5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια μέρα πριν την ξεκούραση του Δεκαπενταύγουστου, η τηλεόραση σου δίνει αυτές τις σινέ επιλογές:

Τα πάντα γύρω από το σεξ (1972) σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Εφτά ξεκαρδιστικά επεισόδια συνθέτουν αυτή τη σπονδυλωτή ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γούντι Άλεν, αντλώντας την έμπνευσή του από το ομότιτλο βιβλίο του σεξολόγου Δρ. Ντέιβιντ Ρούμπεν. Σε καθένα απ’ αυτά τα επεισόδια γίνεται μια προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα σεξουαλικής φύσεως. Στο πρώτο επεισόδιο, επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αν λειτουργούν τα αφροδισιακά. Ο Γούντι Άλεν εμφανίζεται ως γελωτοποιός που χρησιμοποιεί ένα ερωτικό φίλτρο, προκειμένου να αναζωπυρώσει τα ερωτικά ενδιαφέροντα της βασίλισσας (Λιν Ρεντγκρέιβ). Στο επόμενο επεισόδιο, ένας γιατρός (Τζιν Γουάιλντερ), εγκαταλείπει γάμο, καριέρα και θέση στην κοινωνία γιατί ερωτεύεται ένα πρόβατο.  Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τον Γούντι Άλεν, είναι γιατί μερικές γυναίκες δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό και το εξετάζει μέσα από την περίπτωση ενός πλεϊμπόι που ανακαλύπτει πως η γυναίκα του έρχεται σε κορύφωση μόνο όταν η ερωτική πράξη τελείται σε δημόσιους χώρους. Αυτά και άλλα πικάντικα ερωτήματα, όπως τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης ή πού ξεκινά η διαστροφή στη σεξουαλική πράξη, καλείται να απαντήσει σ’ αυτή την ταινία ο εκκεντρικός Αμερικανός σκηνοθέτης, με πολύ χιούμορ και χωρίς ταμπού, καταγράφοντας όλες τις αστείες ιδέες που είχε σκεφτεί για το σεξ και κάποιες απ’ αυτές, όπως μάλιστα έχει αναφέρει παλιότερα, οδήγησαν στο διαζύγιό του. Παίζουν: Γούντι Άλεν, Τζον Καραντάιν, Λου Τζάκομπι, Άντονι Κουέιλ, Λιν Ρεντγκρέιβ, Τζιν Γουάιλντερ, Μπαρτ Ρέινολντς, Τόνι Ράνταλ, Τζακ Μπάρι, Λουίζ Λάσερ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 14/8, στις 23.30

«Επίδοξος μαφιόζος» (2015) σε σκηνοθεσία Νικ Σάντοου

Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία αφηγείται τη ζωή του Τόμας, ο οποίος υποκινούμενος από το πάθος του να εισχωρήσει μια μέρα στη μαφία, αναλαμβάνει να παρέμβει στη δίκη του Νονού Τζον Γκότι το 1992, θεωρώντας πως, αν το σχέδιο του στεφθεί με επιτυχία, θα μπορούσε να βρεθεί στο επίκεντρο του κόσμου της Μαφίας, τον οποίο τόσο έχει εξιδανικεύσει στο μυαλό του. Όταν το αρχικό σχέδιο θα αποτύχει, ο Τόμας μαζί με τη γυναίκα του Ρόουζ θα στραφούν σε μια πληθώρα παράνομων ενεργειών προκειμένου να κερδίσουν το ενδιαφέρον της Οργάνωσης! Και στο τέλος θα τα καταφέρουν! Παίζουν: Vincent Piazza, Patricia Arquette, Doug E. Doug, Vincenzo Amato, David Zayas.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 14/8, στις 23.00

