5 ταινίες να δεις απόψε στην τηλεόραση αν μείνεις σπίτι

Κατά βάση δροσερές και εύπεπτες επιλογές έχει απόψε το τηλεοπτικό πρόγραμμα, καθώς βρισκόμαστε σε μια Παρασκευή στην καρδιά του καλοκαιριού. Δείτε τις προτάσεις της TV για σήμερα και απολαύστε:

«Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Επιχείρηση Κινούμενος Στόχος» (1985) σε σκηνοθεσία Τζον Γκλεν

Ένα μικροτσίπ, ικανό να αχρηστεύσει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα του πλανήτη, πέφτει στα χέρια των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και οδηγεί τον Τζέιμς Μποντ στον μεγαλοεπιχειρηματία Μαξ Ζόριν, ιδιοκτήτη εταιρείας ηλεκτρονικών. Ο Πράκτορας 007 θα ανακαλύψει ότι ο Ζόριν είναι ένας ιδιοφυής αλλά ψυχωσικός μεγιστάνας, που σκοπεύει να καταστρέψει με έναν μεγάλο τεχνητό σεισμό την περιοχή της Σίλικον Βάλεϊ, η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη του κόσμου στον τομέα της ηλεκτρονικής.

Μ’ αυτό το εφιαλτικό σχέδιο, που θα αφήσει πίσω του εκατομμύρια νεκρούς, ο μανιακός μεγαλοβιομήχανος υπολογίζει να πολλαπλασιάσει τα κέρδη του, καθώς θα είναι πλέον, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρονικών στον κόσμο. Πρόκειται για την 14η ταινία της σειράς «Τζέιμς Μποντ» και την έβδομη και τελευταία ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρότζερ Μουρ στο ρόλο του Βρετανού πράκτορα της MI6. Παρόλο που δανείστηκε τον τίτλο από το μυθιστόρημα του Ίαν Φλέμινγκ «From a View to a Kill», η υπόθεση είναι εντελώς διαφορετική.

Παίζουν: Ρότζερ Μουρ, Τάνια Ρόμπερτς, Γκρέις Τζόουνς, Κρίστοφερ Γουόκεν, Πάτρικ Μακνί, Ντέσμοντ Λιουέλιν, Λόις Μάξγουελ, Ρόμπερτ Μπράουν, Τζέφρι Κιν, Φιόνα Φούλερτον, Ντολφ Λούντγκρεν, Άλισον Ντούντι, Μάνινγκ Ρέντγουντ, Ντέιβιντ Γιπ, Γουίλομπι Γκρέι, Γουόλτερ Γκότελ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 22.30

«Ολική Έκλειψη» (2009) σε σκηνοθεσία Κόνορ Μακφέρσον

Στη γραφική παραθαλάσσια πόλη Κόμπ της Ιρλανδίας, σε ένα ειδυλλιακό τοπίο ανάμεσα στους κατάφυτους λόφους και τα απομεινάρια των πέτρινων αβαείων, κάθε χρόνο πραγματοποιείται ένα σημαντικό φεστιβάλ λογοτεχνίας. Ο Μάικλ Φαρ (Κιράν Χάιντζ, Rome, Μόναχο) προσπαθώντας να ξεπεράσει τον πρόσφατο χαμό της γυναίκας του και να συνηθίσει στην ιδέα του να μεγαλώνει τα δύο του παιδιά μόνος, δουλεύει ως εθελοντής στο φεστιβάλ. Εκεί γνωρίζει τη συγγραφέα μεταφυσικών θρίλερ Λένα (Ίμπεν Χίτζλε, High Fidelity) η οποία τον γοητεύει. Στην πόλη όμως φτάνει και ο Νίκολας (Eϊνταν Κουίν), όμορφος και επιτυχημένος συγγραφέας, για να προωθήσει το τελευταίο του βιβλίο και κυρίως να διεκδικήσει τη Λένα που δεν έχει καταφέρει να βγάλει από το μυαλό του. Καθώς οι δύο άντρες πολιορκούν την ίδια γυναίκα, κάποια ανεξήγητα συμβάντα θα δώσουν μια απρόσμενη τροπή στη σχέση των τριών ηρώων…

Παίζουν: Κιράν Χάιντζ, Ίμπεν Χίτζλε , Eϊνταν Κουίν, Τζιμ Νόρτον, Χάνα Λιντς.

