Πράσινα κυλικεία στην Κρήτη σερβίρουν ταχίνι και σαλάτες

Πράσινα κυλικεία στην Κρήτη: Πρόκειται για πρότυπα κυλικεία στο Ηράκλειο, τα οποία σερβίρουν στους μαθητές, υγιεινά τρόφιμα. Δηλαδή, αντί για κρουασάν, σοκολάτες και αναψυκτικά, στα παιδιά προσφέροντ Σκοπός είναι οι μικροί μαθητές να ενταχθούν σε ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής. Τα παιδιά θα μάθουν από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους να τρέφονται σωστά. Έτσι, η σωστή διατροφή θα τους γίνει συνήθεια.αι χειροποίητες μπάρες, ταχίνι και χυμό από ρόδι.

Πράσινα κυλικεία στην Κρήτη – Βάσω Σαλούστρου: «Υπάρχει κίνητρο για τα παιδιά»

Η ιδιοκτήτρια του 45ου δημοτικού σχολείου, ανέφερε: «Το κυλικείο διαθέτει μόνο τα επιτρεπόμενα προϊόντα και από φέτος έχουμε φρουτοσαλάτες, σαλάτα με λάχανο- τοματίνια- φέτα- παξιμάδι, αγγούρι και καρότα, τορτίγιες με γιαούρτι- τομάτα- γαλοπούλα- τυρί, μπαγκέτα σικάλεως, χειροποίητες μπάρες, σταφίδες, κρέπες με ταχίνι κακάο-μπανάνα, γιαούρτι με μέλι ή κορν φλέικς, τυρόπιτα και σπανακόπιτα. Επίσης, το κυλικείο διαθέτει φυσικό χυμό από ρόδι και χυμό πορτοκάλι. Τα παιδιά ανταποκρίνονται στην πρωτοβουλία καθώς υπάρχει το κίνητρο».

Πράσινα κυλικεία στην Κρήτη – Βάσω Σαλούστρου: «Ο μαθητής κερδίζει»

Η κ. Σαλούστρου επισημαίνει: «ο μαθητής ή η μαθήτρια που έχει τις περισσότερες καρτέλες κερδίζει ένα τάμπλετ ή τα σχολικά είδη της επόμενης χρονιάς. Όταν οι μαθητές συμπληρώσουν 5 αυτοκόλλητα παίρνουν δώρο ένα δωρεάν γεύμα, ενώ όταν συμπληρώσουν ολόκληρη την καρτέλα παίρνουν μια τσάντα με σχολικά είδη και παραμύθια».

Πράσινα κυλικεία στην Κρήτη – Ντρουμπογιάννης: «Τα παιδιά παίρνουν δώρα»

Ο διευθυντής του 45ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, κ. Ντρουμπογιάννης, τονίζει: «οι γονείς διαμαρτύρονταν για κάποια προϊόντα. Έτσι με πρωτοβουλία του κυλικείου επιλέξαμε μια λίστα από προϊόντα υγιεινής διατροφής από τα οποία επιλέγουν τα παιδιά. Για να τους δώσουμε κίνητρο να προτιμούν τα προϊόντα αυτά ,τους δίνεται μια καρτέλα και παίρνουν δώρα. Αφορμή για την πρωτοβουλία ήταν ο δήμος που μας είχε καλέσει πέρυσι σε μια συνάντηση για τα ”πράσινα” κυλικεία. Πρώτη φορά εφαρμόζουμε το πρόγραμμα, η ανταπόκριση είναι σχετικά καλή και φυσικά καταβάλλουμε προσπάθεια».

enimerotiko