4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή, η τελευταία μέρα της εβδομάδας γι’ αυτό χαλάρωσε και απόλαυσε μια από τις παρακάτω ταινίες:

«Άφτερλωβ» (2016) σε σκηνοθεσία Στέργιου Πάσχου

Είναι καλοκαίρι, η Αθήνα βράζει, αλλά ο τριαντάχρονος Νίκος δροσίζεται στα βόρεια προάστια, πίνοντας κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα. Η πισίνα δεν είναι δική του, αλλά του Σταύρου, που έχει ζητήσει από τον Νίκο να προσέχει το σπίτι και τη Λέιλα -τον σκύλο του- για το καλοκαίρι. Η ευκαιρία μοιάζει μοναδική στον άφραγκο μουσικό, που αποφασίζει να καλέσει εκεί την πρώην κοπέλα του, Σοφία, για ολιγοήμερες διακοπές στην πόλη. Όταν όμως η ανυποψίαστη Σοφία καταφτάνει, οι διακοπές στον παράδεισο βγαίνουν εκτός τροχιάς. Ο Νίκος την κλειδώνει στο στούντιο του σπιτιού, αποφασισμένος να μην την αφήσει να φύγει, αν δεν μάθει τους λόγους για τους οποίους χώρισαν. Γιατί; Επειδή ακόμα δεν έχει καταλάβει. Κι αν δεν καταλάβει πώς θα την ξεπεράσει; Εγκεφαλικά. Γιατί ερωτικά την έχει ξεπεράσει. Φυσικά…

Παίζουν: Χάρης Φραγκούλης, Ηρώ Μπέζου.

*ΕΡΤ2, Κυριακή 22/9, στις 22:00

«Ακατάλληλο για ανηλίκους» (2013) σε σκηνοθεσία Σκοτ Κόφι

Η Έιμι, μόλις έχει τελειώσει το Πανεπιστήμιο και πιστεύει ότι θα γίνει μια μεγάλη ποιήτρια. Εκκεντρική, υπερχρεωμένη και άνεργη, μετακομίζει με τους γονείς της, σε μια προσπάθεια να λύσει το οικονομικό της πρόβλημα. Η απελπισία της την αναγκάζει να βρει δουλειά σε ένα βιβλιοπωλείο με λογοτεχνία για ενήλικες. Μέσα σε όλα αυτά, δε λείπει και η εμμονή της με έναν μεσόκοπο ποιητή πανκ, ο οποίος, παρά τις πρώτες αντιρρήσεις του, αναλαμβάνει να γίνει ο μέντοράς της.

Παίζουν: Έμμα Ρόμπερτς, Έβαν Πίτερς, Τζον Κιούζακ.

*ΕΡΤ3, Κυριακή 22/9, στις 22.45

«Σέρλοκ Χολμς 2: Το παιχνίδι των σκιών» (2011) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Ο Σέρλοκ Χολμς, ο πιο εύστροφος και δαιμόνιος ντετέκτιβ πάνω στη Γη, ενώνει τις δυνάμεις του με τον πιστό του φίλο, Γουάτσον, για να αντιμετωπίσουν μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες και οικονομικά σκάνδαλα, που έχουν αρχίσει να «χτυπούν» διάφορα σημεία του πλανήτη. Σύντομα, διαπιστώνουν ότι όλα αυτά τα φαινομενικά τυχαία συμβάντα είναι το πρελούδιο ενός μεγάλου τρομοκρατικού σχεδίου παγκόσμιας κλίμακας. Η υπόθεση μάλιστα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη, όταν ανακαλύψουν ότι πίσω από το μεγάλο σχέδιο κρύβεται μια παγκόσμια απειλή, που ακούει στο όνομα του καθηγητή Τζέιμς Μοριάρτι. Όμως, ο πανούργος καθηγητής – γνωστός και ως Μέγας Ναπολέων του εγκλήματος, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, αφού το σατανικό μυαλό του συναγωνίζεται επάξια το πολυμήχανο μυαλό του Σέρλοκ Χολμς…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Νούμι Ράπας.

*ALPHA, Κυριακή 22/9, στις 21:00

*Στο ίδιο κανάλι, στον ALPHA, στις 23:30, θα προβληθεί η ταινία “THE FINEST HOURS” (2016) σε σκηνοθεσία Κρεγκ Γκιλέσπι

«Ο Ηλίας του 16ου» (2008) σε σκηνοθεσία Νίκου Ζαπατίνα

Ο Ηλίας, ο Θωμάς και ο Βαγγέλης, τρεις φίλοι που οι υποχρεώσεις από δάνεια, κάρτες, ασφάλειες κλπ. τους κυνηγούν καθημερινά, αποφασίζουν να κλέψουν τον Λάμπρο, το αφεντικό του Βαγγέλη, ιδιοκτήτη καφετέριας, ενεχυροδανειστή και κλεπταποδόχο. Τη διάρρηξη θα την κάνει ο Θωμάς, ενώ ο Ηλίας ντύνεται αστυφύλακας για περισσότερη… ασφάλεια. Η τύχη όμως τους παίζει ένα παράξενο παιγνίδι, όταν ο δήθεν αστυφύλακας καλείται να διαλευκάνει μία κλοπή κοσμημάτων σε γειτονικό σπίτι.

Παίζουν: Πέτρος Φιλιππίδης, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Θέμις Μπαζάκα, Τάσος Κωστής, Αντώνης Αντωνίου, Νένα Μεντή, Εριέττα Μουτούση, Υρώ Μανέ, Θάλεια Ματίκα, Κώστας Αποστολάκης, Ορφέας Αυγουστίδης, Λαέρτης Μαλκότσης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Μιχάλης Γιαννάτος, Πάνος Σκουρολιάκος.

*STAR, Κυριακή 22/9, στις 23.15