5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αστυνομικό, κοινωνικό δράμα ή κωμωδία; Απόλαυσε τις επιλογές στην τηλεόρασή σου απόψε αν μείνεις μέσα. Πέντε ταινίες για τη Cine – Τετάρτη στο σαλόνι σου:

ΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΡΙΤΑ (2010) σε σκηνοθεσία Τόνο Εράντο, Χαβιέ Μαρισκάλ, Φερνάντο Τρουέμπα

Ταινία κινούμενων σχεδίων για ενήλικες, που με φόντο την Κούβα της δεκαετίας του ’40 διασχίζει την ιστορία της τζαζ μουσικής, έναν μεγάλο έρωτα και τη σημασία τού να ζεις τη ζωή σου με πάθος. Στη μεταπολεμική Αβάνα, ο Τσίκο είναι ένας ταλαντούχος πιανίστας με μεγάλα όνειρα και η Ρίτα μια όμορφη τραγουδίστρια, που διαθέτει εκπληκτική φωνή. Η παθιασμένη σχέση τους θα γεννήσει μερικές υπέροχες μελωδίες και θα τους «ταλαιπωρεί» για μισό και πλέον αιώνα. Ένα ρομαντικό animation από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Φερνάντο Τρουέμπα («Belle Epoque») και τους Χαβιέ Μαρισκάλ και Τόνο Εράντο, με τη μουσική και τα τραγούδια των Ντίζι Γκιλέσπι, Κόουλ Πόρτερ, Τελόνιους Μονκ και Μπέμπο Βαλντέζ.

Η ταινία έχει αποσπάσει 9 βραβεία και 11 υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών:

• Βραβείο καλύτερης ταινίας κινούμενων σχεδίων στα Ευρωπαϊκά Βραβεία 2011.

• Βραβείο κοινού καλύτερου animation στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεσί 2011.

• Βραβείο Γκόγια 2011 καλύτερης ταινίας κινούμενων σχεδίων.

• Βραβείο Gaudi 2012 καλύτερης ταινίας κινούμενων σχεδίων.

• Βραβείο Γκόγια 2012 καλύτερης πρωτότυπης μουσικής.

• Υποψηφιότητα για το βραβείο καλύτερου animation μεγάλου μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεσί 2011.

• Υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινούμενων σχεδίων 2012.

*ΕΡΤ2, στις 23.00

ΚΟΥΡΣΑ ΘΑΝΑΤΟΥ / DEATH RACE (2008) σε σκηνοθεσία Πολ Άντερσον 

Στη μεταπολεμική κοινωνία ενός αόριστου μέλλοντος, σ΄ ένα σωφρονιστικό ίδρυμα, οι δεσμοφύλακες έχουν βρει έναν αποτρόπαιο τρόπο να περνάνε την ώρα τους: αναγκάζουν τους κρατούμενους να παίρνουν μέρος σε αγώνες, όπου στο τέλος, μονάχα ένας μπορεί να βγει ζωντανός. Ένας πρώην κατάδικος και δεινός οδηγός σε αγώνες ταχύτητας, που θεωρεί, πως πλέον η ζωή του έχει πάρει το δρόμο της, βρίσκεται ξαφνικά κατηγορούμενος για έναν φόνο, που ποτέ δε διέπραξε και καταλήγει στο ίδρυμα.

*STAR, στις 21.00

ΑYTA ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ / COMMON (2014) σε σκηνοθεσία David Blair

Η ιστορία ενός 17χρονου που βρίσκεται στη μέση ενός δικαστικού αγώνα, μόνο γιατί υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας και ο αγώνας δύο μανάδων για απόδοση δικαιοσύνης.

*ΕΡΤ3, στις 23.00

COLLATERAL / Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ (2004) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μαν

Ο Βίνσεντ είναι ένας ατάραχος πληρωμένος δολοφόνος. Ο Μαξ είναι ένας οδηγός ταξί με πολλά απραγματοποίητα όνειρα. Σ’ αυτή τη μοιραία νύχτα, ο Μαξ πρέπει να μεταφέρει τον Βίνσεντ στην επόμενη «δουλειά» του. Μία νύχτα, πέντε στάσεις, πέντε στόχοι και μία φυγή! Οι ζωές τους θα συναντηθούν σε μια επικίνδυνη κούρσα χωρίς επιστροφή. Απόψε όλα μπορούν να αλλάξουν…

*ΣΚΑΪ, στις 21.50

AΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΛΗΣΤΕΙΕΣ / FLYPAPER (2011) σε σκηνοθεσία Ρομπ Μίνκοφ

Όταν ο Πάτρικ Ντέμπσι (Ντέρεκ Greys Anatomy) παγιδεύεται μαζί με ομήρους σε τράπεζα την οποία ληστεύουν ταυτόχρονα δύο συμμορίες μπορούν να συμβούν πολλά στην προσπάθειά του να σώσει την ταμία με την οποία είναι κρυφά ερωτευμένος.

*OPEN, στις 22.00

parallaximag.gr