Με συγκέντρωση για το Μακεδονικό «υποδέχεται» τον Τσίπρα η Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων για το «Βόρεια Μακεδονία».

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη «Βόρεια Μακεδονία» θα «υποδεχθεί» το απόγευμα της Τετάρτης τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της πόλης, το κάλεσμα στην κινητοποίηση απηύθυνε ο «Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία», με τη συγκέντρωση να είναι προγραμματισμένη για τις 17:00 στον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ, στο ΙΚΕΑ.

Οι διοργανωτές καλούν τους πολίτες να συγκεντρωθούν «με μία ελληνική σημαία», μία ώρα πριν την επίσημη έναρξη της Τετραμερούς Συνόδου Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας, που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα ακολουθήσει πορεία στον Λευκό Πύργο. Ωστόσο, στο διαδικτυακό κάλεσμα υπάρχουν και φωνές που ζητούν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας να γίνει έξω από το ξενοδοχείο όπου θα βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Υπό αυτήν την έννοια δεν αποκλείεται να υπάρξουν διαμαρτυρίες και έξω από το Hyatt Regency, αν και όπως είναι αναμενόμενο θα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία.

tovima.gr