6 ωραίες ιδέες για να κάνετε σήμερα στην Καστορια

Φορέστε τα πιο άνετά σας παπούτσια και απολαύστε την Κυριακή στην πόλη συνδυάζοντας την βόλτα και τον καφέ σας με ψυχαγωγία και ωραίες εικόνες γύρω σας. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα κυριακάτικα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα στη Καστοριά.

Τι θα έλεγες να προβείς σε μια πράξη διαφορετική, θέτοντας σε πρώτο πλάνο τον τόπο και το περιβάλλον όπου ζεις, αφήνοντας- για μερικές ώρες- πίσω τον εαυτό σου;

-Συγκεκριμένα, μια σπουδαία συνάντηση είναι προγραμματισμένη εντός ολίγου και στην οποία καλείσαι να συμβάλεις στον καθαρισμό  της λίμνης από τα πλαστικά, στην Νότιο Παραλία, μία εθελοντική κίνηση από τους “Δήμιους”.

-Μπορείς να επισκεφτείς από τις 10:00 το Αρχοντικό Μπασάρα, όπου πραγματοποιείτε  η έκθεση χαρακτικής της Ελένης Τσίρη, με χαρακτικά που αποτελούνται από οξυγραφίες και λιθογραφίες, της περιόδου 2000 έως 2019.

-Αν θέλετε να ξεναγηθείτε στη μαγευτική φύση του Γράμμου να επισκεφτείτε το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην πρόσφατη ελληνική ιστορία.

-Μπορείτε να ανεβείτε στον Προφήτη Ηλία,  στις 12.30 το μεσημέρι, για να γιορτάσετε μαζί με τους Προσκόπους τα 100 χρόνια παρουσίας τους και να αποχαιρετήσετε το καλοκαίρι και να υποδεχθείτε το φθινόπωρο με την καθιερωμένη «Φθινοπωρινή Ψησταριά» του Συστήματος τους.

-Στο Αρχοντικό Βέργου μπορείτε να ξεναγηθείτε στην εικαστική έκθεση,  εμπνευσμένη από την ποιητική συλλογή της Μαρίας Σέκιου με τίτλο “Το σύνορο βλέμμα” 

-Τέλος ημέρα σας, μπορεί να κλείσει με μία ωραία μουσική βραδιά  από τα φθινοπωρινά Χριστοπούλεια 2019”. Στη αυλή του Μουσείου του Μακεδονικού Αγώνα (Αρχοντικό Πηχεών), στις 20:30,  θα πραγματοποιηθεί ένα έντεχνο μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια που άφησαν εποχή. )  “Τα τραγούδια ξαναγράφουν ιστορία“

Σε μουσική επιμέλεια Τάσου Δούκα και καλλιτεχνική διεύθυνση Νίκου Καρατζίδη.