6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Έχεις δυνατές επιλογές να απολαύσεις σήμερα το βράδυ από την μεγάλη οθόνη του σπιτιού σου, αν μείνεις μέσα. Δες τες όλες παρακάτω:

Μάτια από νύχτα (2003) σε σκηνοθεσία Περικλή Χούρσογλου

Ελευθερία, Χρόνης, Βάλλια.: τρία πρόσωπα, που οι τροχιές τους μπλέκουν. Δεν είναι «in», δεν μιλούν γι’ αυτούς τα περιοδικά life-style, δεν έχουν τέλειο σώμα και ζωή. Άνθρωποι αδύναμοι, που όμως ΄΄βράζουν”. Αγαπούν, προδίδουν και προδίδονται. Θέλουν κάτι διαφορετικό, όμως πραγματικά χρειάζονται, χρόνο κι αγάπη. Κοινός παρονομαστής, η μοναξιά τους. Ο Χρόνης είναι 45 χρόνων, οδηγός νταλίκας και του αρέσει να φεύγει, να ταξιδεύει μόνος. Η Ελευθερία θέλει έναν άντρα να τον αγαπά και να την αγαπά, και ονειρεύεται να κάνει μαζί του ένα παιδί. Η Βάλλια θέλει να φύγει απ’ την επαρχιακή κωμόπολη που ζει και να’ ρθει στην Αθήνα. Ένα όμως από αυτά τα πρόσωπα, θα υπερβεί το μικρό του «εγώ» και ακόμα κι από λάθος δρόμο θα φανεί γενναιόδωρο.

Παίζουν:Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Εκάβη Ντούμα, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μαρίνα Μπούρα, Γιάννης Καρατζογιάννης, Σπύρος Σταυρινίδης, Νίκος ΚαρίμαληςΣενάριο: Περικλής Χούρσογλου

*EΡΤ2, στις 22:00

Kαράτε κίντ-η νέα γενιά/The next karate kid (2005) σε σκηνοθεσία Christopher Cain

Μετά το θάνατο των γονιών της, η 17χρονη Τζούλι Πιρς τα έχει χαμένα. Ενώ ταυτόχρονα γίνεται γυναίκα, είναι μόνη και οργισμένη με τη ζωή. ‘Ετσι, τα βάζει με όλους και με όλα, ακόμη και με τις πιο βίαιες συμμορίες αγοριών του σχολείου. Ο αινιγματικός δάσκαλος του καράτε, ο κύριος Μιγιάγκι, παρακολουθώντας την κρυφά, θα καταλάβει πώς η Τζούλι κατέχει μια δύναμη που δεν έχει ανακαλύψει ακόμη μέσα της. Για να ξεπληρώσει το χρέος του στον παππού της, που του έσωσε τη ζωή στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο κύριος Μιγιάγκι αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει την Τζούλι. Σ’ ένα μοναστήρι Βουδιστών, η Τζούλι θα γνωρίσει τα μυστικά ενός καινούριου κόσμου, που θα τη βοηθήσουν να βρει τον εαυτό της και τη δύναμη που θα χρησιμοποιήσει για να νικήσει τους επικίνδυνους αντιπάλους της.

Παίζουν:Pat Morita, Michael Ironside, Hilary Swank

*Ant1, στις 20:45

Ο Πιτ και ο Δράκος του (2016) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λόουερι

Ο Πιτ είναι ένα μυστηριώδες δεκάχρονο που μεγαλώνει μόνο του στο δάσος. Μόνο του; Όχι ακριβώς, αφού έχει για παρέα έναν τεράστιο δράκο με παχύ πράσινο τρίχωμα, που τον φωνάζει Έλιοτ. Οι δυο τους ζουν στο ασφαλές καταφύγιο που έχουν φτιάξει κάτω από ένα γιγάντιο δέντρο. Μια μέρα όμως ο Πιτ γίνεται αντιληπτός από μια ομάδα εργατών που ανοίγουν έναν καινούργιο δρόμο μέσα στο παρθένο δάσος και πλέον η σύγκρουσή του με τον «πολιτισμένο» κόσμο μοιάζει αναπόφευκτη.

Παίζουν:  Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Όουκς Φέγκλεϊ

*Alpha στις 21:00

Dallas Buyers Club σε σκηνοθεσία Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Όταν το 1985 διαγιγνώσκεται θετικός στον HIV, ο Τεξανός Ρον Γούντρουφ μαθαίνει πως έχει μόνον ένα μήνα ζωής. Αρνούμενος να αποδεχτεί την εκτίμηση των γιατρών, περιορίζει την έκλυτη ζωή του και ξεκινάει μια εκστρατεία για την εφαρμογή εναλλακτικών θεραπειών. Χρυσή Σφαίρα α΄ και β΄ αντρικού ρόλου για μια οσκαρικών προδιαγραφών (έξι υποψηφιότητες) βιογραφία-συνταγή με καλογραμμένο σενάριο και υποδειγματικές ερμηνείες.

Παίζουν:  Μάθιου ΜακΚόναχι, Τζάρεντ Λέτο, Τζένιφερ Γκάρνερ

*Μακεδονία TV, 21:00

O Λαβύρινθος: πύρινες δοκιμασίες (2015) σε σκηνοθεσία Γουές Μπολ

Έχοντας δραπετεύσει από τον Λαβύρινθο, ο Τόμας και οι σύντροφοί του διαπιστώνουν με τρόμο πως οι σωτήρες τους είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που μοιάζουν. Δραπετεύουν ξανά, στην αφιλόξενη Πύρινη Γη αυτήν τη φορά, κυνηγημένοι από τις δυνάμεις του Τμήματος Παγκόσμιας Καταστροφής.

Παίζουν:Νάταλι Εμάνιουελ, Κάθριν Μακναμάρα, Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Τόμας Μπρόντι – Σάνγκστερ, Άινταν Γκίλεν, Κάγια Σκοντελάριο, Τζιανκάρλο Εσπόζιτο, Κι Χονγκ Λι, Πατρίτσια Κλάρκσον, Λίλι Τέιλορ

*Open, στις 22:00

Transformes 3: Dark of the moon (2011) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Ένα μυστηριώδες γεγονός το οποίο συνέβη στην Γη πριν από πενήντα χρόνια θα σταθεί η αφορμή να αναζωπυρωθεί ο πόλεμος μεταξύ των Ότομπορτς και τον Ντισέπτικονς. Και τότε θα είναι όπου ο Σαμ και οι άνθρωποι καλούνται να τα αντιμετωπίσουν όλα αυτά και θα μπλέξουν σε μια κατάσταση πέρα από κάθε όρια.

Παίζουν:Σία ΛαΜπέουφ, Τζος Ντουχάμελ, Ταϊρίζ Γκίμπσον, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Τζον Τορτούρο

*Σκάι, στις 20:50