5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή βράδυ, οι επιλογές στο σαλόνι σου:

«Τέλειοι Ξένοι» (2016) σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη

Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές: μια δημόσια, μια ιδιωτική και μια μυστική. Κάποτε, οι ζωές μας ήταν ασφαλείς στις αναμνήσεις μας και στα προσωπικά μας αρχεία. Σήμερα είναι κλειδωμένες στις sim των κινητών μας τηλεφώνων. Αν αυτό το μικρό πλαστικό αντικείμενο μπορούσε να μιλήσει, τι στ’ αλήθεια θα αποκάλυπτε; Το «μαύρο κουτί» της ζωής μας πόσο μας καθορίζει τελικά; Η ταινία εκτυλίσσεται ένα βράδυ με πανσέληνο, όταν μια παρέα φίλων συγκεντρώνεται για δείπνο. Η ψυχολόγος της παρέας, Μάρθα, προτείνει να παίξουν το εξής παιχνίδι: να αφήσουν τα κινητά τους ανοιχτά επάνω στο τραπέζι και να μοιραστούν με όλους ό,τι φτάνει σ’ αυτά. Εξάλλου, όπως όλοι ισχυρίζονται, δεν έχουν μυστικά! Είναι όμως έτσι; Και τι θα συμβεί όταν το δείπνο θα έχει τελειώσει;

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Άλκις Κούρκουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μάκης Παπαδημητρίου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 15/9, στις 22.00

«Η θεά με τα εκατό χέρια» (2013) σε σκηνοθεσία Συλβάν Μονόντ

Η Βανίνα βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα: απειλείται με απόλυση, αναστατωμένη από τη μυσταγωγική κρίση την οποία βιώνει ο γιος της, συγκλονισμένη από την επανάσταση της κόρη της και με τον σύζυγό της, Γκρεγκ, ο οποίος έχει κουραστεί να έρχεται σε αντιπαράθεση με την τέλεια γυναίκα, να την παρατάει. Κι ενώ έχει πιάσει πάτο, η Βανίνα γνωρίζει τη σωσία της, Νίνα, η οποία είναι αποφασισμένη τα πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να λύσει τα προβλήματα με τον δικό της τρόπο…

Παίζουν: Cristiana Réali, Robert Plagnol, Angèle Garnier.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 15/9, στις 22.30

«Η Κυρία Ντάουτφαϊερ» (1993) σε σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Ένας διαζευγμένος άντρας μεταμφιέζεται σε γυναίκα και πιάνει δουλειά ως γκουβερνάντα στο σπίτι της πρώην συζύγου του, η οποία έχει την κηδεμονία των παιδιών τους.

Παίζουν:  Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σάλι Φιλντ, Πιρς Μπρόσναν.

*ANT1, Κυριακή 15/9, στις 20.45

”Prince of Persia: The sands of time” (2010) σε σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ

Στα βάθη της μυθικής Περσίας, ο πρίγκιπας Ντάσταν θα αναγκαστεί να ενώσει τις δυνάμεις του -παρά τη θέληση του- με τη μυστηριώδη πριγκίπισσα Ταμίνα ενάντια στις δυνάμεις του σκότους. Μαζί πρέπει να προστατέψουν ένα αρχαίο στιλέτο που έχει την ιδιότητα να απελευθερώνει την Άμμο του Χρόνου, ένα δώρο από τους θεούς που μπορεί να αναστρέψει τον χρόνο και να επιτρέψει σε όποιον το έχει στην κατοχή του να γίνει ο κυρίαρχος του κόσμου!

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχαλ, Τζέμα Άρτερτον, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Άλφρεντ Μολίνα.

*ALPHA, Κυριακή 15/9, στις 22.00

«Διά πυρός και σιδήρου» (2004) σε σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Βασισμένο εν μέρει σε αληθινή ιστορία και ίσως η καλύτερη ταινία με την υπογραφή του Τόνι Σκότ, το Δια Πυρός Και Σιδήρου περιγράφει την ιστορία του Τζον Κρίζι, πρώην δολοφόνου της CIA, ο οποίος ταξιδεύει στο Μεξικό για να προστατέψει ένα μικρό εννιάχρονο κοριτσάκι, την Πίτα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια ζεστή σχέση η οποία διακόπτεται απότομα όταν κάποιοι καταφέρνουν να απάγουν την μικρή, προκαλώντας την οργή του Κρίζι, ο οποίος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει την μικρή και να εκδικηθεί αυτούς που είχαν σχέση με την απαγωγή!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρίστοφερ Ουόκεν, Ντακότα Φάνινγκ.

*OPEN, Κυριακή 15/9, στις 21.50