5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση αν μείνεις σπίτι

Κυριακή βράδυ και θα βρεις επιλογές σε ώρες που σε βολεύουν (βλ. 20.45, 21.00) αλλά και ταινίες που προβάλλονται πιο αργά, σε περίπτωση που έχεις αϋπνίες σκεπτόμενος την εβδομάδα που ξεκινά:

«Οίκος Ανοχής» (2011) σε σκηνοθεσία Μπερτράν Μπονελό

Στις αρχές του 20ού αιώνα, ένας οίκος ανοχής ζει τις τελευταίες μέρες της ιστορίας του. Στον μικρόκοσμό του, κάποιοι άνδρες ερωτεύονται κι άλλοι γίνονται επικίνδυνα βίαιοι, οι γυναίκες μοιράζονται μυστικά, φόβους, χαρές, πάθη, πόνους…

Ο Μπερτράν Μπονελό, στην πέμπτη του ταινία, μας ταξιδεύει στο Παρίσι της αυγής του 20ουαιώνα και τραβά τις κουρτίνες σε ένα ερμητικά κλειστό γυναικείο σύμπαν, ενός οίκου ανοχής της αριστοκρατικής κοινωνίας. Βελούδινοι καναπέδες, κρυστάλλινα ποτήρια σαμπάνιας, υψηλή ραπτική σε ακριβά υφάσματα και έργα τέχνης υψηλής αισθητικής που κοσμούν τους τοίχους, απογειώνουν το ροκοκό σκηνικό της φαντασιακής παράστασης που στήνουν κάθε βράδυ οι γυναίκες του μπορντέλου για τους πλούσιους επισκέπτες – πελάτες τους. Μία παράσταση για εκείνους που έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν την αριστοκρατική κοινωνική ζωή, με την έμφαση που αυτή δίνει στην προστασία των ιδιωτικών στιγμών και στη λατρεία των ανθρώπινων σχέσεων (φανερών ή κρυφών). Ένα σκοτεινό πάρτι, σαν σε όνειρο, που κάτω από τα ακριβά σατέν και τη ζωηρή μουσική, μπορεί κάποιες φορές να κρύβει έναν μοιραίο έρωτα, μία ανίατη ασθένεια, ή και μία επικίνδυνη διαστροφή. Στην άλλη πλευρά του νομίσματος, κάθε ερωτική νύχτα διαδέχεται με ρυθμούς σχεδόν τελετουργίας μια πανομοιότυπη πρωινή καθημερινότητα, με την προετοιμασία του φαγητού, του μπάνιου, τη φροντίδα του σώματος, των μαλλιών, την επιμέλεια των φανταχτερών ρούχων και κοσμημάτων… Αισθησιακές και παράλληλα θεατρικές λεπτομέρειες ενός ρόλου που παίζουν στην καθημερινή τους ζωή γυναίκες με όνειρα, αισθήματα, φόβους και ανησυχίες. Και πάνω στο απόγειο της φαντασίωσης, ο ρομαντισμός του 19ου αιώνα, που σέβεται τη γυναίκα και τον έρωτα, ακόμη κι όταν αυτός έχει αντίτιμο, καταρρέει και ο σύγχρονος κόσμος απομυθοποιεί όλη τη χλιδή και την έκσταση του παρελθόντος.

Παίζουν: Χαφσία Χερζί, Σελίν Σαλέτ, Γιασμίν Τρίνκα, Αντέλ Χαενέλ, Νοεμί Λοβσκί, Άλις Μπαρνόλ, Ιλιάνα Ζάμπεθ.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 00.30 (προς ξημερώματα Δευτέρας)

«Κακή Τύχη» (2014) σε σκηνοθεσία Ματ Σάκμαν

O Dwayne McLaren ψάχνει έναν τρόπο να ξεφύγει από την μικρή πόλη που ζει στο Cut Bank. Όταν βρίσκεται στο λάθος τόπο τη σωστή στιγμή και γίνεται μάρτυρας ενός φόνου που τυχαία τον κινηματογραφεί νιώθει πως αυτή είναι η ώρα να κυνηγήσει τη μεγάλη ζωή.

