6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια μουσική δραματική κομεντί, μία ρομαντική κομεντί του 1963, ένα ψυχολογικό θρίλερ, ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, μία κωμωδία δράσης και ένα πολιτικό θρίλερ έχει απόψε το πρόγραμμα της Cine – Πέμπτης στην τηλεόρασή σου. Απόλαυσε σινεμά στην TV το βράδυ αν μείνεις μέσα:

Η ΤΡΟΤΕΖΑ / IRMA, LA DOUCE (1963) σε σκηνοθεσία Μπίλι Γουάιλντερ

Παρίσι, στην κακόφημη γειτονιά. Ένας αστυνομικός, ο Νέστορ, ερωτεύεται την γλυκιά Ίρμα, μια όμορφη τροτέζα και για να την κερδίσει αποφασίζει να γίνει ο προστάτης της, με αποτέλεσμα να γίνει ο πρώτος προστάτης της γειτονιάς. Σύντομα όμως αρχίζει να ζηλεύει τους πελάτες της Ίρμα και, απελπισμένος, καταστρώνει ένα σχέδιο να την κρατήσει για τον εαυτό του και να την αφήσει να συνεχίσει το επάγγελμά της. Όταν όμως το σχέδιό του δεν εξελίσσεται όπως το περίμενε, ένα μόνο πρόσωπο υπάρχει που μπορεί να τον βοηθήσει.. Θα τον πιστέψει όμως εκείνη; Η κωμική ερμηνεία του Τζακ Λέμον θεωρείται εδώ από τις κορυφαίες στην ιστορία του κινηματογράφου, εφάμιλλη με αυτές του βωβού. Παίζουν: Τζακ Λέμον, Σίρλει Μακ Λέιν, Μπιλ Μπίξμπι, Τζέιμς Μπράουν, Τζέιμς Κάαν, Κλιφ Όσμοντ.

*ΕΡΤ2, στις 23.00

ΧΩΡΙΣ ΠΥΞΙΔΑ / RUDDERLESS (2014) σε σκηνοθεσία William H. Macy 

Στο μουσικό αυτό δράμα του William Macy, o Sam είναι ένας άτυχος πατέρας που βιώνει τον αναπάντεχο χαμό του ταλαντούχου έφηβου γιού του. Βυθισμένος στη κατάθλιψη και τον αλκοολισμό, μια νύχτα σ’ ένα μπαρ αποφασίζει να ερμηνεύσει ένα τραγούδι του νεκρού του γιου, συμμετέχοντας στο τοπικό διαγωνισμό τραγουδιού! Θα κερδίσει όχι μόνο το κοινό, αλλά και το έπαθλο. Ο νεαρός Quentin που έχει συγκλονιστεί από τη μουσική του νεκρού γιού του Sam, θα τον ακολουθήσει ανεχόμενος τη δύστροπη συμπεριφορά του. Κερδίζοντας τον πόντο-πόντο, θα τον πείσει να φορμάρουνε μια μπάντα, τους ‘’RUDDERLESS’’. Η επιτυχία δεν αργεί να έρθει, ο Sam ξαναγεννιέται κι ο Quentin παίρνει τη θέση του χαμένου γιου.

*ΕΡΤ 3, στις 23.00

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ / I.T. (2016) σε σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Ο Μάικ Ράιαν τα έχει όλα: μία πανέμορφη γυναίκα, μια υπέροχη κόρη, ένα «έξυπνο» αυτοματοποιημένο σπίτι προηγμένης τεχνολογίας και μία επιτυχημένη εταιρεία. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μετά από μια έντονη σύγκρουση με τον νεαρό Εντ, υπεύθυνο τεχνικής υποστήριξης της εταιρίας του, ο Μάικ αποφασίζει να τον απολύσει. Από τη μια στιγμή στην άλλη, ο Μάικ παρακολουθεί τη ζωή του να καταρρέει. Ο Εντ χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για να παρακολουθεί την κόρη του Μάικλ, να βάλει σε κίνδυνο την επιχείρησή του, ακόμη και τη ζωή της οικογένειάς του. Σε έναν κόσμο, όπου δεν υπάρχει ιδιωτικότητα, και τα πιο προσωπικά μυστικά μας μπορούν να αποκαλυφθούν με το πάτημα ενός πλήκτρου, ο Μάικ θα πρέπει να βασιστεί στις παλιές του διασυνδέσεις για να νικήσει αυτό το νέο, on line, είδος εχθρού… Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Άννα Φρίελ, Μάικλ Νίκβιστ, Στέφανι Σκοτ, Τζέισον Μπάρι.

