Καστοριά: Η γνώση δεν έχει ηλικία. Η δίψα για μάθηση δεν σταματά ποτέ.

“Μπα πού να τρέχω πίσω στα θρανία…” σκέφτονται πολλοί. Κάποιοι όμως εξ αυτών προχωρούν τη σκέψη τους και κόντρα στα κάθε λογής εμπόδια επιστρέφουν στο σχολείο για το απολυτήριο, αλλά και γιατί όχι; ακόμα και για μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η γνώση δεν έχει ηλικία. Η δίψα για μάθηση δεν σταματά ποτέ. Για πολλούς όμως η ζωή τα έφερε έτσι και είτε από επιλογή, είτε όχι, διέκοψαν το σχολείο. Επειδή η περιοχή μας, η πόλη της Καστοριάς αλλά και τα χωριά με την άνθηση της γουνοποιίας το 1960 και 1970 άφησε έξω από τα σχολεία πολλά παιδιά κλείνοντας τα στα εργαστήρια για το μεροκάματο, έχω να σας πω ότι τώρα, ενήλικες πια, μπορούν να ξαναγυρίσουν στο σχολειό και να γευτούν αυτό που στερήθηκαν, τους καρπούς της μάθησης που δεν υπάρχουν καλύτεροι. Το Εσπερινό Γυμνάσιο και Λύκειο Καστοριάς, δίνει την δυνατότητα στον εαυτό μας να ολοκληρώσει αυτό που είχε αφήσει στη μέση.

Το λύκειο δίνει τη δυνατότητα σε νέους αλλά και ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα, είτε εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους, είτε λαμβάνοντας το απολυτήριο που παρέχει, αποτελώντας ταυτόχρονα το πιο ισχυρό… διαβατήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Η φοίτηση στο λύκειο  ήταν τετραετής, τώρα όμως έγινε τριετής, καθιστώντας έτσι το σχολείο πιο προσιτό και ελκυστικό σε όσους εργάζονται ή έχουν οικογένεια και ως εκ τούτου δεν τους είναι εύκολο να διαθέτουν πολύ χρόνο για τη φοίτησή τους.

«Αξίζει να εγγραφείς» στο Εσπερινό σχολείο!

Αρκεί μόνο μία επίσκεψη στο χώρο του σχολείου,  στην Χλοη στο 3ο Γ. Ε. Λ και θα το νιώσεις και εσύ,ότι οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου αλλά και του Γυμνασίου αποδεικνύουν ότι τα όνειρα δεν έχουν ηλικία. Τα σχολεία και οι καθηγητές μας περιμένουν κι ας έχουμε άσπρα μαλλιά!!

Κάποια όνειρα εκπληρώνονται χωρίς να το περιμένεις

Μαρία Κυριλλίδου Διαμαντίδου

Διαβάστε ακόμα:

Καστοριά: Ένα παράδειγμα της δίψας για δια βίου μάθηση