Με ξένα φτερά, δεν πέταξε κανείς… Έχε εμπιστοσύνη μόνο στα δικά σου

Πόνος, προσπάθεια, κατακτήσεις, γέλια, κλάματα. Όλα αυτά και ακόμα πιο πολλά για να φτιάξεις τη ζωή σου όπως θέλεις εσύ. Όπως και να έχει, ότι και αν κατάφερες στη ζωή ετούτη, το κατάφερες μόνος σου.

Υπάρχουν και εκείνοι που προσπαθούν να σου κλέψουν την προσπάθεια, τη χαρά ή ακόμα και τη λύπη. Ναι, ακόμα και τη λύπη… Όταν έφτασες μετά από πολύ κόπο εκεί που ήθελες και άνοιξες τα φτερά σου, παίρνοντας με την μεγαλύτερη σου ανάσα, τότε κάπου εκεί βρέθηκαν τα αρπαχτικά έτοιμα να σου κλέψουν ότι έχτισες.

Πολλοί θα τους δουν και λίγοι θα τους καταλάβουν. Όμως ένα είναι σίγουρο, πως με τον καιρό ακόμα και εκείνος ο ίδιος δεν θα ξέρει πώς να αντιμετωπίσει όλα αυτά, γιατί πολύ απλά είναι κλεμμένα, είναι ξένα, δεν του ταιριάζουν. Δεν έχει και δεν είχε ποτέ το θάρρος και το κουράγιο να παλέψει για τα δικά του όνειρα. Μάλλον δεν είχε ποτέ δικά του και προσπαθούσε να κλέψει των άλλων.

Μόνο που δεν υπολόγισε πως τα ξένα, κλεμμένα φτερά γρήγορα καίγονται… Γρήγορα σε πάνε στην κατηφόρα, κουτρουβαλώντας και σπάζοντας τα φτερά σου. Εκείνα τα ξένα τα κλεμμένα, που απότομα σε προσγειώνουν στη γη. Θέλει κότσια, αγάπη μου, για να κρατήσεις εκεί πάνω ψηλά. Θέλει μάχη και αν δεν είσαι έτοιμος να τη δώσεις, σύντομα θα καείς και η προσγείωση σου θα είναι θανατηφόρα. Για λίγο μόνο σε κρατάνε ψηλά, αλλά αμέσως μετά ξεκινούν να σε πονάνε και να μην σου χωράνε πια. Μα δεν είναι δικά σου. Είναι ξένα απλά βαλμένα, φορεμένα πάνω σου.

Να θυμάσαι, πως το ξένο κάποια στιγμή εμφανίζεται στην επιφάνεια χωρίς καμία προειδοποίηση. Ξεκινάς να μην θυμάσαι, να χάνεις τα λόγια σου, να λες άλλα αντί άλλων. Το κλεμμένο φαίνεται δυστυχώς ή ευτυχώς, γι’ αυτό να προσέχεις να μην παίρνεις ξένα φτερά για να πετάξεις. Αργά ή γρήγορα όλα φαίνονται. Το φως του ήλιου είναι πολύ δυνατό και τα ξεσκεπάζει όλα. Πολύ δυνατό για να σε κάψει, όταν φτάσεις εκεί πάνω μη έχοντας τις δικές σου δυνάμεις.

Άσε τα άλλα φτερά εκεί όπου ανήκουν. Έχε εμπιστοσύνη μόνο στα δικά σου και ας είναι και λαβωμένα. Σύντομα θα φτιάξουν και τότε θα μπορέσεις να φτάσεις ως τα πιο ψηλά του ουρανού.
Άνοιξε τα φτερά σου και πέτα με τις δικές σου δυνάμεις, με τα δικά σου, τα ολόδικά σου φτερά!

Στέλλα Γρηγοροπούλου