4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αν δεν θέλεις να βγεις σήμερα έξω και προτιμάς να απολαύσεις την ζεστασιά του σπιτιού σου, τότε μπορείς να δεις μία από αυτές τις ταινίες στην μικρή σου οθόνη:

«Ο Κύριος ΟΒΕ» (2015) σε σκηνοθεσία Χάνες Χολμ – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ – Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας (1η Οκτωβρίου)

Ο Όβε είναι ένας 59χρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος. Έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση, πιστεύει ότι περιβάλλεται από ηλίθιους και δεν διστάζει να τους το πει κατάμουτρα.Παλιότερα, ήταν ο διαχειριστής ενός οικισμού με όμορφα σπιτάκια και λιθόστρωτα μονοπάτια, αλλά όχι πια: οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες τον καθαίρεσαν – εκείνος όμως δεν το παίρνει απόφαση και φυσικά το θεωρεί ύψιστη προδοσία εκ μέρους τους.Γι’ αυτό και όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Όβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις.Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση», αλλά αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά κρύβεται μια συγκινητική ιστορία. Όταν όμως στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά, που κατά λάθος χαλάνε το γραμματοκιβώτιο του Όβε, τα πράγματα θα αλλάξουν. Όχι μόνο για τον οικισμό, αλλά και τον ίδιο τον Όβε, που έκπληκτος θα δημιουργήσει μια αναπάντεχη και τρυφερή φιλία.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 30/9, στις 23:15

«Επίθεση στο συρμό» (2009) σε σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Ο Γουόλτερ Γκάρμπερ (Ντένζελ Ουάσινγκτον) δουλεύει ως συντονιστής κυκλοφορίας στο μετρό της Νέας Υόρκης. Η ήρεμη καθημερινότητα του μετατρέπεται στο απόλυτο χάος, όταν μια τετραμελής ένοπλη ομάδα κακοποιών καταλαμβάνει ένα συρμό. Ο «εγκέφαλος» της ομάδας, που ακούει στο όνομα Ράιντερ (Τζον Τραβόλτα), απειλεί να εκτελέσει όλους τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας αν δεν του καταβληθεί μέσα σε μια ώρα ένα τεράστιο ποσό. Καθώς η ένταση κορυφώνεται, ο Γκάρμπερ θα χρησιμοποιήσει όλες του τις γνώσεις για το δίκτυο του μετρό, σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει τον Ράιντερ και να σώσει τους ομήρους. Υπάρχει όμως ένας γρίφος τον οποίον ο Γκάρμπερ αδυνατεί να λύσει: ακόμη κι αν οι κακοποιοί πάρουν τα χρήματα, πώς θα μπορέσουν τελικά να ξεφύγουν;

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Τζον Τραβόλτα, Λούις Γκούζμαν, Τζον Τορτούρο, Τζέιμ Γκαντολφίνι.

*ΑΝΤ1, Δευτέρα 30/9, στις 23:45

«Όμηροι στην Θάλασσα» (2017) σε σκηνοθεσία Φιλ Βόλκεν – ΣΕ Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Οι ονειρικές διακοπές μιας οικογένειας στα νησιά της Καραϊβικής θα μετατραπούν σε εφιάλτη, όταν μια μηχανική βλάβη στο σκάφος φέρει την οικογένεια του Κέβιν στο έλεος ενός αδίστακτου ψαρά, που για να προσφέρει τη βοήθειά του, θα ζητήσει ένα υπέρογκο ποσό ως αντάλλαγμα. Κρατώντας ομήρους τη μητέρα και το παιδί, θα φέρει τον πατέρα αντιμέτωπο με τον ανελέητο χρόνο, που προκειμένου να σώσει τη γυναίκα του και τον γιο του είναι έτοιμος να φτάσει ακόμα και στα πιο επικίνδυνα άκρα… Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία διερευνά τα όρια της φυσικής αλλά και συναισθηματικής αντοχής σε κατάσταση πίεσης, με ένα εντυπωσιακό φόντο και πρωταγωνιστή τον Μπαρκχάντ Αμπντί, που ξεχώρισε για την ερμηνεία του στην ταινία Captain Phillips με τον Τομ Χανκς.

Παίζουν: Έιον Μπέιλι, Μπέτανι Τζόι Λενζ, Μπαρκχάντ Αμπντί, Ντάνυ Γκλόβερ, κ.α.

*ALPHA, Δευτέρα 30/9, στις 23:40

«Σέρλοκ Χόλμς» (2009) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Ο Σέρλοκ Χολμς και ο δόκτωρ Γουότσον συλλαμβάνουν τον Λόρδο Μπλάκγουντ, υπεύθυνο μιας σειράς τελετουργικών φόνων. Πριν τον απαγχονισμό του, αυτός θα προειδοποιήσει τον Χολμς για τα επερχόμενα σχέδιά του και, όταν επιστρέψει από τον τάφο, οι δύο φίλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι όλη η Αγγλία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια θανάσιμη απειλή.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαρκ Στρονγκ.

*OPEN, Δευτέρα 30/9, στις 21:00