Χρυσό για Τεντόγλου: Πρώτος στην Ευρώπη – Τέταρτος στον κόσμο (video)

φωτογραφία αρχείου

Ο 21χρονος πρωταθλητής Ευρώπης συνέχισε το σερί του και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέβλε της Σουηδίας κατακτώντας το 23ο μετάλλιο της Ελλάδας στο θεσμό.

Το σερί του Μίλτου Τεντόγλου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συνεχίζεται και μάλιστα ακολουθώντας αντίστροφη πορεία από τα καθιερωμένα. Έτσι μετά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κάτω 23 ετών που γίνεται στο Γκέβλε της Σουηδίας.

Ο 21χρονος άλτης αγωνίστηκε χωρίς αντίπαλο και έβαλε στη συλλογή του το μετάλλιο που του έλειπε και που επιθυμούσε να κατακτήσει.

Με 8,32 μ. (0,9) απάντησε άμεσα στο άλμα του Ισπανού Έκτορ Σάντος που ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,19 μ. και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.

Φύλαξε το καλύτερο στο τέλος

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με 8,22 μ. για να πετύχει φετινό ρεκόρ συνέχισε με άκυρο άλμα, έπειτα πέτυχε 8,05 μ., 8,20 μ. και 8,25 μ. για να βελτιωθεί εκ νέου το ρεκόρ, ενώ κράτησε το καλύτερο για το φινάλε, αφού σημείωσε 8,32 μ., που είναι η τρίτη επίδοση της καριέρας του.

Ο αθλητής του Πομάσκι σημείωσε πέντε άλματα πάνω από τα 8,00 μ., τέσσερα πάνω από τα 8,20 μ. κι ένα πάνω από τα 8,30 μέτρα. Η σταθερότητα, η δυναμική, αλλά περισσότερο τα περιθώρια που έχει ακόμη για να να πάει μακρύτερα τον καθιστούν αυτή τη στιγμή τον κορυφαίο Ευρωπαίο άλτη του μήκους και έναν από τους ανερχόμενους παγκοσμίως.

Τέταρτος στον Κόσμο

Ο Ελληνας αθλητής με το 8,32 μ. ανέβηκε στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης και έδειξε όλο και πιο έτοιμος ενόψει του μεγάλου του στόχου για το 2019, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα του Κατάρ.

Ο Τεντόγλου με το σημερινό του μετάλλιο διεύρυνε ακόμη περισσότερο την γκάμα των μεταλλίων του, αφού έχει ήδη στην κατοχή του δύο χρυσά στην κατηγορία Ανδρών σε Βερολίνο και Γλασκώβη, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 το 2017 και το ασημένιο το 2016 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20. Το μόνο μετάλλιο που λείπει από τη συλλογική του αθλητή είναι στην κατηγορία Κ18, όπου το 2015 στο Κάλι είχε καταλάβει την πέμπτη θέση.Η χώρα μας κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κ23 και το 23ο της στην ιστορία του θεσμού. Ο Τεντόγλου είναι ο δεύτερος άλτης του μήκους, μετά τον σπουδαίο Λούη Τσάτουμα, που κατακτά χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση στο μήκος.