίος είναι αυτός που θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν καταλάβει τον κόσμο. Τα κομπιούτερς έχουν δημιουργήσει μια εικονική πραγματικότητα της ζωής του 20ου αιώνα, όπου εκμεταλλεύονται την ενέργεια των ανθρώπων προς όφελός τους. Ο Μορφέας αποκαλύπτει στον Άντερσον πως αυτός είναι «ο εκλεκτός», που σύμφωνα με το μύθο, θα πολεμήσει ενάντια στις μηχανές και θα απελευθερώσει τους ανθρώπους. Στην αρχή, ο Άντερσον διστάζει να τον πιστέψει, όταν όμως αντιλαμβάνεται ότι οι «Πράκτορες» (προγράμματα με ανθρώπινη μορφή) βρίσκονται στο κατόπι του με σκοπό να τον σκοτώσουν, αποφασίζει να πάρει την τύχη στα χέρια του και να αγωνιστεί ενάντιά τους… Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Λώρενς Φίσμπερν, Κάρι Αν Μος, Τζο Παντολιάνο κ.α.

*OPEN, Δευτέρα 8/7, στις 22.00

parallaximag.gr