Στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Καστοριάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, η πρώτη πανηγυρική ορκωμοσίας αποφοίτησης των 40 πρώτων μεταπτυχιακών φοιτητών, του Ελληνο-Αζέρικου Διεθνούς Διιδρυματικού-Διατμηματικού κοινού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διαχείριση και Μεταφορά Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου»(M.Sc.MOGMAT).

Το μοναδικό στην Ελλάδα και καταξιωμένο πλέον ΠΜΣ- MOGMAT λειτούργησε στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας ήδη 4 συνεχή έτη από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.  Μέχρι σήμερα φοιτούν 138 φοιτητές από όλη την Ελλάδα εκ των οποίων 2 αλλοδαποί φοιτητές.

Το M.Sc. MOGMAT επανιδρύεται  μετά την συνέργεια του ΤΕΙ ΔΜ και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Ν. 4610/2019) από  το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών πόρων της Πολυτεχνικής Σχολής ως επισπεύδον Τμήμα,  σε συνεργασία με  το Τμήμα «Διεθνών και Ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών» με έδρα την Κοζάνη και του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων  με έδρα τα Γρεβενά της Σχολής Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) και σε συνεργασία με το Κρατικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Αζερμπαϊτζάν (Azerbaijan State University of Economics)   για να συνεχίσει την επιτυχή λειτουργία του  για τα επόμενα 5 ακαδημαϊκά έτη 2019-2024.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο πρύτανης του πανεπιστημίου του Αζερμπαϊτζάν, μέλη της κυβέρνησης αλλά και ο πρέσβης της χώρας στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του TAP στην περιοχή μας, Μιχάλης Γκοσλιόπουλος, ενώ το παρών έδωσαν ο πρώην πρόεδρος της βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, ο βουλευτής Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία, Ζήσης Τζηκαλάγιας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, η υπεύθυνη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου, ο δήμαρχος Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης και πλήθος κόσμου.