5 ταινίες να απολαύσεις απόψε στην τηλεόραση

Πέντε διαφορετικές επιλογές έχει απόψε το cine – βράδυ της Τρίτης στην τηλεόρασή σου. Απόλαυσε σινεμά στο σαλόνι ή το μπαλκόνι σου αν μείνεις μέσα και διάλεξε:

ΠΡΙΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΩ/ BEFORE I DISAPPEAR (2014) σε σκηνοθεσία Σον Κρίστενσεν

Ο Richie, ένας προβληματικός νέος της Ν. Υόρκης έχει σημαδευτεί από την εξαφάνιση της κοπέλας του, καθώς και την ανακάλυψη του πτώματος μιας νεαρής κοπέλας στις τουαλέτες του καταστήματος που εργάζεται. Βρισκόμενος σε μεγάλη ψυχολογική κατάπτωση, ξεκινά τη διαδικασία της αυτοκτονίας του, όταν η αδερφή του που ζει υπό άλλες συνθήκες, του ζητά να φροντίσει για λίγο την ανήλικη κόρη της. Αναβάλλοντας για λίγο την αυτοχειρία του ξεκινά μια μικρή Οδύσσεια στο Μανχάταν, όπου θείος κι ανεψιά ανακαλύπτουν απροσδόκητους δεσμούς τους σε απίθανα μέρη… Παράλληλα είναι και η αφορμή για την αποκατάσταση μιας αδερφικής σχέσης, ανύπαρκτης από καιρό!

*ΕΡΤ 3, στις 23.00


ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΑΣ / ARSENAL (2017) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σ. Μίλερ

Οι αδελφοί Λίντελ, ο Μάικι και ο Τζέι Πι, είχαν μόνο ο ένας τον άλλο καθώς μεγάλωναν. Ως ενήλικες, ο Τζέι Πι έγινε ιδιοκτήτης μιας κατασκευαστικής εταιρείας ενώ ο Μάικι έγινε ένας μικροαπατεώνας. Όταν ο Μάικι πέφτει θύμα απαγωγής και κρατείται για λύτρα από τον αδίστακτο εγκληματία Έντι Κινγκ, ο Τζέι Πι στρέφεται για βοήθεια στον παλιό φίλο του Σαλ, έναν σκληρό ντετέκτιβ. Για να σώσει τον αδελφό του, ο Τζέι Πι πρέπει να διακινδυνεύσει τα πάντα και να απελευθερώσει την εκδίκηση του ενάντια στον αδυσώπητο στρατό των γκάνγκστερ…

*STAR, στις 21.00


Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΦΗΚΑ / THE GREEN HORNET (2011) σε σκηνοθεσία Μισέλ Γκοντρί

O Μπριτ Ράιντ είναι ο γιος του μεγαλύτερου μεγιστάνα των ΜΜΕ στο Λος Άντζελες και ζει ξένοιαστος μια πολυτελή ζωή γεμάτη πάρτι και ξενύχτια — μέχρι που πατέρας του καταλήγει νεκρός μυστηριωδώς και ο Μπριτ κληρονομεί την τεράστια περιουσία του. Κάνοντας μια αναπάντεχη συμμαχία με τον Κάτο, τον πιο εργατικό και εφευρετικό υπάλληλο του πατέρα του, οι δυο τους θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν κάτι σημαντικό για πρώτη φορά στη ζωή τους: να πολεμήσουν το έγκλημα. Για να το κάνουν αυτό όμως, αποφασίζουν να γίνουν και οι ίδιοι εγκληματίες — προστατεύουν τον Νόμο, καταπατώντας τον! Ο Μπριτ γίνεται ένας νέος εκδικητής με την ονομασία Πράσινη Σφήκα και ο Κάτο ο πολύτιμος βοηθός του. Πρώτος τους στόχος, ο άνθρωπος που ελέγχει ολόκληρο τον υπόκοσμο του Λος Άντζελες: ο Μπέντζαμιν Τσουντνόφσκι.

*ΣΚΑΪ, στις 21.50


ΙΝΤΟ ΤΗΕ BLUE (2005) σε σκηνοθεσία Τζον Στόκγουελ 

Δύο νεαροί δύτες ψάχνουν χαμένους θησαυρούς στα βάθη των ωκεανών. Μαζί με δύο ακόμα φίλους τους ξεκινούν μια υποβρύχια αποστολή για να ανακαλύψουν ένα θρυλικό ναυάγιο που κρύβει μέσα του χρυσό πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Όμως τα γαλάζια νερά εκτός από θησαυρούς κρύβουν και πολλούς κινδύνους. Κοντά στο ναυάγιο υπάρχει βυθισμένο ένα παράξενο εμπόρευμα που θα βάλει σε θανάσιμες περιπέτειες όποιον το ανακαλύψει.

*OPEN, στις 22.00


ΡΑΔΙΟ ΜΟΣΧΑ (1995) σε σκηνοθεσία Νίκου Τριανταφυλλίδη

Σε ένα καμπαρέ συγκεντρώνεται μια ποικιλία ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ξεμείνει εκεί, αποτελώντας ξεπεσμένα σύμβολα αλλοτινών εποχών. Αστέρι του μαγαζιού είναι μια στριπτιζέζ από τη Ρωσία, η Σόνια που περιμένει τον αγαπημένο της Αλιόσα, ο οποίος περιοδεύει με την Ορχήστρα του Κόκκινου Στρατού. Περιμένοντάς τον θα πρέπει να υποστεί, όχι μόνο τις σεξουαλικές διαθέσεις και ορέξεις του αφεντικού της Μίλτου, αλλά και τον έρωτα που απευθύνουν στο πρόσωπό της, ένας ξεπεσμένος διπλωμάτης και ένας αποτυχημένος βιολιστής. Η ταινία τιμήθηκε στα Κρατικά Βραβεία 1996 του Υπουργείου Πολιτισμού με το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη.

*ΕΡΤ2, στις 23.00

parallaximag.gr