5 ταινίες στην τηλεόραση για το βράδυ της Κυριακής

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου:

ΑΠ’ ΤΑ ΚΟΚΑΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΑ (2011) σε σκηνοθεσία Σωτήρη Γκορίτσα

Κωμωδία, παραγωγής 2011.

Ο νεαρός ειδικευόμενος ορθοπεδικός γιατρός Γιώργος Σπυράτος αρχίζει την επαγγελματική του καριέρα στο δημόσιο νοσοκομείο των «Αγίων Πάντων». Εκεί, ανακαλύπτει το πώς ένα σύστημα που σχεδιάστηκε για να θεραπεύει, να προσφέρει, να ανακουφίζει, έχει εξελιχθεί σ’ ένα παρανοϊκό βασανιστήριο που εξουθενώνει τους πάντες, Άγιους και μη. Μέσα στο αγριεμένο αυτό κοινωνικό τοπίο, ο νεαρός γιατρός θα παλέψει για να περάσει ανάμεσα από τις επικίνδυνες συμπληγάδες αντιμαχόμενων νεοελληνικών μικρόκοσμων που απειλούν να τον κατασπαράξουν. Παράλληλα με τους ασθενείς που θεραπεύει θα δώσει και τον δικό του αγώνα επιβίωσης.

Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του ορθοπεδικού γιατρού Γιώργου Δενδρινού. Η ταινία τιμήθηκε με τρία βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου: Α΄ ανδρικού ρόλου (Αργύρης Ξάφης), Β΄ ανδρικού ρόλου (Δημήτρης Ήμελλος) και μοντάζ (Ιωάννα Σπηλιοπούλου).

Παίζουν: Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Ήμελλος, Άννα Κουτσαφτίκη, Στέλιος Μάινας, Μπέσυ Μάλφα, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μηνάς Χατζησάββας, Γιώργος Συμεωνίδης, Γιώτα Φέστα, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μάκης Παπαδημητρίου, Υβόννη Μαλτέζου, Χάρης Φραγκούλης κ.ά.

*Κυριακή 14 Ιουλίου, στις 22.00, ΕΡΤ 2

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΩΣΗ (2016) σε σκηνοθεσία Κρεγκ Γκιλέσπι

Δραματική περιπέτεια αμερικανικής παραγωγής 2016.

Η σφοδρή καταιγίδα που θα χτυπήσει τις ανατολικές ακτές των Η.Π.Α. τον Φεβρουάριο του 1952, αφήνει πίσω της δύο πετρελαιοφόρα στο έλεος της θεομηνίας. Καθώς τα πληρώματα των ναυτικών έχουν παγιδευτεί μέσα στις λαμαρίνες των πλοίων και τα πεινασμένα κύματα, ένα πλοιάριο με μόνο τέσσερα μέλη της ακτοφυλακής σπεύδει για βοήθεια. Αψηφώντας τον κίνδυνο, οι τέσσερις άντρες αποφασίζουν να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καιρικές συνθήκες και να ρισκάρουν τις ζωές τους προκειμένου να σώσουν περισσότερους από τριάντα παγιδευμένους ναύτες που ο χρόνος για αυτούς μετρά αντίστροφα. Όμως, η Μύριαμ που πρόκειται να παντρευτεί τον Μπέρναρντ, έναν από τους τέσσερις διασώστες, δεν είναι καθόλου σίγουρη ότι θα τα καταφέρουν…

Παίζουν: Κρις Πάιν, Κέισι Άφλεκ, Μπεν Φόστερ, Έρικ Μπάνα, Χόλιντεϊ Γκρέινγκερ

*Κυριακή 14 Ιουλίου, στις 23.00, ALPHA

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΤΖΟ (2010) σε σκηνοθεσία Λέινς Γ. Ντρίσσεν

Δραματική ταινία αμερικανικής παραγωγής 2010. Όταν ο μικρός Τζο, ο δίχρονος γιος του Ράντυ Σίμπκινς εξαφανίζεται αφήνοντας πίσω του μόνο το ποδήλατο με το οποίο έπαιζε, όλη η οικογένειά του θα μπει σε μια οδύσσεια περιπέτειας και αγωνίας. Όμως, η εκστρατεία αναζήτησης που ξεκινά, δεν κινητοποιεί μόνο τις αστυνομικές αρχές, αλλά και όλη σχεδόν την αγροτική κοινότητα, που θα βάλουν στην άκρη τις όποιες διαφορές υπάρχουν μεταξύ τους, απέναντι σε έναν κοινό σκοπό: να βρουν παιδί που χάθηκε και να αποτρέψουν τον κίνδυνο που μπορεί να διατρέχουν και τα δικά τους παιδιά. Πρώτα, όμως, πρέπει να δουν πού βρίσκεται ο μικρός Τζο και τι μπορεί να του έχει συμβεί…

Παίζουν: Ντιν Κέιν, Πιρς Γκάνον, Ματ Λιντζ, Μπρετ Ράις, κ.α.

*Κυριακή 14 Ιουλίου, στις 01.15, ALPHA

ΜΑ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ! (2011) σε σκηνοθεσία Ντάγκλας ΜακΓκράθ

Η Κέιτ αφιερώνει με πάθος τις μέρες της στην καριέρα της, δουλεύοντας σε μια εταιρεία οικονομικής διαχείρισης στη Βοστώνη. Το βράδυ επιστρέφει σπίτι, στον σύζυγό της Ρίτσαρντ που είναι αρχιτέκτονας, και στα δύο μικρά τους παιδιά. Η ζωή τους μοιάζει ειδυλλιακή, μέχρι τη στιγμή που όλα αλλάζουν. Όταν η Κέιτ θα αναλάβει ένα νέο πρότζεκτ, το οποίο απαιτεί συχνά ταξίδια στη Νέα Υόρκη, ο Ρίτσαρντ, επίσης βρίσκει μια νέα δουλειά, για την οποία είχε παλέψει πολύ, και αναπόφευκτα ο χρόνος τους πλέον είναι ελάχιστος. Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο, όταν ο νέος συνέταιρος της Κέιτ, ο Τζακ, αρχίζει να εκφράζει ένα ενδιαφέρον γι’ αυτήν, με αποτέλεσμα ο γάμος και η ευτυχία του ζευγαριού να κινδυνεύουν σοβαρά.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Γκρεγκ Κίνερ, Κριστίνα Χέντριξ

*Κυριακή 14 Ιουλίου, 01.00, STAR

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΗΡΕΜΙΑΣ (2003) σε σκηνοθεσία Πίτερ Σιγκάλ

Κωμωδία (2003) Εξαιτίας μιας παρεξήγησης, ένας διαφημιστής αναγκάζεται να παρακολουθήσει μαθήματα καταπολέμησης του θυμού δίπλα στον ειδικό Δρ. Ράιντελ. Μόνο που ο τελευταίος αποδεικνύεται ένας εκκεντρικός χαρακτήρας, που επεμβαίνει στην προσωπική ζωή του ήρωα, βγάζοντάς τον στην κυριολεξία εκτός εαυτού. Θαυμάσια ιδέα, μέτρια σκηνοθετική διεκπεραίωση.

Παίζουν: Jack Nicholson, Adam Sandler, Marisa Tomei

*Κυριακή 14 Ιουλίου, 21.45, OPEN

parallaximag.gr