7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση αν μείνεις σπίτι

Πλούσιο το Σαββατιάτικο πρόγραμμα της τηλεόρασης, αφού περιλαμβάνει ταινίες για κάθε γούστο και διάθεση:

«Η γη της Επαγγελίας» (2012) σε σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ 

Ο Στιβ Μπάτλερ και η Σου Τόμασον, πωλητές μιας εταιρείας φυσικού αερίου, φτάνουν σε μια αγροτική κωμόπολη με σκοπό να πείσουν τους κατοίκους να τους παραχωρήσουν τα δικαιώματα γεώτρησης. Θεωρώντας ότι οι κάτοικοι, που έχουν χτυπηθεί σκληρά από την οικονομική κρίση, θα δεχτούν με ανοιχτές αγκάλες την προσφορά τους, βρίσκονται προ εκπλήξεως. Οι ενστάσεις ενός ηλικιωμένου δασκάλου και η παρουσία ενός οικολόγου ακτιβιστή που συγκρούεται επαγγελματικά αλλά και προσωπικά με τον Στιβ όμως θα τους ανατρέψουν τα σχέδια. Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τζον Κραζίνσκι, Ρόζμαρι Ντεβίτ, Σκουτ Μακνέρι, Τίτους Γουέλιβερ, Χαλ Χόλμπρουκ

*EΡΤ2, Σάββατο 3/8, στις 23.00

«Πάνω από όλα η δουλειά» (2016) σε σκηνοθεσία Μαρκ Μπάουντερ

Ο Jochen Walther, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του, σημαντικό στέλεχος ενός ισχυρού τραπεζικού οργανισμού. Δείχνει ότι τα έχει όλα. Όταν, όμως, πηδάει από το κτίριο της τράπεζας στη Φρανκφούρτη, ένα μεγάλο ερωτηματικό πλανάται στα συνειδήσεις όλων: ήταν, πραγματικά, αυτοκτονία, ή μήπως, δολοφονία? Η αγορές αντιδρούν σπασμωδικά και η μετοχή της τράπεζας οδηγείται σε πτώση. Όταν η χήρα του Jochen εμφανίζεται στην τηλεόραση και αφήνει αιχμές ότι η τράπεζα ευθύνεται για τον θάνατο του άντρα της, μια πικρή μάχη ξεκινάει για το ποια είναι η αλήθεια. Παίζουν:Wolfram Koch, Benjamin Lillie, Manfred Zapatka, Jördis Triebel.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 3/8, στις 22.30

«Το κρύο της Τραπεζούντας» (2015) σε σκηνοθεσία Μουστάφα Καρά

Η ζωή του Μεχμέτ ξύνει τον πάτο της κοινωνικής πυραμίδας. Ζει σε ένα εξαθλιωμένο ορεινό χαμόσπιτο στην Τραπεζούντα, συντροφιά με την γριά μάνα του, την εξουθενωμένη και απελπισμένη σύζυγό του και τα δυο παιδία του. Τα λιγοστα ζωντανά που εκτρέφουν για αναπαραγωγή, δεν τους παρέχουν παρά ελάχιστα. Το λογικό θα ήταν να έβρισκε κάποια δουλειά στο κοντινό ορυχείο όπως τον πιέζει η οικογενεία του για να πληρώσουν τα αμέτρητα χρέη τους, αλλά ο Μεχμέτ γυρνάει τα βουνά μόνος του αναζητώντας με μανία, εκείνη την χρυσοφόρο φλέβα που θα τους λύσει τα προβλήματα μια για πάντα. Παίζουν: Χεϊντάρ Σισμάν, Νουραϊ Γιεσιλαράζ, Χανίφε Καρά.

*ΒΟΥΛΗ, Σάββατο 3/8, στις 22.00

Karate Kid 3 (1989) σε σκηνοθεσία Τζον Άβιλτσεν

Θέλοντας να εκδικηθεί τον εξευτελισμό του φίλου του, που ηττήθηκε από τον Ντάνιελ, ένας βιομήχανος, λάτρης των πολεμικών τεχνών, παρασύρει σε παγίδα τον Καράτε Κιντ απομακρύνοντάς τον από την επιρροή του σώφρονα δασκάλου του Μιγιάκι. Παίζουν: Ραλφ Μάτσιο, Πατ Μορίτα, Τόμας Ίαν Γκρίφιθ.

