Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που είχαν συλληφθεί και κρατηθεί στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu η έρευνα εναντίον των δύο στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, ολοκληρώθηκε.

Στην έρευνα που διενήργησε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αδριανούπολης σχετικά με την κατηγορία της «στρατιωτικής κατασκοπείας», αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος δίωξης τους, καθώς μετά την εξέταση του κινητού τηλεφώνου δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να στοιχειοθετεί κατηγορίες. Το Ποινικό Δικαστήριο της πόλης θα εξετάσει μόνο την κατηγορία «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη», κατά των δύο στρατιωτικών που διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των δύο στρατιωτικών έχει ήδη τεθεί στο αρχείο από ελληνικής πλευράς. Όπως είχε δηλώσει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας: «Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Βασίλειος Κικίλιας με θέμα «Αποτελέσματα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το περιστατικό σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο» σας γνωρίζω ότι η υπόθεση έχει διερευνηθεί ως προς την ποινική της αξιολόγηση από την αρμόδια Στρατιωτική Εισαγγελία και έχει τεθεί στο αρχείο».

lifo.gr