5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δύο πρώτες τηλεοπτικές μεταδόσεις – σε αυτές και η ταινία που έδωσε το Όσκαρ Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο – αλλά και τρία ακόμα φιλμ σου προσφέρουν απόψε επιλογές:

«Holy Motors» (2012) σε σκηνοθεσία Λεό Καράξ – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Από το χάραμα ως τη νύχτα, λίγες ώρες στη ζωή του κυρίου Όσκαρ, ενός μυστηριώδους τύπου που ταξιδεύει από τη μια ζωή στην επόμενη. Μεταμορφώνεται, γίνεται από βιομήχανος δολοφόνος, από ζητιάνος τέρας, οικογενειάρχης. Φαίνεται να παίζει ρόλους, να κάνει βουτιά σε κάθε ρόλο.. πού είναι όμως οι κάμερες; Ο κύριος Όσκαρ είναι μόνος, τον συνοδεύει μόνο η Σελίν, η λεπτή ξανθιά που οδηγεί την τεράστια μηχανή που τον μεταφέρει γύρω από το Παρίσι. Είναι σαν ευσυνείδητος δολοφόνος που κινείται από χτύπημα σε χτύπημα. Ακολουθεί την όμορφη πράξη, τη μυστηριώδη κινητήρια δύναμη, τις γυναίκες και τα φαντάσματα του παρελθόντος. Πού βρίσκονται όμως το αληθινό του σπίτι, η οικογένειά του, η γαλήνη του;

Παίζουν: Ντενίς Λαβάν, Εντίθ Σκομπ, Εύα Μέντες, Κάιλι Μινόγκ, Μισέλ Πικολί.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 18/9, στις 23.20

«Η Επιστροφή» (2015) σε σκηνοθεσία Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του. Μόνος και βαρύτατα τραυματισμένος, ο Γκλας αρνείται να υποκύψει. Με οδηγό την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την ιθαγενή γυναίκα του και τον γιο τους, ξεκινά μια Οδύσσεια μέσα από την τεράστια άγρια Δύση σε αναζήτηση του άνδρα που τον πρόδωσε: του Τζον Φιτζέραλντ. Αυτό που ξεκινά ως μια ανελέητη αποστολή για εκδίκηση εξελίσσεται σε ένα ηρωικό ταξίδι προς τη λύτρωση.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τομ Χάρντι, Ντόναλ Γκλίσον, Γουίλ Πούλτερ.

*OPEN, Τετάρτη 18/9, στις 22.50

«Κώδικας Da Vinci» (2006) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Ο φημισμένος καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον, ειδικός των συμβόλων, καλείται ξαφνικά μία νύχτα στο Μουσείο του Λούβρου για να βοηθήσει στην εξιχνίαση των ακατάληπτων συμβόλων που άφησε πίσω του ο δολοφονημένος έφορος. Υπό την απειλή της ίδιας του της ζωής και με τη βοήθεια της κρυπτολόγου Σοφί Νεβό, ο καθηγητής αποκαλύπτει μία σειρά από κρυμμένα στους πίνακες του Λεονάρντο ντα Βίντσι ίχνη που οδηγούν σε μία κλειστή κοινότητα αφοσιωμένη στην προστασία ένα μυστικού, κρυμμένου για 2000 χρόνια! Οι δύο ήρωες θα ξεκινήσουν μία συναρπαστική αναζήτηση στο Παρίσι, το Λονδίνο και τη Σκωτία, καθώς προσπαθούν απεγνωσμένα να συλλέξουν στοιχεία, να σπάσουν τον κώδικα και να μάθουν πρώτοι τα μυστικά που θα ανατρέψουν τα θεμέλια της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Τομ Χανκς,  Οντρέ Τοτού, Ίαν ΜακΚέλεν, Πολ Μπέτανι, Ζαν Ρενό, Άλφρεντ Μολίνα

*ANT1, Τετάρτη 18/9, στις 21.45

«Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» (2005) σε σκηνοθεσία Νίκου Περάκη

Παραμονή του Δεκαπενταύγουστου 2003, με τον ήλιο να καίει πάνω από το Αιγαίο, μια ομάδα αποτελούμενη από πέντε οπλίτες κάτω από την εποπτεία του Λοχία με το μαχητικό προσωνύμιο Χάμπο, καλείται να φυλάξει τη βραχονησίδα Πίττα, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Τουρκικά παράλια. Ανάμεσα στους φαντάρους που αποσπώνται στο απομακρυσμένο φυλάκιο, βρίσκεται και ο στρατιώτης Αλέξανδρος Τσιμπιτζίδης, θύμα της φάρσας που του έστησαν στον λόχο, ως μέρος εκδίκησης για την προνομιακή μεταχείριση που απολαμβάνει, αναγκάζοντάς τον να αναβάλλει τις ολιγοήμερες διακοπές παρέα με το ταίρι του, που τον επισκέφτηκε στην όμορφη Κω. Η τεταμένη κατάσταση με τους γείτονες Τούρκους, που πάντοτε οξύνεται σε εορταστικές περιόδους, κρύβει εκπλήξεις, ευχάριστες και δυσάρεστες, για τους οπλισμένους φύλακες της βραχονησίδας…

Παίζουν: Βίκυ Καγιά, Ορφέας Αυγουστίδης, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Σωκράτης Πατσίκας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Tugce Kazaz, Αρζού Γιαναρντάγκ, Yetkin Dikinciler.

*STAR, Τετάρτη 18/9, στις 23.15

Star Trek Beyond (2016) σε σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Σε μια αποστολή διάσωσης στο πιο μακρινό σημείο του διαστήματος, το USS Enterprise πέφτει σε ενέδρα του Κραλ, ενός αδίστακτου ορκισμένου εχθρού της Ομοσπονδίας. Καταλήγοντας σ’ έναν αχαρτογράφητο εχθρικό κόσμο, ο Κάπτεν Κερκ, ο Σποκ και το πλήρωμα χωρίζονται χωρίς τρόπο διαφυγής. Μόνο η Τζάιλα, μία επαναστάτρια εξωγήινη πολεμίστρια, μπορεί να τους βοηθήσει να βρεθούν και πάλι και να βρουν έναν τρόπο να φύγουν από τον πλανήτη, σε μια μάχη ενάντια στον χρόνο, πριν ο θανατηφόρος στρατός του Κραλ ξεκινήσει έναν γενικευμένο γαλαξιακό πόλεμο.

Παίζουν: Κρις Πάιν, Ζάκαρι Κουίντο, Καρλ Έρμπαν.

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 18/9, στις 23.00