Ωραίες ιδέες για την Κυριακή σου στην Καστοριά

Σήμερα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, σας έχουμε τρεις προτάσεις που σε προκαλούν να βγεις από το σπίτι.

Φορέστε τα πιο άνετα σας παπούτσια και απολαύστε την Κυριακή στην πόλη συνδυάζοντας την βόλτα και τον καφέ σας με ψυχαγωγία και ωραίες εικόνες γύρω σας. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα κυριακάτικα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα στην Καστοριά.

-Το  πρωί στις 09:30 οι “Δήμιοι” μας περιμένουν στην πλατεία Δαβάκη, ώστε να υλοποιήσουμε παρέα τη δράση τους – Ας “ξαραχνιάσουμε” τη Μητροπόλεως.

Στόχος τους, η βελτίωση της εικόνας των άδειων καταστημάτων καθώς θα αφαιρέσουμε παλιές αφίσες και θα καθαρίσουμε όσο μπορούμε τις βιτρίνες, “διώχνοντας ” με τις φωνές μας κάθε φάντασμα που κρύβεται εκεί.

“Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού” – Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο Δήμος Καστοριάς – Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού, με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού” (27 Σεπτεμβρίου), σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση “Ορεστειάς” και την Εταιρεία Μακεδνός Α.Ε., τα οικομουσεία: Σπήλαιο Δράκου και Νεολιθικός Λιμναίος Οικισμός, καθώς και το Ενυδρείο, θα έχουν ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες, στις ακόλουθες ώρες:

Σπήλαιο Δράκου 10:00 – 18:00
Νεολιθικός Λιμναίος Οικισμός 09:00 – 17:00
Ενυδρείο 09:00 – 17:00

Επίσης, η Μόνιμη Έκθεση Φωτογραφίας Λεωνίδα Παπάζογλου, στο Αρχοντικό Βέργου η οποία έχει ελεύθερη είσοδο όλο το χρόνο την Κυριακή θα είναι ανοιχτή στο κοινό, τις ώρες: 11:00 – 14:00 & 18:00-20:00

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός με τη συμμετοχή όλων των πολιτών της Ευρώπης. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι το άνοιγμα μνημείων και χώρων πολιτισμού προς το κοινό.

-Να επισκεφτείτε το πανηγύρι του Άργους Ορεστικού, που γοητεύει τους επισκέπτες του, που συρρέουν από κοντά και από μακριά για να αγοράσουν κάθε είδος ένδυσης, στρωσίδια, χαλιά και κουζινικά, όσα προϊόντα παράγει ο τόπος (όσπρια, φρούτα, λουκούμια και άλλα), γλυκίσματα (χαλβά, λουκουμάδες). Κι όλα αυτά σε ποικιλία και ποιότητες για κάθε γούστο. Διάχυτη σε όλο τον χώρο και ερεθιστική η μυρωδιά που βγαίνει από τις ταβέρνες και τα σουβλατζίδικα. Και πιο πέρα σε μια πανδαισία φώτων και χρώματος, η χαρά των παιδιών με τα ηλεκτρικά τρενάκια και αυτοκίνητα, τις κούνιες και τις κούκλες, ένα πολύχρωμο λούνα- παρκ.