3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Γύρνα την πλάτη σου στα ριάλιτι. Διάλεξε μια ταινία για να δεις απόψε στη μικρή σου οθόνη:

«Μαύρο Ψωμί» (2010) σε σκηνοθεσία Αγκουστί Βιλαρόνγκα

Μετά το τέλος του εμφυλίου στην Καταλονία, ο 11χρονος Αντρέου ανακαλύπτει δύο πτώματα στο δάσος. Οι Αρχές θεωρούν ύποπτο τον αριστερών πεποιθήσεων πατέρα του και ο μικρός προσπαθεί να τον βοηθήσει, αναζητώντας τον πραγματικό ένοχο. Σκοτεινή ιστορία ενηλικίωσης, συνδέοντας το ψυχολογικό με το ιστορικό, το ονειρικό με το πολιτικό και τη σεξουαλική αφύπνιση με την κοινωνική συνειδητοποίηση. Ο Βιλαρόνγκα δίνει υπαρξιακό βάθος και πολλαπλές διαστάσεις σε ένα γοητευτικό παραμύθι, βγαλμένο από την αθώα φαντασία ενός μικρού παιδιού και τη ματωμένη πραγματικότητα της ισπανικής γης. Η ταινία έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων και υποψηφιοτήτων, μεταξύ των οποίων 9 Γκόγια και 13 Γκαουντί.

Παίζουν: Φραντσέσκ Κολομέρ, Νόρα Νάβας, Ρόχερ Κασαμαχόρ, Μαρίνα Κόμας, Σερζί Λοπέζ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 16/9, στις 23.00

The Equalizer (2014) σε σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Ο Ρόμπερτ ΜακΚολ βάζει τα δυνατά του για να προσαρμοστεί σε πιο ήρεμους ρυθμούς ζωής και να απωθήσει από το μυαλό του εικόνες, πρόσωπα και καταστάσεις από το πρόσφατο, ζοφερό παρελθόν. Όταν όμως ο ΜακΚολ γνωρίζει την Τέρι, μια νεαρή κοπέλα που έχει καταντήσει υποχείριο σκληρών Ρώσων μαφιόζων, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Χωρίς δεύτερες σκέψεις εγκαταλείπει την ήσυχη και αποστασιοποιημένη ζωή του και αποφασίζει να εκδικηθεί αυτούς που κακοποιούν και εκμεταλλεύονται τους αδύναμους. Η άρτια εκπαίδευση του θα φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στον νέο ρόλο που πρόκειται να αναλάβει. Όταν κάποιος έχει ένα σοβαρό πρόβλημα και δεν έχει που να στραφεί, ο ΜακΚολ θα σταθεί στο πλευρό του. Γιατί, απλώς, είναι ο Equalizer, αυτός που επαναφέρει τα πράγματα στη φυσική τους θέση.

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κλόι Γκρέις Μόριτζ, Μάρτον Τσόκας, Μελίσα Λίο, Χέιλι Μπένετ, Μπιλ Πούλμαν.

*ΑΝΤ1, Δευτέρα 16/9, στις 21.45

«Η Αρπαγή 3» (2015) σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατό

O Λίαμ Νίσον επιστρέφει στον ρόλο του πρώην μυστικού πράκτορα, Μπράιν Μιλς, η προσπάθεια του οποίου για επανένωση με την πρώην σύζυγό του διεκόπη βίαια, μετά τη στυγερή δολοφονία της​​. Γεμάτος οργή, και κατηγορούμενος για ένα έγκλημα που δεν έχει διαπράξει, προσπαθεί αυτή τη φορά να αποφύγει την ανελέητη καταδίωξη της CIA, του FBI και της αστυνομίας. Για τελευταία φορά, ο Μιλς πρέπει να χρησιμοποιήσει τις μοναδικές του ικανότητες με σκοπό να εντοπίσει τους αληθινούς δολοφόνους, να αποδώσει τη δικαιοσύνη με τον δικό του, ξεχωριστό, τρόπο και να προστατεύσει τον μοναδικό άνθρωπο που έχει σημασία πια γι’ αυτόν – την κόρη του.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Φόρεστ Γουίτακερ, Σαμ Σπρούελ, Ντάγκρει Σκοτ, Ντίλαν Μπρούνο.

*OPEN, Δευτέρα 16/9, στις 21.00