«Τα παιδιά παρουσιάζουν …οι μεγάλοι σιωπούν» (Φωτογραφίες)

Αν ο κόσμος ‘’αφήνονταν’’ στα χέρια των παιδιών, οι καινοτόμες και όμορφες δημιουργίες τους, καθώς και η οπτική τους, θα τον οδηγούσαν σε μονοπάτια ονειρικής πραγματικότητας.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΤΕΙ Καστοριάς το 3ο Μαθητικό Συνέδριο «Τα παιδιά παρουσιάζουν …οι μεγάλοι σιωπούν», στο οποίο συμμετείχαν οι μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καστοριάς.

Το συνέδριο αυτό πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους  Σχολικούς Συμβούλους,  το Δ/ντή Εκπ/σης,την  Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ν. Καστοριάς και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαιδευσης  και σκοπό είχε να προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες την εμπειρία, μέσω του δημόσιου βήματος, να εκθέσουν οι ίδιοι-ες τις σχολικές εργασίες και δράσεις τους και να αναδειχθούν οι ικανότητες και δεξιότητες, που αφορούν σε αυτήν την πρόκληση, προάγοντας με τον τρόπο αυτό την επικοινωνία, την δημιουργικότητα, την φαντασία, την συνεργασία, την καινοτομία και όλες τις ειδικές δεξιότητες και γνώσεις που αποκτούν οι μαθητές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Το συνέδριο αυτό απέδειξε ότι αν ο κόσμος αφηνόταν  στα χέρια των παιδιών, οι καινοτόμες και όμορφες δημιουργίες τους, καθώς και η οπτική τους, θα τον οδηγούσαν σε μονοπάτια ονειρικής πραγματικότητας.