*ΕΡΤ3, Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση, Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 23.00

Crazy Stupid Love (2011) σε σκηνοθεσία Γκλεν Φικάρα

Ο Καλ Γουίβερ, δεν ζητάει τίποτα άλλο από τη ζωή του. Είναι παντρεμένος 25 χρόνια με την αγαπημένη του Έμιλι, τον σχολικό του έρωτα, έχει 2 υπέροχα παιδιά, μια αξιόλογη δουλειά, ένα υπέροχο σπίτι, ζει, κυριολεκτικά, τον ορισμό του αμερικάνικου ονείρου. Σε μια στιγμή όμως η τέλεια εικόνα, καταρρέει όταν η Έμιλι εξομολογείται στον Καλ πως τον απατά και θέλει διαζύγιο. Ο Καλ χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.Δεν ξέρει πια ποιος είναι, που πάει, τι θέλει. Την κατάσταση έρχεται να σώσει ο φίλος του, Τζέικομπ Πάλμερ, ένας εκ πεποιθήσεως εργένης, που αλλάζει γυναίκες πιο συχνά από ότι αλλάζει πουκάμισα! Ο Τζέικομπ θα σταθεί στον φίλο του και θα τον παρηγορήσει με τον μόνο τρόπο, που ξέρει. Θα του παραδώσει ταχύρυθμα μαθήματα φλερτ και από αδιάφορο οικογενειάρχη θα τον μετατρέψει σε έναν γοητευτικό, ώριμο άντρα. Η τύχη του Καλ αρχίζει να αλλάζει και οι επιτυχίες του στο γυναικείο φίλο, ανεβάζουν το ηθικό του. Παρόλαυτα, η καρδιά του συνεχίζει να χτυπάει διαφορετικά ενώ και ο Τζέικομπ αισθάνεται για πρώτη φορά στη ζωή του ανήμπορος απέναντι στον έρωτα…

Παίζουν: Τζουλιάν Μουρ, Κέβιν Μπέικον, Ράιαν Γκόσλινγκ, Στιβ Καρέλ, Έμα Στόουν, Μαρίσα Τομέι.

*STAR, Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 21.00

The Dukes of Hazzard (2005) σε σκηνοθεσία Τζέι Σαντρασεκά

Ο Μπο και ο Λουκ Ντιουκ είναι ξαδέλφια. Είναι οι περίφημοι Ντιουκς της κομητείας του Χάζαρντ, που οργώνουν τους δρόμους με τον «Στρατηγό Λι», μια Ντοτζ Τσάρτζερ του ’69. Οι μπελάδες βέβαια δεν λείπουν από την καθημερινή ρουτίνα τους καθώς αποτελούν το… άχτι του σερίφη Ρόσκο Κολτρέιν, που κάνει ό,τι μπορεί για να τους συλλάβει για επικίνδυνη οδήγηση. Μόνο που τα ξαδέλφια βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά. Εντωμεταξύ ο Μπος Χογκ, ο τοπικός και διεφθαρμένος επίτροπος της κομητείας, που μισεί τους Ντιουκς, κάνει αγωγή έξωσης στα δύο ξαδέλφια αναγκάζοντάς τα να εγκαταλείψουν τη φάρμα τους. Με τη βοήθεια της σέξι ξαδέλφης τους Ντέιζι και του θείου τους Τζέσε, ο Μπο και ο Λουκ θα προσπαθήσουν να ρίξουν φως στα σκοτεινά σχέδια του Μπος Χογκ, που σκοπεύει να μετατρέψει το Χάζαρντ σ’ ένα απέραντο… ανθρακωρυχείο!

*OPEN, Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 22.00

«Push: Το επικίνδυνο χάρισμα» (2009) σε σκηνοθεσία Πολ ΜακΚουίγκαν

Μια ομάδα ανθρώπων με μεταφυσικές ικανότητες που τους επιτρέπουν να «ακούν» και να επηρεάζουν τις σκέψεις των άλλων και να μετακινούν αντικείμενα με το μυαλό τους, δουλεύουν για μια μυστική κυβερνητική οργάνωση, όπου μαθαίνουν να ελέγχουν τα ιδιαίτερα χαρίσματά τους. Μια ομάδα νεαρών αμερικανών αποφασίζουν να αφήσουν την οργάνωση, αυτή τους η απόφασή όμως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και τόσο εύκολα. Παίζουν: Κόλιν Φορντ, Κρις Έβανς, Τζόελ Γκρετς, Ντακότα Φάνινγκ, Μπράντον Ρία.

*ΣΚΑΙ, Παρασκευή 19 Ιουλίου, στις 21.50

parallaximag.gr