Να τους αγαπάτε τους φίλους σας, και να τους το δείχνετε!

Η φιλία για εμένα έχει μια ιδιαίτερη σημασία. Είναι μια σχέση ανθρώπων που στηρίζεται στην ανιδιοτέλεια, στην εμπιστοσύνη και στην αγάπη. Δεν αρκεί να έχεις πολλούς, αλλά καλούς.

Τους σωστούς, τους ντόμπρους. Αυτούς που μιλάνε με ειλικρίνεια ακόμα και όταν θέλουν το καλό σου. Ακόμα και όταν ξέρουν πως αυτό που θα πούνε είναι σκληρό αλλά είναι για το καλό σου.

Αυτούς τους φίλους να θέλεις στην ζωή σου. Αυτούς που θα σου δίνουν 10 και δεν θα ζητάνε 1 για αντάλλαγμα. Αυτούς που θα συγχωρέσουν το λάθος σου αρκεί να το καταλαβαίνεις.

Αυτούς που γνωρίζουν τη λέξη εκτίμηση και ας μην σου λένε ευχαριστώ. Αρκεί να το δείχνουν με πράξεις .

Να δείχνουν με πράξεις την ευγνωμοσύνη τους.
Αυτούς που δεν θα είναι στα δύσκολα δίπλα σου αλλά και στα εύκολα.
Αυτούς που με την χαρά σου χαίρονται.

Είναι το στήριγμα σου και σου δίνουν κουράγιο πως όλα θα πάνε καλά. Είτε πάνε είτε όχι πάλι δίπλα σου θα είναι.

Αυτούς που όταν θυμώνουν μπορεί να μην σου μιλήσουν αλλά ξέρουν πως σε πληγώνει. Αυτούς που όταν θα τους περάσει ο θυμός θα σε πάρουν και πάλι αγκαλιά.

Φίλους, άξιους εμπιστοσύνης. Σπανίζουν στις μέρες μας. Σπανίζουν γιατί οι άνθρωποι έχουν γίνει καχύποπτοι, αναξιόπιστοι και συμφεροντολόγοι.

Να μην τους δέχεσαι αυτούς.
Ή θα είσαι καλός με όλους ή θα έχεις προσωπικότητα. Δεν γίνεται να αλλάξεις τον εαυτό σου για να κρατήσεις κάποιον άνθρωπο στη ζωή σου. Οι φίλοι σε δέχονται για αυτό που είσαι άλλωστε.

Να τους αγαπάτε τους φίλους σας.
Να το δείχνετε καθημερινά. Σπανίζουν.

Στέλλα Σαλέπη