5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη βράδυ, η συντροφιά σου στη μικρή οθόνη:

«Φίλοι ή κάτι παραπάνω» (2013) σε σκηνοθεσία Μάικλ Ντόουζ – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ο Γουάλας (παγκοσμίως γνωστός ως Χάρι Πότερ), μετά από μια σειρά ερωτικές περιπέτειες, προσπαθεί να βάλει τέρμα στην άτακτη συναισθηματική του ζωή και να βρει και αυτός, όπως οι φίλοι του, το ταίρι του. Όταν γνωρίζει σε ένα πάρτι την όμορφη Τσάντρι γοητεύεται, εκείνη όμως του δηλώνει ότι έχει σοβαρό δεσμό. Η γνωριμία τους, μέσα από διάφορες κωμικοτραγικές παρεξηγήσεις θα βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί μέχρι να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω από φιλική.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ζόι Καζάν, Άνταμ Ντράιβερ, Μακένζι Ντέιβις.

Υποψηφιότητες: • Καναδικό Βραβείο Οθόνης Καλύτερου Β’ γυναικείου ρόλου

• Καναδικό Βραβείο Οθόνης Καλύτερου Α’ ανδρικού ρόλου

• Καναδικό Βραβείο Οθόνης Καλύτερης σκηνοθεσίας

• Καναδικό Βραβείο Οθόνης Καλύτερης ταινίας

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 19/9, στις 23.00

Elysium (2013) σε σκηνοθεσία Νιλ Μπλόμκαμπ

Βρισκόμαστε στο 2159 και η ανθρωπότητα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: στους πολύ πλούσιους που ζουν στον υπερσύγχρονο διαστημικό σταθμό Elysium και στους υπόλοιπους ανθρώπους που ζουν στον κατεστραμμένο, υπερκατοικημένο πλανήτη γη. Η υπουργός Ρόουντς κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την σκληρή μεταναστευτική πολιτική και να εξασφαλίσει ότι τίποτα δε θα απειλήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής των πολιτών του Elysium. Παρόλα αυτά οι άνθρωπο στη γη θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στον παράδεισο με όποιον τρόπο μπορούν. Ο πρώην κατάδικος Μαξ, αναγκάζεται να συμφωνήσει να οργανώσει μια αρχικά καταδικασμένη αποστολή, που, αν πετύχει, θα σώσει τον εαυτό του, αλλά και θα αποκαταστήσει την δικαιοσύνη…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζόντι Φόστερ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Γουίλιαμ Φίτσνερ.

*ΑΝΤ1, Πέμπτη 19/9, στις 21.45

«Μέσα στον κυκλώνα» (2014) σε σκηνοθεσία Στίβεν Κουέι

Η πόλη Σίλβερστον δέχεται την επίθεση μιας σειράς γιγαντιαίων κυκλώνων, με τους κατοίκους της να προσπαθούν απελπισμένα να βρουν ασφαλές καταφύγιο και τους κυνηγούς καταιγίδων να αναζητούν το πλάνο που θα τους κάνει διάσημους.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Ματ Γουόλς.

*OPEN, Πέμπτη 19/9, στις 22.50

«Οι μαχητές των δρόμων 8» (2017) σε σκηνοθεσία Φ.Γκάρι Γκρέι – ΠΡΕΜΙΕΡΑ

Η παρέα των Μαχητών του Δρόμου, μετά το γάμο του Ντομ και της Λέτι και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Μπράιαν και της Μία, προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, η Σάιφερ, μια μυστηριώδης γυναίκα, σαγηνεύει τον Ντομ και τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος, εκείνος προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα, η οικογένεια διαλύεται και η ομάδα, με επικεφαλής τον Χομπς που για χάρη του Ντομ πέρασε στην παρανομία, μπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες στην πρώτη ταινία της τελευταίας τριλογίας της σειράς…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Σαρλίζ Θερόν, Έλεν Μίρεν.

*STAR, Πέμπτη 19/9, στις 21.00

«Γκοτζίλα» (1998) σε σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Ένα γιαπωνέζικο τάνκερ βυθίζεται στον Ειρηνικό ωκεανό. Διάφορα πλοία χάνονται, ενώ μυστηριώδεις πατημασιές σχηματίζουν ένα απειλητικό μονοπάτι που απλώνεται από τον Παναμά μέχρι την Νέα Υόρκη. Μια γιγαντιαία μεταλλαγμένη σαύρα απειλεί την πόλη με ολοκληρωτική καταστροφή.

Παίζουν: Μάθιου Μπρόντερικ, Ζαν Ρενό, Χανκ Αζάρια, Κέβιν Νταν, Μαρία Πιτίλο.

*ΣΚΑΙ, Πέμπτη 19/9, στις 23.00