6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η ημέρα που όλοι περιμέναμε έφτασε, μετά από μια κουραστική εβδομάδα κάτσε σπίτι και χαλάρωσε. Διάλεξε μία από τις παρακάτω ταινίες και άσε τις νυχτερινές εξόδους για κάποιον άλλον.

«Η χορωδία του Χαρίτωνα» (2005) σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη

Άνοιξη του ’68. Μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος να συγκλονίζεται από το γαλλικό Μάη, αλλά στην Ελλάδα το καθεστώς των συνταγματαρχών έχει εδραιωθεί για τα καλά. Στη στρατοκρατούμενη Ελλάδα, λοιπόν, μια μικρή επαρχιακή πόλη βρίσκεται σε αναβρασμό. Όλοι ζουν στο ρυθμό του Ετήσιου Διαγωνισμού Χορωδιών της περιοχής που εδώ και 50 χρόνια αποτελεί το επίκεντρο της ζωής στην πόλη. Ο χαρισματικός γυμνασιάρχης Χαρίτων (Γιώργος Χωραφάς) καθοδηγεί με τον δικό του μαγικό τρόπο τη σχολική χορωδία. Ενώ όλη η πόλη ετοιμάζεται για τη μουσική Ολυμπιάδα της, φτάνει ένας νέος φιλόδοξος στρατιωτικός διοικητής, ο ταγματάρχης Δημητρίου (Ακύλλας Καραζήσης) για να επαναφέρει στην «τάξη και την ασφάλεια» τους κατοίκους. Ο ερχομός του στην πόλη σηματοδοτεί την έναρξη μιας αλυσίδας γεγονότων τόσο δραματικών όσο και διασκεδαστικών, καθώς αναπόφευκτα ανάμεσα στους δύο άντρες κλιμακώνεται μια σύγκρουση, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η… Ωραία Ελένη (Μαρία Ναυπλιώτου), η όμορφη μαθηματικός του Γυμνασίου, το μπιλιάρδο και βέβαια η μουσική…

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Μαρία Ναυπλιώτου, Ακύλλας Καραζήσης, Δημήτρης Πιατάς, Βασίλης Κολοβός, Υβόννη Μαλτέζου, Ανθή Ανδρεοπούλου, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Χρήστος Στέργιογλου, Φώτης Θωμαΐδης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Σπύρος Σταυρινίδης, Θανάσης Θεολόγης, Αλέξανδρος Γιάννου, Στέφανος Καραντινάκης, Δημήτρης Ήμελλος, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μπάμπης Γιωτόπουλος, Μαίρη Σαουσοπούλου, Γιώργος Γεωγλερής, Αργύρης Αγγέλου, Γρηγόρης Καραντινάκης, Αγγελική Γκιργκινούδη, Μαρίνα Πολυμέρη, Τιτίκα Σαριγκούλη, Δημήτρης Ποντίκας, Αλέκος Μάνδυλας, Νίκος Ζωιόπουλος, Νεκτάριος Παπαλεξίου, Κωνσταντίνα Στεφανοπούλου, Ειρήνη Βογιατζή, Νίκος Ντάλας.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 18/10, στις 22:00

«ΤΟΠΚΑΠΙ» (1964) σε σκηνοθεσία Ζιλ Ντασέν – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Η Ελίζαμπεθ Λιπ , μία γοητευτική κλέφτρα πολύτιμων λίθων σχεδιάζει να κλέψει έναν από τους πολυτιμότερους θησαυρούς του κόσμου: ένα στιλέτο που κοσμείται από τέσσερα σμαράγδια εξαιρετικής σπανιότητας και ομορφιάς. Ο θησαυρός όμως, βρίσκεται καλά φυλαγμένος στο μουσείο Τοπκαπί της Κωνσταντινούπολης και κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να βάλει στο χέρι το ανυπολόγιστης αξίας κειμήλιο. Σύντομα, μία ομάδα από ερασιτέχνες κακοποιούς, κλεφτρόνια και έναν ανυποψίαστο, αγαθό μικροαπατεώνα, θα ταξιδέψουν μέχρι την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να θέσουν σε εφαρμογή το «τέλειο» κόλπο. Στην πράξη, όμως, ο θησαυρός δεν θα είναι τόσο κοντά όσο υπολόγιζαν. Θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν όλη την τύχη, την τόλμη αλλά και το στιλ που διαθέτουν, προκειμένου να τα καταφέρουν.

