5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή και τι καλύτερο από το να κάτσεις στον καναπέ σου και να απολαύσεις μια ταινία στην μικρή σου οθόνη.

«Στα χρόνια της βίας» (2014) σε σκηνοθεσία Τζέϊ Σι Τσαντορ – Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του Τζέι Σι Τσάντορ «Στα χρόνια της βίας», διαδραματίζεται το χειμώνα του 1981 στη Νέα Υόρκη- στατιστικά η πιο επικίνδυνη περίοδος στην ιστορία της πόλης. Η ταινία του Τσάντορ εξετάζει την αποφασιστικότητα ενός μετανάστη να πάρει τον ηθικά λανθασμένο δρόμο, ενώ απειλείται η οικογένεια του, η επιχείρηση του και πάνω απ’όλα του η ακλόνητη πίστη του στο δρόμο που διάλεξε. Στα χρόνια της βίας, οι καλύτερες προθέσεις ενδίδουν στα πρωτόγονα ένστικτα και οι άνθρωποι αναγκάζονται να συμβιβάσουν τα πιστεύω τους κι ας είναι τα σωστά.

Παίζουν: Όσκαρ Άιζακ, Τζέσικα Τσαστέιν, Ντέιβιντ Ογιελόβο, Αλεσάντρο Νιβόλα, Έλυες Γκάμπελ, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο και Άλμπερτ Μπρουκς

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 27/9, στις 23:00

«Τα δεινά της Θάλασσας» (2017) σε σκηνοθεσία Βανέσα Ρεντγκρέιβ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Αντλώντας από την προσωπική της εμπειρία ως εσωτερικά εκτοπισθείσας την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ηθοποιός του Χόλιγουντ και ακτιβίστρια Βανέσα Ρεντγκρέιβ διηγείται την ιστορία των προσφύγων που διέφυγαν από εμπόλεμες ζώνες της Ευρώπης κατά τον περασμένο αιώνα και παραλληλίζει τη στάση των κυβερνήσεων απέναντι στους πρόσφυγες τη δεκαετία του 1930 με την αντίστοιχη σημερινή. Πρωταγωνιστούν η Έμα Τόμσον και ο Ρέιφ Φάινς και οι συνεχείς αγώνες τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 27/9, στις 23:00

«Ο θρύλος του Ταρζάν» (2016) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Πάνε χρόνια από τότε που ο κάποτε γνωστός ως Ταρζάν άφησε πίσω του την αφρικανική ζούγκλα για την κοσμοπολίτικη ζωή ως Τζον Κλέιτον Γ΄, λόρδος του Γκέιστοουκ, µε την πολυαγαπημένη του σύζυγο Τζέιν στο πλευρό του. Όταν τον προσκαλούν να επιστρέψει στο Κονγκό, ως έφορος της Κυβέρνησης, δεν γνωρίζει ότι στην πραγματικότητα είναι πιόνι σε μια σκοτεινή υπόθεση απληστίας και εκδίκησης, σχεδιασμένη από τον Βέλγο Στρατηγό, Λεόν Ροµ. Αυτοί όμως, που κρύβονται πίσω από την τρομερή σκευωρία , δεν έχουν ιδέα τι πρόκειται να επακολουθήσει…

*STAR, Παρασκευή 27/9, στις 21:00

«Xenia»(2014)  σε σκηνοθεσία Πάνος Χ. Κούτρας

Το «Xenia» είναι ένα παραμυθένιο road movie για τον 21ο αιώνα, μια πληθωρική περιπέτεια με χιούμορ, αγωνία, μαγικό ρεαλισμό, συγκίνηση, ιταλικά τραγούδια του ’60 και μια αμετακίνητα αισιόδοξη στάση απέναντι στη ζωή.Μετά τον θάνατο της μητέρας τους, δύο αδέλφια, ο Ντάνυ και ο Οδυσσέας, 16 και 18 ετών αντίστοιχα, ταξιδεύουν από τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη για να εντοπίσουν τον πατέρα τους, που τους εγκατέλειψε πριν χρόνια. Σκοπός τους να εξασφαλίσουν την ελληνική ιθαγένεια αλλά και τη συμμετοχή του ταλαντούχου Οδυσσέα σε έναν διαγωνισμό τραγουδιού στη Θεσσαλονίκη. Στην πορεία, θα αντιμετωπίσουν εχθρούς και φίλους, θα κυνηγήσουν μια καλύτερη ζωή και θα ενηλικιωθούν χωρίς ποτέ να παραιτηθούν από το δικαίωμα να ονειρεύονται.

*ΣΚΑΙ, Παρασκευή 27/9, στις 00:30

«Ο Προστάτης» (2012) σε σκηνοθεσία Μπόαζ Γιακίν

Ένας πρώην μπάτσος και νυν παλαιστής, κατατρεγμένος από τη ρώσικη μαφία, θα εναποθέσει την τελευταία του ελπίδα στη δωδεκάχρονη αριθμομνήμονα Μέι, η οποία εργάζεται για την κινεζική Τριάδα και καταδιώκεται από διεφθαρμένους αστυνομικούς και έναν πολυεθνικό στρατό νονών.

*OPEN, Παρασκευή 27/9, στις 23:00