6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αν δεν έχεις κανονίσει κάτι το Σάββατο βράδυ ή ο καιρός σου χάλασε τα σχέδια μπορείς να απολαύσεις ταινίες στην τηλεόραση σου:

STILL ALICE (2014) σε σκηνοθεσία από Ρίτσαρντ Γκλέιτζερ, Γουός Γουεστμόρλαντ

Η Δρ. Άλις Χόουλαντ έχει τα πάντα. Είναι μία καταξιωμένη ακαδημαϊκός γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μία ευτυχισμένη σύζυγος και μητέρα τριών, μεγάλων πια, παιδιών. Όταν η μνήμη της αρχίζει να την προδίδει, αρχικά δεν δίνει σημασία. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά όταν χάνεται στην ίδια της τη γειτονιά. Ο προσωπικός αγώνας με αντίπαλο τη μη αναστρέψιμη νόσο του Αλτσχάιμερ μόλις ξεκινά.

Παίζουν: Τζούλιαν Μούρ, Κρίστεν Στιούαρτ, Άλεκ Μπόλντουιν, Κέιτ Μπόσγουορθ, Χάντερ Πάρις.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 21/9, στις 22:00

“Μια άγνωστη στο ταξί ” (2014) σε σκηνοθεσία του Patrick Gazé – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Είναι Νοέμβριος στο Μόντρεαλ. Ο Αντρέ Κοζίνσκι, ταξιτζής γύρω στα 50, δεν περιμένει πια πολλά από τη ζωή. Αδιάφορος στα πολλαπλά πρόσωπα που περνούν από το όχημά του, διασχίζει την πόλη νωχελικά. Τη μοναχική του ρουτίνα αναστατώνει η Μαριάν, μια μυστήρια πελάτισσα με την οποία επιχειρεί μια σχέση, την οποία όμως υποψιάζεται να είναι μπλεγμένη σε κάποιο έγκλημα. Διχασμένος ανάμεσα στην επιθυμία του να μάθει την αλήθεια και τον φόβο του να θέσει σε κίνδυνο αυτή τη σχέση που γεννιέται, ο Αντρέ ανακαλύπτει ένα νέο νόημα στη ζωή. Μια γλυκόπικρη ατμοσφαιρική ταινία με φόντο την αστυνομική έρευνα, όπου μπλέκονται ευχάριστα διάφορα είδη.

Παίζουν: Roy Dupuis, Christine Beaulieu, Sylvie Boucher, Roc LaFortune, Gildor Roy, Guillaume Laurin

*ΕΡΤ3, Σάββατο 21/9, στις 22:45

“Η συμμορία των μάγων” (2013) σε σκηνοθεσία Λουί Λετεριέ

Oι Ντάνιελ Άτλας, Μέριτ Μακίννει, Χένλι Ρίβς και Τζάκ Γουάιλντερ, είναι οι δεξιοτέχνες «Τέσσερις Καβαλάρηδες», οι οποίοι – ως σύγχρονοι Ρομπέν των Δασών –καταφέρνουν να ληστέψουν τα πιο καλά φυλασσόμενα χρηματοκιβώτια διεθνώς, παίζοντας με τη δύναμη του μυαλού – και τα νεύρα των διωκτικών αρχών! Η ομάδα των τεσσάρων, μοντέρνων, μάγων συγκλονίζει τη διεθνή κοινή γνώμη, θέλγοντας το κοινό της με μια σειρά από τολμηρές και πρωτότυπες ληστείες, κάνοντας χρήση εντυπωσιακών τεχνολογικών τρικ, τα οποία αφήνουν το κοινό τους πάντα με το στόμα ανοιχτό. Αρχικά τραβάνε πάνω τους το ενδιαφέρον του κόσμου ληστεύοντας, από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, μια γαλλική τράπεζα, στο Παρίσι, ενώ στη συνέχεια ξεσκεπάζουν έναν οικονομικό εγκληματία, διοχετεύοντας την ίδια στιγμή, με το δικό τους “μαγικό” τρόπο, τα εκατομμύρια, που εκείνος καταχράστηκε, στους τραπεζικούς λογαριασμούς μελών του ακροατηρίου τους.

*STAR, Σάββατο 21/9, στις 22:50

Μικρόκοσμος (2017) σε σκηνοθεσία Αλεξάντερ Πέιν

Τι θα συνέβαινε αν σε ένα κοντινό μέλλον οι άνθρωποι αποκτούσαν τη δυνατότητα να συρρικνώνουν τον εαυτό τους; Όσοι το επέλεγαν, θα μπορούσαν να ζήσουν σε μικρότερες πόλεις, θα χρειάζονταν λιγότερη τροφή, λιγότερο χώρο, και γενικά η ζωή τους θα έκανε καλό στην ανθρωπότητα. Αναλογιζόμενος όλα αυτά τα πλεονεκτήματα του μικρόκοσμου, ο Πολ αποφασίζει να συρρικνωθεί μαζί με τη σύζυγό του, προκειμένου να μειώσουν τα τεράστια έξοδα διαβίωσης που έχει η ζωή στο κανονικό μέγεθος. Μόνο που μια μικρότερη σε μέγεθος κοινωνία δεν παύει να είναι μια κανονική κοινωνία, με τα δικά της προβλήματα.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Κριστόφ Βαλτς, Κρίστεν Γουίγκ, Χονγκ Τσάου, Τζέισον Σουντέικις.

*ΣΚΑΙ, Σάββατο 21/9, στις 23:00

***Στον ΣΚΑΙ θα προβληθεί και η ταινία Το Μαγικό Μενταγιόν (2003) σε σκηνοθεσία Γκόρντον Τσαν στις 21:00

Captain Phillips (2013) του Πολ Γκρίνγκρας

Πλέοντας ανοιχτά της ανατολικής Αφρικής, το φορτηγό πλοίο Maersk Alabama καταλαμβάνεται από πειρατές. Ο Αμερικανός καπετάνιος του θα έρθει σε σκληρή αντιπαράθεση με τον Σομαλό αρχηγό, 145 μίλια μακριά από τις ακτές…

Παίζουν: Τομ Χανκς, Κάθριν Κίνερ, Μπαρκχάντ Αμπντί.

*ANT1, Σάββατο 21/9, στις 23:00

Ο Μαύρος Κύκνος (2010) σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι

Μια νεαρή μπαλαρίνα πρέπει να αποδείξει στον απαιτητικό καλλιτεχνικό διευθυντή της ότι μπορεί να ενσαρκώσει τον πρώτο ρόλο στη «Λίμνη των Κύκνων». Ταυτόχρονα, προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από την ψυχαναγκαστική μητέρα της και να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό μιας φιλόδοξης συναδέλφου της.

Παίζουν: Ναταλί Πόρτμαν, Βενσάν Κασέλ, Μίλα Κούνις, Μπάρμπαρα Χέρσεϊ.

*OPEN, Σάββατο 21/9, στις 22:00