4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα και τι καλύτερο από το να ξεκινήσεις την εβδομάδα με μια καλή ταινία. Αν θέλεις να δεις ταινία δράσης ή ντοκιμαντέρ διάλεξε μία από τις παρακάτω:

«Στα βαθιά» (2012) σε σκηνοθεσία Μπαλτάσαρ Κορμακούρ

Νότια Ισλανδία 1984. Ο ψαράς Γκούλι είναι ένας απολύτως φυσιολογικός για τα ισλανδικά δεδομένα άνθρωπος που ζει σε μια μικρή πόλη της νότιας Ισλανδίας. Τρώει του σκασμού, πίνει μέχρι τελικής πτώσης, τσακώνεται στο τοπικό μπαρ. Κατά τα λοιπά όμως η ζωή κυλά αργά και ήσυχα στο μικρό ισλανδικό χωριό, εκτός βέβαια από τα ξεσπάσματα της φύσης, όπως η έκρηξη ηφαιστείου που ανάγκασε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν προσωρινά τα σπίτια τους, το 1973. Έντεκα χρόνια μετά όμως, κάτι καινούργιο θα αναστατώσει τη ζωή τους. Ένα μοιραίο χειμωνιάτικο ξημέρωμα ο Γκούλι θα βγει με το αλιευτικό σκάφος και τους συναδέλφους του για ψάρεμα. Κακοί χειρισμοί και κακοκαιρία θα ανατρέψουν το μικρό σκάφος με αποτέλεσμα οι φίλοι του να χάσουν σχεδόν ακαριαία τη ζωή τους στα παγωμένα νερά του Αρκτικού Ωκεανού και ο ίδιος να σώζεται ως εκ θαύματος, παλεύοντας επί 6 ώρες με την παγωμένη θάλασσα. Ενώ όμως η επιστροφή του πίσω στη μικρή τραγική πόλη, φαίνεται να είναι το τέλος της ταλαιπωρίας του, είναι μόνο η αρχή μιας ιατρικής περιπέτειας. Πολλοί απορούν πώς κατάφερε να αντέξει σε θερμοκρασίες που ένας απλός άνθρωπος μπορεί να επιβιώσει μόνο για 20 λεπτά. Δεν αργεί να προκαλέσει την περιέργεια του ιατρικού κόσμου.

Παίζουν: Όλαφουρ Ντάρι Όλαφσον, Γιόχαν Γιόχανσον, Μπιόρν Θορς.

*ΕΡΤ 2, Δευτέρα 7/10, στις 23:00

«Desperado» (1995) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Ένας πρώην περιπλανώμενος τραγουδοποιός αναζητά έναν μεγαλέμπορο ηρωίνης για να τον σκοτώσει, επειδή στο παρελθόν οι άνδρες του δολοφόνησαν την αγαπημένη του. Το «Desperado», σίκουελ του «El Mariachi», είναι μια ταινία σκηνοθετικής βιρτουοζιτέ, που όμως εξαντλείται γρήγορα σε ψευτοεντυπωσιασμούς, από ένα σκηνοθέτη που δείχνει να αγνοεί τον βαθύτερο προβληματισμό του γουέστερν-σπαγγέτι, έχοντας αναγάγει σε φορμαλιστικό σύστημα την κινηματογράφηση του θεάματος της βίας.

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Σάλμα Χάγιεκ, Στιβ Μπουσέμι.

*ΑΝΤ1, Δευτέρα 7/10, στις 23:45

«13 Ώρες: Οι μυστικοί στρατιώτες της Βεγγάζης» (2016) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Το βράδυ της 11ης Σεπτεμβρίου του 2012, στην 11η επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, μια ομάδα ισλαμιστών επιτίθεται στις εγκαταστάσεις της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής καθώς και σε ένα παράρτημα της CIA στη Βεγγάζη της Λιβύης. Τέσσερις Αμερικανοί, ανάμεσά τους και ο Πρέσβης των ΗΠΑ, χάνουν τη ζωή τους στην επίθεση. Οι μόνοι οι οποίοι μπορούν να υπερασπιστούν τους Αμερικανούς που κατάφεραν να επιβιώσουν είναι τα μέλη μιας εξαμελούς ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων. Παίζουν: Τζον Κραζίνσκι, Πάμπλο Σράιμπερ, Τζίμς Μπατζ Ντέιλ, Ντέιβιντ Ντένμαν.

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 7/10, στις 23:00

«Το Καρφί»  (2013)σε σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Γουό

Ο 18χρονος γιος του επιχειρηματία Τζον Μάθιους συλλαμβάνεται για διακίνηση ναρκωτικών και αντιμετωπίζει ποινή πολυετούς φυλάκισης. Για να μπορέσει να τον βγάλει από τη φυλακή, ο πατέρας του αναγκάζεται να υποδυθεί τον μυστικό πράκτορα και να εισχωρήσει σε ένα επικίνδυνο καρτέλ εμπορίας ναρκωτικών με σκοπό να το εξαρθρώσει.

Παίζουν: Ντουέιν Τζονσον, Μπάρι Πέπερ, Σούζαν Σάραντον, Τζον Μπέρνθαλ.

*OPEN, Δευτέρα 7/10, στις 21:10