10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους κλέφτες αναπτήρων

Κανένας κλέφτης αναπτήρων που σέβεται τον εαυτό του, δεν θα αφήσει ποτέ τον δικό του (δικό του;) αναπτήρα εκτεθειμένο. Ξέρει ότι καραδοκεί η εκδίκηση.

Έχω σπίτι μου 50 αναπτήρες. Όχι, δεν έχω αγοράσει ποτέ αναπτήρα. Ναι, είναι πολύ αυτοί που με μισούν. Πριν τον επικείμενο λιθοβολισμό στην πλατεία έχω ένα πράγμα να πω (σύντροφοι κλέφτες και κλεπταποδόχοι ενώστε τη φωνή σας με τη δική μου):
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΕΠΙΤΗΔΕΣ.

1. Τους κλέφτες αναπτήρων τους καταλαβαίνεις από το ύπουλο βλέμμα που θα σαρώσει όλο το τραπεζάκι με το που βγουν στην επιφάνεια τα τσιγάρα. Αυτό το γερακίσιο βλέμμα είναι εκπαιδευμένο να εντοπίζει αναπτήρα σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου και να το διακρίνει ακόμα και μέσα από τσέπες/τσάντες/τοίχους. Την έχετε βαμμένη.

2. Κανένας κλέφτης αναπτήρων που σέβεται τον εαυτό του, δεν θα αφήσει ποτέ τον δικό του (δικό του;) αναπτήρα εκτεθειμένο. Ξέρει ότι καραδοκεί η εκδίκηση.

3. Μην προκαλείτε έναν κλέφτη αναπτήρων, επιδεικνύοντας το πολυπόθητο κλοπιμαίο σε κοντινή απόσταση από τα (επιδέξια) χέρια του αναφωνώντας τη φράση «ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΑΠΤΗΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙΣ ΚΟΥΦΑΛΑ». Είναι περίπου σαν να κουνάτε μια μπριζόλα μπροστά σε μια τίγρη. Τι πιστεύετε; Δεν θα την αρπάξει;

4. Στο επόμενο level, οι κλέφτες αναπτήρων γίνονται αδίστακτοι. Έχουν καταγραφεί περιπτώσεις που από απότομη άνοδο της αδρεναλίνης, τσουρνεύεται μαζί με τον αναπτήρα και ο καπνός, τα χαρτάκια, τα φιλτράκια, το πιατάκι του καφέ και άλλα πολύτιμα σύνεργα. Ζητάμε ταπεινά συγγνώμη.

5. Με το να επιλέγετε μεγαλύτερο μέγεθος αναπτήρα,  δεν σώζεστε. Το μόνο που καταφέρνετε είναι να σας κλέψουν πράγματα ομοίου μεγέθους μαζί με τον μεγάλο αναπτήρα, όπως π.χ. το τηλεκοντρόλ ή το τηλέφωνο.

6. Με το να κρατάτε τον αναπτήρα συνέχεια στο χέρι σας, επίσης δεν σώζεστε. Κάποια στιγμή θα πάτε τουαλέτα και το ξέρουμε.

7. Δεν το κάνουμε επίτηδες. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Απλά, είμαστε γενετικά τροποποιημένοι να αρπάζουμε οτιδήποτε κυλινδρικό-πλακουτσέ  βγάζει φλόγα και βρίσκεται σε εμβόλιμη ακτίνα.

8. Δεν υπάρχει περίπτωση να σας επιστραφεί ο αναπτήρας. Πάρτε το απόφαση και ζήστε με αυτό.

9. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλέψετε αναπτήρα από τον τσουρνευτή αναπτήρων. Για τον απλούστατο λόγο ότι το μυαλό τους είναι πάντα σε αυτόν. Σε αντίθεση με εσάς που τον αφήνετε μόνο του να κρυώνει στο τραπεζάκι. Άκαρδοι.

10. Θα έρθει η στιγμή που θα ευγνωμονείτε έναν κλέφτη αναπτήρων.  Όταν θα βρεθείτε μαζί του στη μέση του πουθενά, κανένας από την παρέα δεν θα έχει αναπτήρα και ο σωτήρας θα βγάλει ως δια μαγείας από την τσέπη του 10 αναπτήρες. Σε όλα τα χρώματα. Θα σέβεστε.

Κατερίνα Βνάτσιου