5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέντε ταινίες σου προσφέρει απόψε το τηλεοπτικό γυαλί για να ανακουφιστείς από τις υψηλές θερμοκρασίες και να ταξιδέψεις σε μέρη μακρινά:

«Ανοιχτή Καρδιά» (2012) σε σκηνοθεσία Μαριόν Λεν

Η Μίλα και ο Χαβιέ είναι δύο πετυχημένοι καρδιοχειρουργοί, με ειδικότητα στις μεταμοσχεύσεις καρδιάς, παθιασμένοι με τη δουλειά τους και τρελά ερωτευμένοι εδώ και δέκα χρόνια. Ανέκαθεν έδιναν μεγάλη σημασία στην αγάπη τους και προσπαθούσαν να τη διατηρήσουν, αρνούμενοι να υποκύψουν σε μια υποτονική καθημερινότητα. Η ανέμελη ζωή τους, γεμάτη πάρτι αλλά και μπόλικη ξενοιασιά ανατρέπεται, όταν απροσδόκητα η Μίλα μένει έγκυος. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη μεγάλη πίεση της δουλειάς στο νοσοκομείο, οδηγεί τον Χαβιέ στον αλκοολισμό με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός δουλειάς. Αντιμέτωπος με τους δαίμονές του, ο Χαβιέ απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τη Μίλα. Εν τούτοις, όταν η σχέση τους κινδυνεύει σοβαρά, ο Χαβιέ θα κάνει τα πάντα για να ξαναφέρει τη Μίλα κοντά του. Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ιπολίτ Ζιραρντό, Ρομέν Ροντέου, Ορελιά Πετίτ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 12/8, στις 23.00

«Κάποιος να με βοηθήσει» (2014) σε σκηνοθεσία Λιζ Τουσίλο

Η Φράνη μετά από ένα τροχαίο είναι αναγκασμένη να παραμείνει στο κρεβάτι γιά μισό χρόνο! Εγκαταλελειμμένη απ’ όλους στους οποίους υπολόγιζε, καλεί απρόθυμα τον πρώην της … Devon, για βοήθεια. Δεν έχει περάσει καιρός που εμφανίσθηκαν κάποια προβλήματα μεταξύ τους και τα οποία χειροτερεύουν με την εμφάνιση της … ‘’φευγάτης’’ νέας φιλενάδας του Denon. Παίζουν: Leslie Bibb, Tracee Chimo, Kevin Curtis, Nadia Dajani, Betty Gilpin.

*ΕΡΤ3, Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση, Δευτέρα 12/8, στις 23.00

«Η Ομηρία» (2016) σε σκηνοθεσία Τζιμ Γκιλέσπι

Μια παρέα παιδιών δισεκατομμυριούχων, τα οποία βρίσκονται εσώκλειστα σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά στρατόπεδα, προκειμένου να γίνουν υπεύθυνοι άνθρωποι, χρήσιμοι στην κοινωνία, πιάνονται όμηροι μιας ομάδας κακοποιών. Από τη μια στιγμή στην άλλη, τα νεαρά, κακομαθημένα πλουσιόπαιδα καλούνται να χρησιμοποιήσουν κάθε γνώση αυτοσυντήρησης προκειμένου να παραμείνουν στη ζωή… Παίζουν: Τζέρεμι Σάμπτερ, Φοίβη Τόνκιν, Σεμπάστιαν Κοχ, Μαρκ Μπόναρ.

*STAR, Δευτέρα 12/8, στις 21.00

Zombieland (2009) σε σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Ο δειλός Κολόμπους είναι ένας από τους ελάχιστους επιζήσαντες από τη μάστιγα που χτύπησε τη γη μετατρέποντας τους ανθρώπους σε… αιμοδιψή ζόμπι. Κι αυτό γιατί πολύ απλά, φοβάται ακόμα και τον ίσκιο του. Αντιθέτως, ο φίλος του ο Τάλαχασι λατρεύει τα όπλα, δε φοβάται τίποτα και πάντα ονειρευόταν τη στιγμή που θα κατατροπώσει ένα ζόμπι. Μαζί καλούνται να αντιμετωπίσουν την πιο τρομακτική πρόκληση, να συνεργαστούν. Όταν στην ιδιόρρυθμη συντροφιά προστίθενται και δυο κοπέλες, όλοι πλέον αναρωτιούνται αν είναι προτιμότερο να ενώσουν τις δυνάμεις τους ή να παραδοθούν τελικά στα ζόμπι. Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Τζέσε Άιζενμπεργκ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Έμα Στόουν.

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 12/8, στις 21.50

«Η Συμμορία των Έντεκα» (2001) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ 

Ο Ντάνι Όσιαν μόλις αποφυλακίστηκε όμως έχει ήδη σχεδιάσει το επόμενο «κόλπο» του. Τρία καζίνο στο Λας Βέγκας, που ανήκουν στην ιδιοκτησία του Τέρι Μπένεντικτ, αποτελούν τους στόχους του Ντάνι, ενώ η «λεία» ανέρχεται στο ποσό των 150.000.000 δολαρίων! Η ληστεία θα γίνει την μέρα που θα διεξαχθεί ο αγώνας πυγμαχίας ανάμεσα στον Λένοξ Λιούις και τον Βλαντιμίρ Κλίτσκο. Παράλληλα ο Μπένεντικτ, χαρακτήρας αδίστακτος και ύπουλος, εκδηλώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς την Τες, πρώην σύζυγο του Ντάνι. Για την εφαρμογή και την επιτυχή έκβαση του σχεδίου, ο Ντάνι γνωρίζει πως χρειάζεται βοήθεια. Έτσι δέκα επαγγελματίες… απατεώνες απΑ όλη τη χώρα συγκεντρώνονται στο Λας Βέγκας. Πρόκειται για τον Ράστι Ράιαν, δεινό χαρτοκλέφτη, τον πορτοφολά Λάινους Κάλντγουελ, τον πυροτεχνουργό Μπάσερ Ταρ, τους παράτολμους οδηγούς και αδελφούς Βίρτζιλ και Τερκ Μαλόι και τον Φρανκ Κάτον, ικανότατο dealer τράπουλας. Η ετερόκλητη παρέα θα συμπληρωθεί από τους Σάουλ Μπλουμ, που θα υποδυθεί έναν έμπορο όπλων, τον Λίβινγκστον Ντελ, επαγγελματία στην τοποθέτηση… «κοριών» και τον Γιεν, κινέζο ακροβάτη. Τέλος, ο Ρούμπεν Τίσκοφ, που στο παρελθόν είχε πέσει θύμα των οικονομικών βλέψεων του Μπένεντικτ, θα στηρίξει οικονομικά την επιχείρηση. Όταν ξημερώνει η μέρα του πυγμαχικού αγώνα, όλα φαίνονται πως είναι έτοιμα και πως ο Μπένεντικτ δεν υποψιάζεται τίποτα. Ή μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Τζορτζ Κλούνει, Ματ Ντέιμον, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέισι Άφλεκ.

*OPEN, Δευτέρα 12/8, στις 22.00

parallaximag.gr