Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

φωτογραφία Yannis Korsavvidis‎

Για σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019 περιμένουμε περιορισμένη ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα νότια με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων σε Πελοπόννησο, Κρήτη και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα.

Η ορατότητα τις πρώτες πρωινές και νυχτερινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους.

Μέχρι 28 βαθμούς η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 18 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 15 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 21 έως 25 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 28 βαθμούς στην Κρήτη, 20 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Oι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 μποφόρ

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά μετά το μεσημέρι ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με σποραδικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια..

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, σταδιακά από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.

Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά από το μεσημέρι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο, αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Στερεά και πιθανώς στην Ήπειρο, κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους στα ηπειρωτικά και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Από το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν εκ νέου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα ανατολικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, σταδιακά από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τη νύχτα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα νότια μέχρι το απόγευμα.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 έως 5 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 4 έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.