Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές του μήνα – Πότε καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα

Έχει αρχίσει ήδη η αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές των ασφαλισμένων – Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής για τις συντάξεις Οκτωβρίου, το ΚΕΑ, το επίδομα ενοικίου και τα προνοιακά επιδόματα

Πλήρης οδηγός με τις ημερομηνίες πληρωμής για συντάξεις Οκτωβρίου 2019 σε όλα τα Ταμεία, το ΚΕΑ, το επίδομα ενοικίου και τα προνοιακά επιδόματα. Από τις 25 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η καταβολή των συντάξεων Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Οκτωβρίου με την καταβολή των επικουρικών συντάξεων.

Αναλυτικότερα:

– Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

– Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

– Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019

– Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

– Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019

– Το ΝΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

– Τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

-Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος του Οκτωβρίου 2019 θα καταβληθούν την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

– Το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλλει τις επικουρικές συντάξεις Οκτωβρίου 2019 την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019.

Στις 24 με 26 Σεπτεμβρίου αναμένεται η πληρωμή του ΚΕΑ.

Η πληρωμή, όπως γίνεται κάθε φορά, θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα. Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.

Προνοιακά επιδόματα

Σε μηνιαία βάση καταβάλλονται πλέον τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα από τον ΟΠΕΚΑ. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Οργανισμού, η πληρωμή θα γίνεται κάθε 25 του μήνα. Δηλαδή η καταβολή του Σεπτεμβρίου θα γίνει την Τετάρτη 25 του μηνός.

Η απόφαση που θα εγκρίνει την δαπάνη για επιχορήγηση του ΟΠΕΚΑ αναμένεται στις πρώτες δύο εβδομάδες του μήνα.

Όπως είχε ανακοινώσει ο Οργανισμός, τα στοιχεία των δικαιούχων που συγκεντρώθηκαν από διαφορετικές πηγές εντάχθηκαν σε ένα, ενιαίο μητρώο και πλέον όλοι οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το επίδομά τους σε μηνιαία βάση.

Έτσι οι πληρωμές έρχονται νωρίτερα, καθώς τα Άτομα με Αναπηρία εισέπρατταν τα επιδόματά τους κάθε δίμηνο και για τους δυο μήνες που είχαν προηγηθεί (για παράδειγμα, τον Ιούλιο εισέπρατταν τον Μάιο και τον Ιούνιο, τον Σεπτέμβριο εισέπρατταν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο κ.ο.κ.).

Επίδομα ενοικίου

Η πληρωμή της δόσης Σεπτεμβρίου 2019 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν μέχρι και την 31 Αυγούστου 2019 προβλέπεται γίνει από 25 έως 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ποιοι πρέπει να καταβάλουν εκ νέου αίτηση.

Εκ νέου αίτηση πρέπει να κάνουν αρκετοί δικαιούχοι μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2019 για να μη χάσουν το επίδομά τους.

Συγκεκριμένα, πρέπει να ξανακάνουν αίτηση όσοι υπέβαλαν τις αιτήσεις τους εντός του Μαρτίου 2019, καθώς συμπληρώνεται αυτόν τον μήνα το εξάμηνο ισχύος τους. Πολλές αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου στέγασης που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου – και για τις οποίες έχουν διαπιστωθεί από ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι έχουν υποστεί μεταβολές – δεν ανανεώθηκαν αλλά εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση δεν ήταν δυνατόν να ανανεωθεί αυτόματα».

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν εντός Μαρτίου 2019 για τις οποίες διαπιστώθηκε από τις ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ότι εξακολουθούν να πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις του προγράμματος, ανανεώθηκαν αυτόματα και εμφανίζονται με την ένδειξη «Η αίτηση έχει ανανεωθεί για ένα επιπλέον εξάμηνο».

Για να εγκριθεί η αίτηση απαιτείται το μισθωτήριο συμβόλαιο να έχει διάρκεια τουλάχιστον έξι μήνες από τον επόμενο μήνα της υποβολής αίτησης.