5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αν δεν έχεις κανονίσει κάποια έξοδο για σήμερα και θέλεις να κάτσεις στον καναπέ σου με τους φίλους σου τότε αυτές οι ταινίες θα ενταχθούν σίγουρα στο Σαββατόβραδο σας!

Μαθήματα ζωής (2011) σε σκηνοθεσία Τόνι Κέι -Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Ο Χένρι Μπαρθς είναι ένας αναπληρωτής καθηγητής που αποφεύγει συστηματικά οποιαδήποτε συναισθηματική σύνδεση με συναδέλφους και μαθητές. Μια χαμένη ψυχή σε διαρκή πάλη με ένα τραυματικό παρελθόν, ο Μπαρθς θα κληθεί να καλύψει κάποια κενά διδασκαλίας σε μια από τις πιο ζόρικες περιοχές της Νέας Υόρκης. Οι καθηγητές δεν έχουν καμιά όρεξη να ασχοληθούν με το εκπαιδευτικό τους έργο, ενώ οι μαθητές δείχνουν παντελώς αδιάφοροι στη γνώση που τους προσφέρεται. Η διαφορετική στάση του Χένρι απέναντί τους θα αλλάξει την απαθή συμπεριφορά των μαθητών, οι οποίοι θα αρχίσουν σιγά-σιγά να δένονται με τον αναπληρωτή καθηγητή τους. Όταν χτυπά το κουδούνι, όμως, ο Χένρι καλείται να αντιμετωπίσει τα δικά του προβλήματα.

Παίζουν: Άντριεν Μπρόντι, Κριστίνα Χέντρικς, Σάμι Γκέιλ, Τζέιμς Κάαν, Μάρσα Γκέι Χάρντεν, Λούσι Λιου, Μπλάιθ Ντάνερ, Μπέτι Κέι

*ΕΡΤ2, Σάββατο 5/10, στις 22:00

«Η καινούργια φιλενάδα»(2018) σε σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν -Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Μετά το θάνατο της καλύτερής της φίλης, η Κλαιρ πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη, ώσπου μια καινούργια φιλενάδα, που κρατά ένα εντελώς ασυνήθιστο μυστικό, μπαίνει στη ζωή της. Η νέα αυτή σχέση την οδηγεί σε πολλές αναπάντεχες ανακαλύψεις που ενώ αρχικά την σοκάρουν, ταυτόχρονα της ανοίγουν νέους ορίζοντες και τελικά την οδηγούν στο να ξαναβρεί το κέφι της για ζωή μέσα από μια νέα μεταμορφωμένη προσωπικότητα.

Παίζουν: Ρομαίν Ντυρίς – Αναΐς Ντεμουστιέ -Ραφαέλ Περσονάζ

*ΕΡΤ3, Σάββατο 5/10, στις 23:00

«Desperado» (1995) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Ένας πρώην περιπλανώμενος τραγουδοποιός αναζητά έναν μεγαλέμπορο ηρωίνης για να τον σκοτώσει, επειδή στο παρελθόν οι άνδρες του δολοφόνησαν την αγαπημένη του. Το «Desperado», σίκουελ του «El Mariachi», είναι μια ταινία σκηνοθετικής βιρτουοζιτέ, που όμως εξαντλείται γρήγορα σε ψευτοεντυπωσιασμούς, από ένα σκηνοθέτη που δείχνει να αγνοεί τον βαθύτερο προβληματισμό του γουέστερν-σπαγγέτι, έχοντας αναγάγει σε φορμαλιστικό σύστημα την κινηματογράφηση του θεάματος της βίας.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Σάλμα Χάγιεκ, Στιβ Μπουσέμι.

*ΑΝΤ1, Σάββατο 5/10, στις 23:00

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Αφοσίωση» (2016) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σβέντκε-Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Το Σικάγο βρίσκεται στα όρια του εμφύλιου πολέμου και η Τρις με τους συντρόφους της, ξεγλιστρούν από τα τείχη της πόλης, κυνηγημένοι από τους στρατιώτες της Έβελιν. Έξω από το Σικάγο για πρώτη φορά στη ζωή τους, οι πέντε ήρωες συναντούν τον Ντέιβιντ, επικεφαλής του Γραφείου για τη Γενετική Υγεία, ο οποίος ξεχωρίζει την Τρις ως «γενετικά αγνή» και της ζητά να τον βοηθήσει στα μυστηριώδη σχέδιά του. Ενώ η Τρις δέχεται ειδική μεταχείριση, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής τεχνολογίας, που της επιτρέπει να ξαναζήσει την ιστορία της οικογένειάς της, ανακαλύπτει ότι ο Ντέιβιντ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την εξελιγμένη τεχνολογία, που έχει στη διάθεσή του, για απάνθρωπες πράξεις. Για να επιβιώσει, η Τρις θα έρθει αντιμέτωπη με απίστευτες αποφάσεις θάρρους, αφοσίωσης, θυσίας και αγάπης…

Παίζουν: Σεϊλίν Γούντλεϊ, Τέο Τζέιμς, Οκτάβια Σπένσερ, Μάιλς Τέλερ, Ναόμι Γουότς, Ζόι Κράβιτς, Ρέι Στίβενσον, Άνσελ Έλγκορτ, Τζεφ Ντάνιελς

*STAR, Σάββατο 5/10, στις 23:10

«Blitz» (2011) σε σκηνοθεσία Έλιοτ Λέστερ

Ένας –αμφιλεγόμενων μεθόδων– σκληροτράχηλος αστυνομικός και ο προϊστάμενός του αναζητούν έναν serial killer συναδέλφων τους.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Πάντι Κονσιντάιν, Έινταν Γκίλεν

*OPEN, Σάββατο 5/10, στις 23:00