5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πολλές επιλογές απόψε στην μικρή σου οθόνη. Πώς θα περάσεις το βράδυ σου αν μείνεις εντός;

«Η διαβολογυναίκα» (1989) σε σκηνοθεσία Σούζαν Σάιντελμαν

Ένας λογιστής παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών υποκύπτει στο φλερτ μιας επιτυχημένης συγγραφέως ρομαντικών μυθιστορημάτων και εγκαταλείπει τη γυναίκα του για να ζήσει μαζί της. Η γυναίκα του όμως, φαινομενικά μια άχαρη νοικοκυρά, δεν το βάζει κάτω. Αφήνει την παλιά της ζωή και ιδρύει ένα πρακτορείο με μόνο γυναίκες εργαζόμενες και βάζει σκοπό να τον καταστρέψει οικονομικά, επαγγελματικά, προσωπικά.Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Ροζάν Μπαρ, Έντ Μπέγκλεϊ Τζούνιορ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 23.00

«1001 γραμμάρια» (2014) σε σκηνοθεσία Μπεντ Χάμερ

Πολλοί μπορεί να μη το γνωρίζουν, αλλά σε κάθε χώρα φυλάσσεται κάτω από ειδικές συνθήκες ώστε να μην αλλοιώνεται το βάρος του, ένα πρότυπο χιλιόγραμμο, το γνωστό μας κιλό. Το πρότυπο αυτό συνιστά τη μονάδα αναφοράς και μέτρησης του βάρους. Όταν η αυστηρή, γοητευτική αλλά και μοναχική Νορβηγίδα επιστήμονας Μαρίε συμμετέχει στο τακτικό ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο στο Παρίσι σχετικά με την ακριβή μέτρηση του πρότυπου χιλιόγραμμου, η ζωή της αποκλίνει από την κανονική της ρουτίνα. Θα αναγκαστεί λοιπόν να «ζυγίσει» με ακρίβεια τις προσωπικές της απογοητεύσεις και επιθυμίες με την ευκαιρία για αγάπη και μια διαφορετική στάσης ζωής. Παίζουν: Ane Dahl Torp, Laurent Stocker, Hildegun Riise.

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 23.00

«Η Τελετή» (2011) σε σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ


Ο Μάικλ Κόβακ, αναζητώντας μια διέξοδο και έναν τρόπο να φύγει από το πατρικό του, αποφασίζει να σπουδάσει σε θεολογική σχολή και να γίνει κληρικός. Αν και κάποιος θα υπέθετε το αντίθετο, η πίστη δεν είναι το δυνατό του σημείο καθώς δεν σταματά να αναζητά απαντήσεις στην επιστήμη. Όταν δέχεται πρόταση να πάει στο Βατικανό για να παρακολουθήσει σεμινάρια εξορκισμού, ο σκεπτικισμός του αυξάνεται. Εκεί θα γνωρίσει τον Πατέρα Λούκας, γνωστό για τους αμέτρητους εξορκισμούς, που έχει τελέσει αλλά και για τις εκκεντρικές μεθόδους του. Οι απόκοσμες εμπειρίες, που θα ζήσει στο πλευρό του, θα θέσουν σε αμφισβήτηση τα πιστεύω του… Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Ο’ Ντόναχιου, Άλις Μπράγκα, Ρούτγκερ Χάουερ, Τόμπι Τζόουνς.

*STAR, Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 23.30

Νωρίτερα, στις 21.00, στο STAR, προβάλλεται η ταινία «Κον-Τίκι» σε σκηνοθεσία Γιοακίμ Ρόνινγκ, Έσπεν Σάντμπεργκ, ιστορική περιπέτεια βρετανικής, νορβηγικής, γερμανικής, σουηδικής, δανέζικης συμπαραγωγής του 2012

«Αστερόσκονη» (2007) σε σκηνοθεσία Μάθιου Βον 

Σε ένα απομονωμένο χωριό της Αγγλίας, ο νεαρός Τρίσταν υπόσχεται στην αγαπημένη του Βικτόρια ότι θα της φέρει ένα πεφταστέρι. Τελικά όμως, γνωρίζει και ερωτεύεται την Υβόν, που είναι πεφταστέρι, και προσπαθεί να την σώσει από την βλοσυρή μάγισσα Λάμια και την αδάμαστη επιθυμία της να παραμείνει αφύσικα νέα. Παίζουν: Τσάρλι Κοξ, Κλερ Ντέινς, Σιένα Μίλερ, Μπεν Μπαρνς, Μισέλ Φάιφερ.

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 21.50

«Ο πλανήτης των πιθήκων: Η εξέγερση» (2011) σε σκηνοθεσία Ρούπερτ Ουάιατ

Η ταινία διαδραματίζεται στο σύγχρονο Σαν Φρανσίσκο, όπου τα πειράματα του ανθρώπου στην επιστήμη της γενετικής και στη θεραπεία της νόσου του Αλτσχάιμερ οδηγούν στην ανάπτυξη της νοημοσύνης των πιθήκων, που ξεκινούν έναν πόλεμο με στόχο την κυριαρχία τους στον πλανήτη. Παίζουν: Τζέιμς Φράνκο, Τζον Λίθγκοου, Φρίντα Πίντο, Άντι Σέρκις.

*OPEN, Πέμπτη 25 Ιουλίου, στις 22.00

parallaximag.gr