«Ανίερη Συμμαχία» (2015) σε σκηνοθεσία Σκοτ Κούπερ

Στη Νότια Βοστόνη της δεκαετίας του ’70, ο πράκτορας του FBI, Τζον Κόνολι (Έντζερτον) πείθει τον Ιρλανδό μαφιόζο Τζέιμς “Γουάιτι” Μπάλτζερ (Ντεπ) να συνεργαστεί με το FBI ενάντια σε ένα κοινό στόχο: την ιταλική μαφία. Η δραματική αυτή ταινία διηγείται την αληθινή ιστορία μιας ανίερης συμμαχίας, η οποία ξέφυγε κάθε ελέγχου, επιτρέποντας στον Γουάιτι να διεισδύσει στους κύκλους της έννομης τάξης, να αποκτήσει έλεγχο, και να γίνει ένας από τους πιο αδίστακτους και διαβόητους γκάνγκστερ στην ιστορία της Βοστόνης. Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Τζόελ Έντγκερντον, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Σιένα Μίλερ, Πίτερ Σάρσγκααρντ, Ντακότα Τζόνσον, Κέβιν Μπέικον.

*STAR, Τετάρτη 14/8, στις 21.00

«Πορφυρός Λόφος» (2008) σε σκηνοθεσία Τζον Γου

Το 208 μ.Χ., η κινεζική Δυναστεία των Χαν διανύει τις τελευταίες ημέρες της κυριαρχίας της. Ο πρωθυπουργός Κάο Κάο πείθει τον Αυτοκράτορα Χαν πως ο μόνος τρόπος για να ενωθεί ολόκληρη η Κίνα είναι η κήρυξη πολέμου στα βασίλεια του Ζου στη Δύση και του Ανατολικού Γου στο Νότο. Μια φιλόδοξη στρατιωτική καμπάνια ξεκινά, με ηγέτη τον ίδιο. Χωρίς άλλη ελπίδα επιβίωσης, τα βασίλεια του Ζου και του Ανατολικού Γου δημιουργούν μια παράδοξη συμμαχία. Ακολουθεί μια σειρά από μάχες ισχύος και εξυπνάδας, με αποκορύφωμα τη μάχη του Πορφυρού Λόφου, η οποία άλλαξε για πάντα την πορεία της κινεζικής ιστορίας. Παίζουν: Τόνι Λιούνγκ, Τακέσι Κανεσίρο, Ζανγκ Φενγκ-γί, Γουέι Ζάο,Τσιλίνγκ Λιν.

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 14/8, στις 21.50

«Έξι μέρες, επτά νύχτες» (1998) σε σκηνοθεσία Άιβαν Ράιτμαν

Ο Κουίν είναι ένας απότομος και τραχύς πιλότος που αντιπαθεί τους τουρίστες και ζει σε μια παραδεισένια περιοχή, μια απλή, ήρεμη ζωή… Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Ρόμπιν Μονρό. Η Ρόμπιν είναι μια έξυπνη και πετυχημένη συντάκτρια περιοδικού στη Νέα Υόρκη που έχει έρθει στο μαγευτικό αυτό νησί να ξεκουραστεί με τον αρραβωνιαστικό της. Όταν μια ξαφνική επαγγελματική υποχρέωση την αναγκάζει να ταξιδέψει στην Ταϊτή, πληρώνει τον Κουίν για να τη μεταφέρει. Χτυπημένοι από μια σφοδρή κακοκαιρία θα βρεθούν απομονωμένοι σε ένα έρημο νησί… Παρά την έντονη αντιπάθεια που νιώθει ο ένας για τον άλλον θα αναγκαστούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να ξεφύγουν από μια σπείρα επικίνδυνων κακοποιών και σιγά – σιγά η αντιπάθειά τους αρχίζει να μετατρέπεται σε έντονη ερωτική έλξη… Παίζουν: Κλιφ Κέρτις, Ντέιβιντ Σουίμερ, Άλισον Τζάνεϊ, Ντάνι Τρέγιο, Χάρισον Φορντ, Αν Χες.

*OPEN, Τετάρτη 14/8, στις 22.00

parallaximag