*STAR, Α’ Τηλεοπτική Μετάδοση, στις 21.00

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ / THE BUTTERFLY EFFECT (2004) σε σκηνοθεσία Έρικ Μπρες, Τζ. Μάκι Γκρούμπερ

Τώρα πια οι διαλείψεις που ταλαιπωρούσαν τον Άιβαν Τρέμπορν σε αρκετά μικρή ηλικία αποτελούν παρελθόν. Τουλάχιστον έτσι αισθάνεται ο ίδιος, φοιτητής πια, που κάποια στιγμή αποφασίζει να ανατρέξει στο ημερολόγιο που κρατούσε την εποχή που βίωνε αυτά τα αινιγματικά μπλακάουτς. Τη στιγμή της ανάγνωσής τους, ο Άιβαν ξαναβιώνει την ίδια εμπειρία. Όμως τώρα ανακαλύπτει πως διαθέτει την ικανότητα να ταξιδεύει στο Χωροχρόνο και να επιστρέφει στο παρελθόν! Αποφασισμένος να βοηθήσει τους φίλους του Κέιλι, Τόμι και Λένι, ο Άιβαν θα παρέμβει στη φυσιολογική ροή των γεγονότων όμως τώρα θα συνειδητοποιήσει πως οι πιο ασήμαντες αλλαγές μπορούν να αποβούν καταλυτικές για το μέλλον… Παίζουν: Άστον Κούτσερ, Έιμι Σμαρτ, Έλντεν Χένσον, Γουίλιαμ Λι Σκοτ, Έρικ Στολτζ.

*STAR, στις 23.15

ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ 3 / MEN IN BLACK 3(2012) σε σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Όταν ένας αιχμάλωτος σε διαστημική φυλακή εξωγήινος δραπετεύει και γυρίζει πίσω στο χρόνο για να σκοτώσει τον πράκτορα Κέι και να απειλήσει το μέλλον του πλανήτη, ο πράκτορας Τζέι είναι υποχρεωμένος να τον ακολουθήσει. Το 1969 όμως κρύβει πολλά μυστικά κι εκπλήξεις. Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζος Μπρόλιν, Ζεμέν Κλέμεντ, Μάικλ Στάλμπαργκ, Άλις Ιβ, Μπιλ Χέιντερ, Έμα Τόμσον

*ΣΚΑΪ, στις 21.50

O ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ / THE COMPANY YOU KEEP (2012) σε σκηνοθεσία Ρόμπερντ Ρεντφορντ

Ένας χήρος, πρώην μέλος της Weather Underground, καταζητείται για ληστεία μετά φόνου, αλλά μένει ελεύθερος εδώ και τριάντα χρόνια αφού καταφέρνει να ξεγελάσει τις αρχές, παριστάνοντας τον πετυχημένο δικηγόρο. Όταν ένας φιλόδοξος ρεπόρτερ αποκαλύπτει την αληθινή του ταυτότητα, προσπαθεί να διαφύγει της σύλληψης και να βρει τον μόνο άνθρωπο που μπορεί να καθαρίσει το όνομά του. Παίζουν: Σία Λαμπέφ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζούλια Κρίστι, Νικ Νόλτε, Σούζαν Σαράντον.

*OPEN, στις 22.00

parallaximag.gr