5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση αν μείνεις σπίτι

Παρασκευή σήμερα και αν το βράδυ σε βρίσκει σπίτι, δες τις κινηματογραφικές επιλογές σου επί της οθόνης:

«Τζέιμς Μποντ, Πράκτωρ 007: Με το δάχτυλο στη σκανδάλη» (1987) σε σκηνοθεσία Τζον Γκλεν

Ο Πράκτορας 007 αναλαμβάνει μια νέα αποστολή στην Μπρατισλάβα. Πρέπει να προστατεύσει τον στρατηγό Κοσκόφ, όταν αυτομολεί από την ΚGB. Ο στρατηγός καταφέρνει να διαφύγει στο Λονδίνο, όπου ενημερώνει για τα σχέδια του στρατηγού Πούσκιν, ο οποίος σκοπεύει να δολοφονήσει Βρετανούς πράκτορες. Ο Μποντ δεν πιστεύει την ιστορία του Κοσκόφ. Για να συλλέξει πληροφορίες συναντά στην Μπρατισλάβα τη φίλη του Κοσκόφ, η οποία κινδυνεύει επίσης. Τη βοηθά να διαφύγει και ανακαλύπτει ότι ο Κοσκόφ βρίσκεται στην Ταγγέρη με τον στρατηγό Μπραντ Γουιτάκερ, έναν τρελό λαθρέμπορο όπλων, με σκοπό να προκαλέσουν τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παίζουν: Τίμοθι Ντάλτον, Μαριάμ Ντ’ Αμπό, Τζο Ντον Μπέικερ, Τζέροεν Κράμπε, Τζον Ρις Ντέιβις, Αρτ Μάλικ, Τζον Τέρι, Αντρέας Βισνιέφσκι, Κάρολιν Μπλις, Τόμας Γουίτλι, Βιρτζίνια Χέι, Ντέσμοντ Λιουέλιν, Λόις Μάξγουελ, Ρόμπερτ Μπράουν, Τζέφρι Κιν, Γουόλτερ Γκότελ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 22.30

«Το Βαποράκι» (2004) σε σκηνοθεσία Tony Mahony και Angus Sampson

Βρισκόμαστε στο 1983. O Ray Jenkins, το Βαποράκι, είναι ένας αφελής άντρας, που δέχεται να διακινήσει μια θανατηφόρα ποσότητα συσκευασμένων ναρκωτικών, κρυμμένα στο στομάχι του. Όταν ο Ray συλλαμβάνεται και κρατείται από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Αυστραλίας, μόνος και φοβισμένος, κάνει μια απελπισμένη επιλογή: αψηφώντας τις σωματικές λειτουργίες του, αποφασίζει να …κατακρατήσει -στην κυριολεξία- τα αποδεικτικά στοιχεία. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται μια «ανθρώπινη ωρολογιακή βόμβα» παρασύροντας αστυνομικούς, εγκληματίες και ανήσυχους συγγενείς, σε μία απίστευτη απόδραση!

Παίζουν: Hugo Weaving, Angus Sampson, Leigh Whannell.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 23.00

The Hunger Games: Επανάσταση μέρος ΙΙ (2015) σε σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Η νεαρή Κάτνις αποτελεί πια το σύμβολο της εξέγερσης και προσπαθεί να επαναφέρει τον Πίτα στην κανονική του κατάσταση, να καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο και να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις νέες, δύσκολες μάχες που έρχονται στο δρόμο της. Ο κύριος στόχος της όμως παραμένει ο ίδιος: να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Σνόου και να επανέλθει η ειρήνη. Καθώς η ομάδα της συνεχώς μειώνεται, θα καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο; Θα πάρει εκδίκηση από τον Σνόου ή θα αλλάξει ο στόχος της; Θα είναι μαζί με τον Πίτα ή με τον παλιό της φίλο Γκέιλ; Θάνατοι, βόμβες, τόξα, βέλη αλλά και ελπίδα και ένα ερωτικό τρίγωνο, τελικά τι θα συμβεί;

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Γούντι Χάρελσον.

*STAR, Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 23.15

«Ανατριχίλες» (2015) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λέτερμαν

Η ζωή του νεαρού Ζακ Κούπερ αναστατώνεται μετά τη μετακόμιση από τη μεγαλούπολη σε μία κωμόπολη, αλλά η γνωριμία του με την όμορφη γειτόνισσα του Χάνα θα του δώσει φτερά. Μόνο που όπως αποκαλύπτεται πατέρας της Χάνα είναι ο μυστηριώδης Ρ. Λ. Στάιν, διάσημος συγγραφέας της επιτυχημένης σειράς βιβλίων «Ανατριχίλες». Πρόκειται για έναν αινιγματικό καλλιτέχνη, έρμαιο της φαντασίας του, καθώς τα τέρατα που περιγράφει στα βιβλία του είναι αληθινά και ο ίδιος προστατεύει τους αναγνώστες του κρατώντας τα «κλειδωμένα» μέσα στα βιβλία του. Όταν ο Ζακ κατά λάθος τα απελευθερώνει, θα πρέπει με τη βοήθεια του Στάιν και της Χάνα να τα ξαναστείλει πίσω στις σελίδες απ’ όπου ξεπήδησαν.

Παίζουν: Τζακ Μπλακ, Οντέγια Ρας, Έιμι Ράιαν, Χάλστον Γκέιτζ, Έλλα Γουόλστεντ.

*ΣΚΑΙ, Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 21.50

Showtime (2002) σε σκηνοθεσία Τομ Ντέι 

Ο Mitch Preston (Robert De Niro), είναι ένας σκληρός μπάτσος, ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός άνθρωπο-κυνηγητού, πυροβολεί σκόπιμα την κάμερα ενός τηλεοπτικού συνεργείου του καναλιού Maxis. Ο δυναμικός, a la Dirty Harry, χαρακτήρας του Mitch κεντρίζει το ενδιαφέρον της Chase (Rene Russo), τηλεοπτικής παραγωγού για το Maxis, η οποία προτείνει στο αφεντικό της, αντί για μήνυση να κάνει ένα reality show με πρωταγωνιστή τον Mitch. Παρόλο που η ιδέα αυτή δεν αρέσει καθόλου στον Mitch, αναγκάζεται να συμφωνήσει ώστε να αποφύγει την μήνυση. Εκεί λοιπόν, που νομίζει ότι η κατάσταση δεν μπορεί να χειροτερέψει, ο τηλεοπτικός σταθμός αποφασίζει να του δώσει για συνεργάτη τον Trey Sellars (Eddie Murphy), έναν γκαφατζή αστυνομικό που ονειρεύεται να γίνει star του Hollywood. Όπως φαντάζεστε, η συνεργασία τους θα είναι δύσκολη στην αρχή αλλά σιγά σιγά καθώς προσπαθούν να διαλευκάνουν μια επικίνδυνη υπόθεση, θα μεταβληθούν σε ένα αχώριστο δίδυμο.

*OPEN, Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 22.00

parallaximag.gr