Στην Ιταλία βρήκαν τον πιο πρωτότυπο τρόπο για να αντικαταστήσουν τα πλαστικά καλαμάκια

Ξέρετε τι κοινό έχουν το μπαλέτο, τα τζιν παντελόνια και τα γυαλιά ηλίου; Όλα εφευρέθηκαν στην Ιταλία. Και τώρα άλλο ένα ιταλικό σύμβολο γίνεται είδηση ως μια πιθανή λύση σε ένα τεράστιο περιβαλλοντικό πρόβλημα. Τα καλαμάκια από ζυμαρικά.

Στην Ελλάδα, έχουμε τα καλαμάκια από σιτάρι, στην Ιταλία όμως, έχουν τα ζυμαρικά. Πρόσφατα ο χρήστης στο reddit u/GranFabio πόσταρε μία φωτογραφία που δείχνει την πρωτοβουλία που ανέλαβαν ορισμένα μπαρ στην Ιταλία. Συγκεντρώνοντας πάνω από 77.000 upvotes, η ανάρτησή του έγινε viral.

Τα μπαρ στην Ιταλία έχουν αγκαλιάσει τα καλαμάκια από ζυμαρικά και τα χρησιμοποιούν στα ποτά τους

Η εταιρεία που παρασκευάζει καλαμάκια από ζυμαρικά και το οικολογικό μήνυμα που θέλει να περάσει

Το ενδιαφέρον είναι πως υπάρχει ήδη μία εταιρεία που πωλεί καλαμάκια από ζυμαρικά και λέγεται Stoodles. Λένε ότι τα καλαμάκια τους έχουν διάρκεια ζωής μία ώρα, είναι άγευστα και μπορούν να κομποστοποιηθούν μετά την χρήση τους. «Η Stroodles δεν είναι απλά μία εταιρεία που πουλά καλαμάκια. Έχει έναν απώτερο σκοπό, θέλοντας να βοηθήσει σε όλες αυτές τις μικρές αλλαγές που συντελούνται για την προστασία του περιβάλλοντος, ειδικά από εκείνα τα άτομα που είναι λιγότερο συνειδητοποιημένοι σχετικά με την βιωσιμότητα» ανέφερε στο Bored Panda ο ιδρυτής της εταιρείας Μαξίμ Τζέλμαν.

Η εταιρεία κατασκευάζει καλαμάκια από ζυμαρικά που θυμίζουν τα μακαρόνια για παστίτσιο

Και συνεχίζει: «Θέλουμε να προσελκύσουμε και να φτάσουμε στους λιγότερο (περιβαλλοντικά) συνειδητοποιημένους ανθρώπους και να τους δείξουμε πόσο εύκολο είναι να κάνουμεβιώσιμες αλλαγές και να τις αφήσουμε να μπουν στην ζωή μας. Το θέμα είναι να το κάνεις με έναν τρόπο διασκεδαστικό και διδακτικό.Θα ήθελα να δω τους ανθρώπους να απολαμβάνουν το ποτό τους με ένα καλαμάκι από ζυμαρικό και μετά να σκεφτούν: ‘Γιατί υπάρχει ένα ζυμαρικό στο ποτό μου;’».

Καλαμάκια από ζυμαρικά με διάρκεια ζωής μία ώρα

Τα Stroodles έχουν διάρκεια ζωής μία ώρα σε κρύο ποτό και όσο πιο κρύο είναι το ποτό, τόσο περισσότερο διαρκεί. Αυτό σημαίνει ότι αν ξαναγεμίσετε το ποτήρι σας, το καλαμάκι από ζυμαρικό μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί σε πολλά ποτά. «Σας προκαλούμε για να δούμε πόσο αντέχει» λέει ο ιδρυτής της εταιρείας. Όσον αφορά στα ζεστά ροφήματα, γενικά δεν συνίσταται γιατί μπορεί να καταστραφεί, αλλά και πάλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αναδευτήρας, δηλαδή για να ανακατέψετε, για παράδειγμα, την ζάχαρη στον καφέ σας.

Η είδηση έγινε viral και τα σχόλια των χρηστών είναι μοναδικά

Φυσικά, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έσπευσαν να σχολιάσουν τα καλαμάκια από ζυμαρικά. «Μια ιταλική λύση για τα περιβαλλοντικά μας προβλήματα» έγραψε κάποιος, με έναν άλλον να προσθέτει: «Πολύ καλύτερα από τα χάρτινα καλαμάκια». Κι ενώ κάποιοι πρότειναν ότι ίσως είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις καν καλαμάκι για να πιεις το ποτό σου, ένας χρήστης έδωσε την απάντηση: «Δεν είναι εύκολο να πιεις κατευθείαν από το ποτήρι. Δοκίμασε να πιεις παγωμένο τσάι με τα παγάκια να πέφτουν επάνω στο πρόσωπό σου. Ή ένα μοχίτο. Με όλα αυτά τα πράγματα να μπαίνουν στο στόμα σου».

iefimerida