4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ρομαντικό δράμα, επιστημονική φαντασία, περιπέτεια ή θρίλερ μυστηρίου; Έχεις τέσσερις επιλογές να απολαύσεις στο σαλόνι ή την βεράντα σου αν μείνεις σπίτι.

Αγόρι συναντά κορίτσι (1984) σε σκηνοθεσία Leo Carax – ΑΦΙΕΡΩΜΑ στον Leo Carax

Ο Άλεξ, 22 ετών, θέλει να γίνει σκηνοθέτης. Η φιλενάδα του, Φλοράνς, μόλις τον άφησε για τον καλύτερό του φίλο, Τομάς. Πρώτος χωρισμός, πρώτη απόπειρα δολοφονίας: ο Άλεξ θα προσπαθήσει να πνίξει τον Τομάς. Τα παρατάει όμως και παίρνει τους δρόμους. Σ’ ένα πάρτι, θα γνωρίσει την εξίσου δυστυχισμένη Μιρέιγ.

Παίζουν:Denis Lavant, Mireille Perrier, Carol Brooks *ΕΡΤ2, Τετάρτη 4/9, στις 23:00

Ομάδα Αυτοκτονίας (2016) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγερ 

Η κυβερνητική πράκτορας Δρ. Αμάντα Γουόλερ συγκεντρώνει την πιο επικίνδυνη ομάδα κακοποιών.Όλοι τους θα αναγκαστούν να συνεργαστούν με την αμερικανική κυβέρνηση στην καταπολέμηση του κακού. Η συμφωνία είναι απλή, θα εκτελέσουν τις πιο επικίνδυνες αποστολές για να σώσουν τον κόσμο από μια ισχυρή απειλή με αντάλλαγμα  την ελάφρυνση των ποινών τους.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζάρεντ Λέτο, Μάργκοτ Ρόμπι, Βαϊόλα Ντέιβις, Κάρα Ντελαβίν

*STAR, Τετάρτη 4/9, στις 21:00

Ζωντανός Θρύλος (2007) σε σκηνοθεσία Φράνσις Λορένς

Ο Robert Neville  είναι ένας λαμπρός επιστημόνας που δυστυχώς όμως, δεν καταφέρνει να σώσει την ανθρωπότητα από ένα θανατηφόρο ιό. Ο Robert καταφέρνει να μη μολυνθεί και να επιβιώσει, ενώ σύντομα διαπιστώνει ότι είναι ο μόνος επιζών στη Νέα Υόρκη  και ίσως και στον κόσμο. Για τρία χρόνια, ο Robert στέλνει συνεχώς ραδιοφωνικά μηνύματα, προσπαθώντας να βρει άλλους επιζώντες. Όμως, δεν είναι μόνος. Τα μεταλλαγμένα θύματα της επιδημίας, παραμονεύουν στο σκοτάδι, παρακολουθώντας κάθε κίνηση του Robert και περιμένοντάς τον να κάνει το μοιραίο λάθος. Αποτελώντας ισως την τελευταία ελπίδα της ανθρωπότητας, ο Robert προσπαθεί να βρει τρόπο να καταστρέψει τον ιό χρησιμοποιώντας το δικό του άνοσο αίμα.

Παίζουν:Will Smith, Alice Braga, Charlie Tahan. *OPEN,

Τετάρτη 4/9, στις 22:00

Tο Νησί των Καταραμένων (2010) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Σκορσέζε

Καλοκαίρι 1954. Ο αστυνόμος Τέντι Ντάνιελς κι ο νέος συνεργάτης του, ο Τσακ, φτάνουν σ’ ένα νησί κάπου στα ανοιχτά της Αμερικής, όπου βρίσκεται το Άσκλιφ, το ψυχιατρικό νοσοκομείο για ψυχασθενείς εγκληματίες, για να διεξάγουν έρευνα για μια ασθενή που φαίνεται να δραπέτευσε μυστηριωδώς. Όταν ξαφνικά ξεσπάει μια καταιγίδα, ο Ντάνιελς βρίσκεται αποκλεισμένος εκεί και η διακριτική γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και παράνοιας αρχίζει να γίνεται επικίνδυνα δυσδιάκριτη. Στο νοσοκομείο Άσκλιφ τίποτα δεν είναι τελικά όπως φαίνεται.

Παίζουν:Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Μαρκ Ράφαλο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Μισέλ Ουίλιαμς

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 4/9, στις 21:50