4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Φτάσαμε στην μέση της εβδομάδας γιαυτό χαλάρωσε στον αναπαυτικό σου καναπέ, ετοίμασε ποπ κορν και απόλαυσε μία από τι παρακάτω ταινίες.

«Οι εξομολογήσεις» (2016) σε σκηνοθεσία Ρομπέρτο Άντο – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Μια συνάντηση των G8 πραγματοποιείται σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη γερμανική ακτή. Οι πιο ισχυροί του κόσμου συζητούν για να θεσπίσουν σημαντικές διατάξεις που θα επηρεάσουν βαθιά την παγκόσμια οικονομία. Ένας από τους επισκέπτες είναι ένα μυστηριώδης Ιταλός μοναχός, που προσκλήθηκε από τον Daniel Roche, τον διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Θέλει να εξομολογηθεί κάτι στο μοναχό εκείνο το βράδυ, μυστικά. Το επόμενο πρωί, ο Roche βρίσκεται νεκρός.

Παίζουν: Τόνι Σερβίλλο (“La grande bellezza”, “Viva la libertà”), Κόνι Νίλσεν, Πιερφρανσέσκο Φαβίνο, Ντανιέλ Οτέιγ, Λαμπέρ Ουιλσόν, Ρίχαρντ Ζάμελ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 16/10, στις 23:20

«Η αρπαγή» (2008) σε σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Η 17χρονη Κιμ, είναι μεγάλη αδυναμία του πατέρα της, Μπράιαν Μιλς. Ο Μπράιαν είναι πρώην πράκτορας, που εγκατέλειψε την καριέρα του και τους κινδύνους της για να είναι κοντά στην αγαπημένη του κόρη στην Καλιφόρνια. Η Κιμ ζει με τη μητέρα της και τον πλούσιο πατριό της Στιούαρτ. Η Κιμ καταφέρνει και πείθει τον διστακτικό πατέρα της να της επιτρέψει να ταξιδέψει στο Παρίσι με την φίλη της Αμάντα. Όταν τα δύο κορίτσια φτάνουν στο Παρίσι, μοιράζονται το ταξί τους με έναν άγνωστο άντρα, που τους συστήνεται ως Πίτερ. Με τη νεανική τους αφέλεια, η Κιμ και η Αμάντα δίνουν στον άντρα μια σειρά από πληροφορίες, όπως ότι είναι μόνες στο Παρίσι. Μια αδίστακτη σπείρα, που… «ειδικεύεται» στο εμπόριο νεαρών κοριτσιών, τις απαγάγει. Η Κιμ προλαβαίνει να καλέσει τον πατέρα της και να τον ενημερώσει για τι της συμβαίνει. Αυτό είναι ίσως το χειρότερο, που θα μπορούσε να συμβεί σε έναν πατέρα, να παρακολουθεί αβοήθητος μέσα από το κινητό του τηλέφωνο την απαγωγή της ίδιας του της κόρης. Αυτός ο φρικτός εφιάλτης γίνεται μια αβάσταχτη πραγματικότητα για τον Μπράιαν. Τώρα, δεν του απομένουν παρά ελάχιστες ώρες για να πάει στο Παρίσι και να σώσει την Κιμ. Και είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα για να το καταφέρει.

Παίζουν:Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν

*STAR, Τετάρτη 16/10, στις 23:00

«Το Τελευταίο Οχυρό» (2001) σε σκηνοθεσία Ροντ Λούρι

Η ένδοξη καριέρα του στρατηγού Γιουτζίν Ίργουιν λήγει άδοξα όταν περνά από στρατοδικείο και καταδικάζεται σε φυλάκιση στο Κάστρο, μια στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφαλείας. Εκεί ο Ίργουιν έρχεται σε σύγκρουση με τον συνταγματάρχη Γουίντερ, διοικητή της φυλακής, που χρησιμοποιεί απάνθρωπες μεθόδους επιτήρησης των κρατουμένων και δεν διστάζει να φτάσει μέχρι και στην αφαίρεση της ζωής, όποτε το κρίνει αναγκαίο. Αποφασισμένος να δώσει ένα μάθημα στον Γουίντερ, ο Ίργουιν συσπειρώνει γύρω του 1200 κρατουμένους κι οργανώνει ένα σχέδιο για την κατάληψη της φυλακής.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Μαρκ Ράφαλο

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 16/10, στις 23:00

«Και οι επτά ήταν υπέροχοι» (2016) σε σκηνοθεσία Αντουάν Φούκουα – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Με την πόλη του Rose Creek κάτω από τον σκοτεινό έλεγχο του Bartholomew Boge (Peter Sarsgaard), οι απελπισμένοι κάτοικοι ζητούν βοήθεια από επτά κακοποιούς, κυνηγούς κεφαλών, απατεώνες και οπλισμένους άνδρες – ο Sam Chisolm (Denzel Washington), ο Josh Farraday (Chris Pratt), ο Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), ο Jack Horne (Vincent D’Onofrio), ο Billy Rocks (Byung-Hun Lee), ο Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) και ο Red Harvest (Martin Sensmeier). Όσο η πόλη προετοιμάζεται για την τελική αναμέτρηση που έρχεται, η ομάδα των 7 μοιάζει να πολεμάει για κάτι περισσότερο από τα χρήματα.

*OPEN, Τετάρτη 16/10, 23.15