*ANT1, Σάββατο 3/8, στις 23.00

«Ο Στοιχειωμένος Πύργος» (2003) σε σκηνοθεσία Ρομπ Μίνκοφ

Ο αλκοολικός κτηματομεσίτης Τζιμ Έβερς δέχεται στη μέση της νύχτας ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα από τον ιδιοκτήτη ενός πύργου, που προσπαθεί να πουλήσει την ιδιοκτησία του. Πιστεύοντας ότι κρατά στα χέρια του την ευκαιρία της ζωής του, ο Τζιμ Έβερς αποφασίζει να αγοράσει τον πύργο. Όταν όμως επισκέπτεται το νέο του απόκτημα μαζί με την οικογένειά του – τη σύζυγό του, Σάρα, και τα δύο ανυπόμονα και υπερδραστήρια παιδιά του, παράξενα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν. Κάτι δεν πάει καλά με τον παράξενο πρώην ιδιοκτήτη, τον ακόμα πιο παράξενο μπάτλερ, αλλά ακόμα χειρότερα με κάποιους απρόσκλητους επισκέπτες που κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι είναι υπαρκτοί ή όχι… Παίζουν: Έντι Μέρφι, Τέρενς Σταμπ, Ναθάνιελ Πάρκερ, Μάρσα Τόμασον, Τζένιφερ Τίλι.

*ALPHA, Σάββατο 3/8, στις 22.50

«Ο Χάρι Πότερ και η κάμαρα με τα μυστικά» (2002) σε σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Η έναρξη της δεύτερης σχολικής χρονιάς του Χόγκουορτς, της περίφημης σχολής για εκπαιδευόμενους μάγους, είναι πια γεγονός όμως ο Χάρι Πότερ δέχεται την επίσκεψη του Ντόμπι, ενός ξωτικού, που τον προειδοποιεί να μην επιστρέψει εκεί. Αγνοώντας τη συμβουλή του φίλου του, ο Χάρι Πότερ καταφθάνει στο Χόγκουορτς και ξανασμίγει με τους δύο καλύτερους φίλους του, τον Ρον Γουίσλι και την Ερμιόνη Γκρέιντζερ ενώ δύο καινούρια μέλη έχουν προστεθεί στο προσωπικό της σχολής. Πρόκειται για τον Γκιλντερόι Λόκχαρτ, δάσκαλο του μαθήματος «Αμυντικές τεχνικές κατά των σκοτεινών δυνάμεων» και την Σπράουτ, καθηγήτρια βοτανολογίας. Όμως περίεργα φαινόμενα συμβαίνουν στη σχολή. Οι μαθητές μετατρέπονται ξαφνικά σε… πέτρινα αγάλματα, απειλητικά μηνύματα εμφανίζονται στους τοίχους γραμμένα με αίμα, ενώ ένα τέρας τριγυρνά ελεύθερο μέσα στη σχολή! Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκρίντ, Έμα Γουάτσον, Κένεθ Μπράνα, Ρίτσαρντ Χάρις.

*STAR, Σάββατο 3/8, στις 21.00

«Κατά λάθος έρωτας» (2015) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο Ράσελ

Από τον υποψήφιο για Όσκαρ Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, δημιουργό των μεγάλων επιτυχιών «Οδηγός Αισιοδοξίας», «Οδηγός Διαπλοκής», «Joy», και με το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Τζέικ Τζίλενχαλ και Τζέσικα Μπίελ σε δροσερές ερμηνείες, η ταινία πρόκειται για μια απολαυστική ρομαντική κομεντί για μια σερβιτόρα σε μια μικρή πόλη η οποία – κατόπιν ενός ατυχήματος- αποκτά αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά η οποία την οδηγεί στην Ουάσινγκτον, όπου θα γνωρίσει τον έρωτα στο πρόσωπο ενός ανίδεου νεαρού βουλευτή ο οποίος θα αναλάβει την υπόθεσή της. Τι θα συμβεί όμως όταν ο έρωτας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα πιστεύω και τις ιδέες τους; Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Tζέσικα Μπίελ, Τζέιμς Μάρσντεν.

*OPEN, Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση, Σάββατο 3/8, στις 21.50

parallaximag.gr