Σοβαρές υλικές ζημιές από τα «χτυπήματα» του Εγκελάδου στην Αλβανία

Τουλάχιστον δύο τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές είναι το αποτέλεσμα των δύο σεισμών που ταρακούνησαν την Αλβανία νωρίτερα σήμερα, Σάββατο.

Να υπενθυμίσουμε πως οι δύο δονήσεις σημειώθηκε σε απόσταση 11 λεπτών. Η πρώτη είχε μέγεθος 5,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ενώ η δεύτερη είχε μέγεθος 5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ABC News, το αλβανικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε πως η πρώτη δόνηση έγινε αισθητή σε πολλές περιοχές της χώρας. Αισθητός, όμως, έγινε και στην Ελλάδα.

Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας σημείωσε πως ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ ήταν ο πιο ισχυρός που έχει σημειωθεί στη χώρα τα τελευταία 20-30 χρόνια. 

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που έρχονται από τα Τίρανα και το Πανεπιστήμιο Γεωλογίας, το κτήριο του οποίου υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές. Όπως αναφέρει το αλβανικό Top Channel, ευτυχώς, εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς στο σημείο.

Στο χωριό Χελμές, στην Καβάγια, δύο άτομα τραυματίστηκαν, ευτυχώς, ελαφρά, ενώ κατέρρευσαν τουλάχιστον δέκα κτήρια. Το χωριό αυτό απέχει 10 χιλιόμετρα από τα Τίρανα.

Στα Τίρανα, αναφέρει το Balkanweb, οι κάτοικοι βγήκαν έντρομοι από τα σπίτια τους, ενώ σε μία παλιά πολυκατοικία προκλήθηκε μία μεγάλη ρωγμή. Σε πολλές συνοικίες της πρωτεύουσας, αλλά και σε άλλες πόλεις και χωριά, διακόπηκαν η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες. Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένα άτομα σε ασανσέρ.

Ρωγμές έχουν επίσης αναφερθεί σε κτήρια στο λιμάνι του Δυρραχίου.