Παίζουν: Μάικλ Στούλμπαργκ, Μπρους Ντερν, Τζον Μαλκοβιτς.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 21 Ιουλίου, Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση, στις 23.45

«Καράτε Κιντ ΙΙ» (1986) σε σκηνοθεσία Τζον Άβιλτσεν

Ο νεαρός Ντάνιελ θα βοηθήσει αυτή τη φορά το δάσκαλό του Μικιάγκι ο οποίος δέχεται την επίθεση ενός θανάσιμου εχθρού του στην Ιαπωνία, όπου βρίσκονται και οι δυο λόγω του θανάτου του πατέρα του Μικιάγκι.

Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Τάμλιν Τομίτα.

*ANT1, Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 20.45

«Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Σε άγνωστα νερά» (2011) σε σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ

Ο κάπτεν Τζακ Σπάροου δε θα μπορούσε να μείνει για πολύ καιρό μακριά από την περιπέτεια. Όταν βρεθεί λοιπόν στο δρόμο του η Αντζέλικα, μια γυναίκα από το σκοτεινό παρελθόν του, καταλαβαίνει ότι σύντομα η ατμόσφαιρα θα αρχίσει να μυρίζει μπαρούτι. Προς το παρόν, φυσικά, ο Τζακ δεν είναι σίγουρος αν η τυχαία(;) συνάντησή τους οφείλεται στην… μυθική γοητεία του ή στη σφοδρή επιθυμία της Αντζέλικα να ανακαλύψει την θρυλική “Πηγή της Αιώνιας Νεότητας”. Όταν όμως οι καταστάσεις τον φέρουν απέναντι από τον κουρσάρο Μαυρογένη, τον φόβο και τον τρόμο όλων των πειρατών, τότε πλέον δεν θα έχει καμιά αμφιβολία! Παρ’ όλα αυτά, ακόμα δυσκολεύεται να αποφασίσει ποιος από τους δύο είναι χειρότερος: ο διαβόητος και επικίνδυνος αρχιπειρατής ή η πανούργα, αλλά ακαταμάχητα σαγηνευτική, Αντζέλικα;

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Πενέλοπε Κρουζ, Τζέφρι Ρας, Ίαν ΜακΣέιν, Κέβιν ΜακΝάλι, Κιθ Ρίτσαρντς.

*ALPHA, Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 21.00

«Ο Εκλεκτός» (2010) σε σκηνοθεσία Άλμπερτ και Άλεν Χιουζ

Στο κοντινό μέλλον, 30 χρόνια περίπου μετά τον τελευταίο πόλεμο, ένας μοναχικός άνθρωπος διασχίζει την κατεστραμμένη πλέον Αμερική. Άδειες πόλεις, ραγισμένες λεωφόροι, καμμένη γη γύρω του – τα σημάδια μιας ολέθριας καταστροφής. Δεν υπάρχει πλέον πολιτισμός ούτε νόμος. Οι δρόμοι ανήκουν σε συμμορίες που θα σκότωναν έναν άνθρωπο για τα παπούτσια του, για μια στάλα νερό… ή και για κανένα λόγο. Ο Ίλαϊ νιώθει επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος: να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει τα μυστικά για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο Κάρνεγκι όμως, δεσπότης μιας μικρής πόλης, γνωρίζει τη δύναμη που κρατάει στα χέρια του ο Ίλαϊ και είναι αποφασισμένος να την αποκτήσει με κάθε τρόπο.

Παίζουν: Μίλα Κούνις, Ντένζελ Γουόσινγκτον, Γκάρι Όλντμαν, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Μάικλ Γκάμπον, Τζένιφερ Μπιλς.

*OPEN, Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 22.15

parallaximag.gr