4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Πέμπτη έφτασε γιαυτό χαλάρωσε παρέα με μία καλή ταινία ή ντοκιμαντέρ. Διάλεξε μια από τις παρακάτω και δεν θα το μετανιώσεις.

«Το μαργαριταρένιο κουμπί» (2015) σε σκηνοθεσία Πατρίσιο Γκουζμάν -ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Το νερό είναι το μεγαλύτερο σύνορο της Χιλής και ταυτόχρονα κρύβει το μυστικό δύο κουμπιών που βρέθηκαν στο βάθος του ωκεανού. Στην τεράστια ακτογραμμή της Χιλής συναντά κανείς ηφαίστεια, βουνά και παγετώνες. Μέσα στο νερό βρίσκονται παγιδευμένες οι φωνές των ντόπιων ιθαγενών από περασμένους αιώνες, των ναυτικών που κατέφθασαν από την Αγγλία, μα και των πολιτικών κρατουμένων των σύγχρονων καθεστώτων. Το νερό έχει μνήμη, μα έχει και φωνή. Ολόκληρη η Ιστορία της Χιλής μετατρέπεται σε έναν αποστομωτικής ομορφιάς στοχασμό που ξεκινά από τη θάλασσα και τις άγριες περιπέτειες που κρύβουν τα νερά της και φτάνει ώς τον ουρανό και τη γένεση του ίδιου του σύμπαντος. Στο κέντρο όλων, ένας ταξιδιώτης στο χρόνο ονόματι Τζέρεμι Μπάτον.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 17/10, στις 22:10

«Μία τυχαία συνάντηση» (2014) σε σκηνοθεσία Λίζα Αζουέλος

Ο Πιέρ είναι παντρεμένος εδώ και 15 χρόνια, με δύο παιδιά. Αγαπά τη γυναίκα του και είναι ένας πολύ αφοσιωμένος πατέρας. Γενικά είναι πανευτυχής… Μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει την Ελζά. Κουβεντιάζουν, γελούν και περνούν καλά μ’ έναν πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο τρόπο. Δύο βδομάδες αργότερα, συναντιούνται ξανά, εντελώς τυχαία. Νιώθουν την ίδια αμοιβαία έλξη, που ένιωσαν και στην αρχή. Η Ελζά έχει έναν απαράβατο κανόνα: «Μην μπλέκεις ποτέ με παντρεμένους», αλλά και ο Πιέρ θέλει να παραμείνει πιστός στη γυναίκα του. Έτσι, αποφασίζουν να μην ανταλλάξουν τηλέφωνα, προτιμώντας να αφήσουν τη ζωή να τα φέρει όπως εκείνη θέλει. Όμως, όσο η λεπτή γραμμή, ανάμεσα σ’ αυτό που πραγματικά συνέβη και σ’ αυτό που φαντάστηκαν ότι είχε συμβεί, λεπταίνει, η φαντασία τους αρχίζει να μπλέκεται με την πραγματικότητα… Είναι όμως ποτέ δυνατόν να συμπίπτει η ζωή των ονείρων σου με την πραγματική σου καθημερινότητα;

Παίζουν: Σοφί Μαρσό, Φρανσουά Κλουζέ, Λίζα Αζουέλος, Αλεξάντρ Αστιέ, Τζόναθαν Κοέν, Στεφανί Μουρά, Νιλς Σνάιντερ

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 17/10, στις 23:00

«WONDER WOMAN» (2017) σε σκηνοθεσία Πάτι Τζέκινς- Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Πριν να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, εκπαιδευμένη να είναι μια ανίκητη πολεμίστρια. Μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο, παραδεισένιο νησί, η ζωή της αλλάζει, όταν ένας Αμερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για ένα μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο. Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον κόσμο της, πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει την απειλή. Πολεμώντας δίπλα στους ανθρώπους, σε έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο, η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεων της… και μαζί το πραγματικό της πεπρωμένο

.Παίζουν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Κόνι Νίλσεν, Ρόμπιν Ράιτ

*STAR, Πέμπτη 17/10, στις 21:00

«Τα τελευταία 8 λεπτά» (2011) σε σκηνοθεσία Ντάνκαν Τζόουνς.

Κεντρικός ήρωας της ταινίας είναι ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς, ο οποίος ξυπνά μέσα σε ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί. Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ. Τώρα βρίσκεται ουσιαστικά στο σώμα κάποιου άλλου, ζώντας μια ξένη ζωή. Πριν προλάβει να καταλάβει τι συμβαίνει, ένα τρένο πλησιάζει από την αντίθετη κατεύθυνση και μια βόμβα τους σκοτώνει όλους. Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ για τον Στίβενς, ο οποίος είναι αναγκασμένος να ζει ξανά και ξανά τα γεγονότα πριν την έκρηξη, μέχρι να ανακαλύψει την ταυτότητα του βομβιστή.

Παίζουν: Τζέικ Τζίλενχααλ, Μισέλ Μόναχαν, Βέρα Φαρμάιγκα, Τζέφρι Ράιτ

*STAR, Πέμπτη 17/10, στις 00:00