Η δωρεάν εφαρμογή που καταγράφει τα απορρίμματα των ακτών

Μία νέα έξυπνη ηλεκτρονική δωρεάν εφαρμογή (application) του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το SeaDoc δημιουργήθηκε με στόχο την καταγραφή και την αντιμετώπιση του προβλήματος της θαλάσσιας ρύπανσης.

Μέσω της εφαρμογής SeaDoc, κάθε πολίτης μπορεί πλέον να καταγράφει τα απορρίμματα που συλλέγει μεμονωμένα ή στο πλαίσιο οργανωμένων καθαρισμών, συμβάλλοντας στην κατανόηση για την έκταση και τα χαρακτηριστικά της θαλάσσιας ρύπανσης στη χώρα μας.

Τα δεδομένα θα αποστέλλονται αυτόματα σε βάση δεδομένων, θα αξιολογούνται από ειδικούς επιστήμονες και θα προσμετρώνται στην καταγραφή των εθνικών δεδομένων για τη θαλάσσια ρύπανση.

Εύχρηστη και κατανοητή από όλους, η ηλεκτρονική εφαρμογή διατίθεται δωρεάν και είναι συμβατή με όλους τους τύπους κινητών τηλεφώνων (IOS και Android).
Μέσα σε λίγα λεπτά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καθαρίσουν την ακτή που επέλεξαν, να καταγράψουν τα ευρήματά τους, να τα φωτογραφίσουν και, εάν το επιθυμούν, να τα μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσκαλώντας και άλλους να τους ακολουθήσουν.

Σήμερα, καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας λιγότερα πλαστικά μίας χρήσης, επιλέγοντας επαναχρησιμοποιούμενα είδη, κρατώντας τις παραλίες καθαρές στο πέρασμά του και συμμετέχοντας στον καθαρισμό ακτών.

Η εφαρμογή SeaDoc δίνει σε όλους μας την ευκαιρία να αποτελέσουμε μέρος της λύσης στο πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης, ενισχύοντας την περιβαλλοντική μας συνείδηση.
Είναι ο πιο απλός και εύχρηστος τρόπος να μειώσουμε τον όγκο των απορριμμάτων στις ελληνικές ακτές, τροφοδοτώντας παράλληλα τους επιστήμονες με χρήσιμα πρωτογενή δεδομένα για την έρευνά τους.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν την εφαρμογή εδώ IOS και Android

ecozen