5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση αν μείνεις σπίτι

Αστυνομικό θρίλερ, δράμα, δράση, κωμωδία  και περιπέτεια;  Δες τι επιλογές έχεις απόψε στην τηλεόραση και απόλαυσε σινεμά στο σαλόνι σου:

Νομοταγείς τύποι (2012) σε σκηνοθεσία Φίσερ Στίβενς

Ο Βαλ αποφυλακίζεται ύστερα από 28 χρόνια κάθειρξης. Στην πόρτα της φυλακής τον περιμένει ο φίλος του Ντοκ, ο οποίος δείχνει πρόθυμος να τον φιλοξενήσει στο σπίτι του. Ο αρχηγός της Μαφίας της περιοχής θέλει τον Βαλ νεκρό, γιατί ο γιος του σκοτώθηκε σε ληστεία και κατηγορεί τον Βαλ γι’ αυτό και ο Ντοκ έχει περιθώριο να τον σκοτώσει μέχρι το πρωί. Μαζί με τον τρίτο της παρέας Χιρς, αρχίζουν να κυκλοφορούν στην πόλη όπως παλιά με κλεμμένο αυτοκίνητο και ζουν μια νύχτα γεμάτη απίστευτες περιπέτειες. Πάνε σε οίκο ανοχής, βοηθούν μια γυναίκα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, θάβουν ένα πτώμα και όταν πια βγαίνει ο ήλιος, ο Βαλ έχει καταλάβει ποια είναι η μοίρα του. Έχει μείνει κάτι να τακτοποιήσει;

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Κρίστοφερ Γουόκεν, Άλαν Άρκιν, Τζουλιάνα Μάργκουλις, Βανέσα

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 30/8, στις 23:00

Νόμος της αγοράς (2015) σε σκηνοθεσία Στεφάν Μπριζέ

Ο Τιερί είναι ένας απολυμένος εργάτης που προσπαθεί να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του στη σύγχρονη Γαλλία της υποβαθμισμένης εργατικής τάξης και των σκληρών εργοδοτικών πρακτικών. Αγωνίζεται να μην το βάζει κάτω και να αντιστέκεται, όμως αυτό που αντιμετωπίζει στην ελεύθερη αγορά, είτε συμμετέχοντας σε σεμινάρια επιμόρφωσης είτε προσπαθώντας να ανοίξει νέους δρόμους εργασίας, είναι το αδυσώπητο πρόσωπο ενός καπιταλιστικού συστήματος που εκμηδενίζει συνεχώς τον εργαζόμενο.

Παίζουν: Βινσέν Λιντόν, Ίβ Ορί, Καρίν ντε Μιρμπέκ, Ματιέ Σκαλέρ, Ξαβιέ Ματιέ, Πολ Πορτολό

*EΡΤ3, Παρασκευή 30/8, στις 23:00

«Στιγμιότυπα Πολέμου» (2009) σε σκηνοθεσία Ντάνις Τάνοβιτς

Ο Μαρκ και ο Ντέιβιντ είναι φίλοι και φωτορεπόρτερ, που βρίσκονται σε αποστολή στο Κουρδιστάν, σε μία απομονωμένη, ορεινή κλινική, περιμένοντας να τραβήξουν φωτογραφίες από την επόμενη πολεμική επίθεση. Ο Ντέιβιντ δεν αντέχει άλλο τη βία και τη δυστυχία του πολέμου και θέλει να επιστρέψει στο σπίτι του, στο Δουβλίνο, κοντά στην έγκυο γυναίκα του. Ο φιλόδοξος Μαρκ θέλει να μείνει λίγο ακόμη αλλά υπόσχεται να τον ακολουθήσει μετά από λίγες ημέρες. Μια εβδομάδα αργότερα, ο Μαρκ πράγματι επιστρέφει στο σπίτι του, μετά από έναν τραυματισμό. Η αργή ανάρρωση του τραυματία και η ασυνήθιστη συμπεριφορά του, προκαλεί την ανησυχία της φίλης του, Έλενα. Ο Μαρκ μέρα με τη μέρα «βυθίζεται» και η Έλενα αποφασίζει να ζητήσει από τον παππού της, έναν ισπανό ψυχολόγο, να έρθει στο Δουβλίνο για να τον βοηθήσει…

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Τζέιμι Σάιβς, Παζ Βέγκα, Μπράνκο Τζούρικ

*STAR, Παρασκευή 30/8, στις 23.45

***Νωρίτερα, στο ίδιο κανάλι, δείτε την ταινία «Μαχητές των Δρόμων 5: Ληστεία στο Ρίο», στις 21.00

Aλεξίσφαιροι ντετέκτιβ 3 (2007) σε σκηνοθεσία Μπρέτ Ράτνερ

Στην καρδιά του Παρισιού υπάρχει ένα τρομερό μυστικό. Μισό πλανήτη μακριά, στο Λος Άντζελες, ο Πρεσβευτής Χαν είναι έτοιμος να το αποκαλύψει. Έχει στην κατοχή του συγκλονιστικά νέα στοιχεία, σχετικά με την εσωτερική οργάνωση των Τριάδων – το πιο δυνατό και διαβόητο συνδικάτο εγκλήματος στον κόσμο. Ο Πρεσβευτής έχει ανακαλύψει την ταυτότητα του Σάι Σεν, που αποτελεί την “καρδιά” της τόσο εξαπλωμένης εγκληματικής κλίκας, και είναι έτοιμος να αποκαλύψει το μυστικό στο Παγκόσμιο Ποινικό Δικαστήριο – όμως η σφαίρα ενός δολοφόνου τον αναγκάζει να σωπάσει.

Παίζουν: Τζάκι Τσάν, Κρις Τάκερ, Χιρογιούκι Σανάντα, Γιούκι Κούντο.

*OPEN, Παρασκευή 30/8, στις 22:00

Οι Άγγελοι του Τσάρλι: Δράση πέρα από τα όρια (2003) σε σκηνοθεσία ΜακΤζι

Οι Άγγελοι του Τσάρλι επιστρέφουν για άλλη μια αγωνιώδη περιπέτεια. Αυτή τη φορά πρέπει να ερευνήσουν την κλοπή μιας λίστας που περιλαμβάνει μάρτυρες προστασίας, αφού πέντε άτομα από τη λίστα έχουν ήδη δολοφονηθεί. Έχουν τη βοήθεια ενός νέου Μπόζλι, σε μια περιπέτεια στην οποία θα αντιμετωπίσουν έναν «έκπτωτο άγγελο», τον παλιό τους εχθρό, και άλλες απειλές.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Ντρου Μπάριμορ, Λούσι Λιου, Κρίσπιν Γκλόβερ, Τζάστιν Θερού, Ντέμι Μουρ

*ΣΚΑΪ, Παρασκευή 30/8, στις 21:50