Τρεις ταινίες κι ένα αφιέρωμα για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με τα ριάλιτι και τα τηλεπαιχνίδια να έχουν κάνει έναρξη σεζόν, ο χώρος για τις ταινίες σταδιακά μειώνεται. Κάπως έτσι θα είναι η χειμερινή μας τηλεοπτική πραγματικότητα, αλλά πάντα θα υπάρχουν ορισμένες σινέ – επιλογές.

«Οι επόμενες τρεις μέρες» (2010) σε σκηνοθεσία Πολ Χάγκις

Η ζωή μοιάζει τέλεια για τον Τζον Μπρέναν (Ράσελ Κρόου), μέχρι που η σύζυγος του, Λάρα (Ελίζαμπεθ Μπανκς), συλλαμβάνεται για ένα φόνο που ισχυρίζεται πως δεν έχει διαπράξει. Τρία χρόνια μετά την καταδίκη της, ο Τζον παλεύει να κρατήσει ενωμένη την οικογένεια του και να μεγαλώσει το γιο τους, Λιουκ (Τάι Σίμπκινς). Παράλληλα συνεχίζει να διδάσκει στο κοινοτικό κολέγιο και κυνηγάει κάθε δυνατό μέσο που μπορεί να αποδείξει την αθωότητα της συζύγου του. Όταν το δικαστήριο απορρίπτει την τελευταία τους προσπάθεια για έφεση, η Λάρα αρχίζει να έχει τάσεις αυτοκτονίας και ο Τζον αποφασίζει πως υπάρχει μια μόνο πιθανή και ανεκτή λύση: να ελευθερώσει τη σύζυγο του από την φυλακή. Χωρίς να αποθαρρύνεται από τις μηδενικές πιθανότητες επιτυχίας και την δική του απειρία, καταστρώνει ένα περίπλοκο σχέδιο απόδρασης και βυθίζεται σε έναν επικίνδυνο και άγνωστο κόσμο, θέτοντας σε κίνδυνο τα πάντα για την γυναίκα που αγαπά.

*OPEN, Δευτέρα 9/9, στις 21.00

«Νικ Κέιβ: Ο δρόμος» (1990) του Ουίλι Μ. Σίπελ

Ο Ούλι Μ. Σίπελ, ακολουθεί τους Nick Cave and the Bad Seeds, στην περιοδεία τους το 1990, στη Βόρεια Αμερική και καταγράφει το ατελείωτο μοναχικό ταξίδι και τις συναντήσεις με θαυμαστές, κάποιους φίλους, μάνατζερ, δισκογραφικές κλπ…, προσφέροντας φευγαλέες όσο και αποκαλυπτικές στιγμές της ζωής ενός γκρουπ, που σημάδεψε όσο κανένα άλλο την εναλλακτική μουσική σκηνή.

*ΒΟΥΛΗ, Δευτέρα 9/9, στις 23.00

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» (2015)

Το ριμέικ της ελληνικής ταινίας κωμωδίας των Τσιφόρου – Βασιλειάδη (1961) εξελίσσεται στη Θεσσαλονίκη του 2015. Ο ώριμος οικογενειάρχης Κλέαρχος συνεχώς φλερτάρει αδιάντροπα, ρίχνοντας το φταίξιμο στον αθώο γαμπρό του Μάχο. Προκειμένου να συναντήσει την όμορφη γειτόνισσά του Ηρώ στην Κωνσταντινούπολη, χρησιμοποιεί και πάλι σαν προκάλυμμα τοv γαμπρό του. Πρωταγωνιστούν οι Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Γιάννης Τσιμιτσέλης.

*STAR, 23.15

«Συναυλία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στον Λυκαβηττό – Τόσα χρόνια μια ανάσα» – Αφιέρωμα στη μνήμη του

Η συναυλία δόθηκε τον Ιούνιο του 2008 και συμμετείχαν οι: Βαγγέλης Γερμανός, Emigre, Χρήστος Θηβαίος, Κίτρινα Ποδήλατα, Θάνος Μικρούτσικος, Αντώνης Μιτζελος, Σάκης Μπουλάς, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Τερμίτες, Διονύσης Τσακνής. Η ΕΡΤ τροποποίησε το πρόγραμμά της για να προβάλει αυτό το μουσικό αφιέρωμα στον καλλιτέχνη που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 9/9, στις 22.00