Παίζουν: Μελίνα Μερκούρη, Πίτερ Ουστίνοφ, Μαξιμίλιαν Σελ, Ρόμπερτ Μόρλεϊ, Ακίμ Ταμίροφ, Τζες Χαν, Ζιλ Σιγκάλ, Τζο Ντασέν, Τίτος Βανδής, Δέσπω Διαμαντίδου

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 18/10, στις 23:00

«86 Μικρά βήματα ελπίδας» (2017) σε σκηνοθεσία Egil Håskjold Larsen – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Σε ένα μονοπάτι γεμάτο με σωσίβια, μέσα σε ένα πλήθος ανθρώπων που τρέχουν, εμφανίζεται σιγά-σιγά ένα κορίτσι ηλικίας 3 ετών. Γεμάτη με την ενέργεια και την περιέργεια του παιδιού, που φέρει το μικρό σακίδιο “Frost” στην πλάτη της, περιφέρεται ανάμεσα σε εκατοντάδες πόδια ενηλίκων.. Αντιλαμβάνεται τη βαρύτητα της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ίδια και η οικογένειά της, αλλά γεμάτη παιδικότητα συνεχίζει το ταξίδι της. Για κάθε βήμα που κάνει , δημιουργείται μια αίσθηση ελπίδας. Για την Lean, αυτό το βήμα είναι ένα βήμα πιο κοντά στον παππού της στη Σουηδία.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 18/10, στις 23:00

«Ρομπέν των δασών» (2010) σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Στην Αγγλία του 12ου αιώνα, ένας άριστος τοξότης στο στρατό του Βασιλιά Ριχάρδου Ι, που αρχικά ενδιαφερόταν μόνο για την προσωπική του επιβίωση, αμέσως μετά το θάνατο του βασιλιά, πηγαίνει στο Νότινχαμ, μια πόλη βυθισμένη στη διαφθορά, λόγω του δεσποτικού της σερίφη και της αβάσταχτης φορολογίας. Όταν φτάνει εκεί ερωτεύεται την ευγενή Λαίδη Μάριον και ελπίζοντας να την κατακτήσει, αλλά και να σώσει την πόλη από τη βαριά φορολογία και την αδικία σε βάρος του απλού λαού, οργανώνει μια συμμορία κι αρχίζουν να μάχονται τη διαφθορά προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη, δίχως να φοβούνται το όποιο προσωπικό κόστος. Παράλληλα, οι απλοί αυτοί άνθρωποι καλούνται να αποτρέψουν την προοπτική ενός αιματοβαμμένου εμφυλίου και την υποδούλωση της χώρας τους στη Γαλλία και να ξαναφέρουν δόξα και τιμή στην Αγγλία. Ήρωας ή ληστής, ο Ρομπέν ήταν ένας ταπεινής καταγωγής άνδρας, που με την τόλμη του και το αίσθημα δικαίου που τον διέκρινε, εξελίχθηκε σε αθάνατο σύμβολο ελευθερίας όλων των αδικημένων.

Παίζουν:Ράσελ Κρόου, Μαρκ Στρονγκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Γουΐλιαμ Χαρτ, Μαξ Βον Σίντοου, Μάθιου ΜακΦέντιεν

*STAR, Παρασκευή 18/10, στις 21:00

«Μπαμπάς για γκολ» (2007) σε σκηνοθεσία Άντι Φίκμαν

Ο Τζο Κίνγκμαν, ο απόλυτος άρχοντας των γηπέδων, ζει την απόλυτη φαντασίωση κάθε φιλόδοξου άντρα: είναι νέος, πλούσιος, διάσημος, μεγάλος γυναικοκατακτητής και αναπόφευκτα ορκισμένος εργένης! Η αναπάντεχη, όμως, εμφάνιση στη ζωή του της 7χρονης κόρης του, που αγνοούσε την ύπαρξή της, θα φέρει στη ζωή του τα πάνω κάτω. Τώρα, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές στην αθλητική καριέρα του, καλείται να συνδυάσει τα ασυνδύαστα: από τη μια, προπονήσεις, εκδηλώσεις, πάρτι και καυτά ραντεβού, από την άλλη παραμύθια, κούκλες και… μαθήματα μπαλέτου. Οι δυσκολίες αρκετές, όμως τελικά ο Τζο θα αντιληφθεί πως υπάρχει και κάτι περισσότερο από τα λεφτά και τη δόξα των χιλιάδων θαυμαστών. Μερικές φορές μια μικρή, γλυκιά θαυμάστρια είναι υπεραρκετή.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Κίρα Σέντγουικ, Μάντισον Πέτις, κ.α.

*ALPHA, Παρασκευή 18/10, στις 21:00

«Next» (2007) σε σκηνοθεσία Λι Ταμαχόρι

Ο Κρις Τζόνσον, ταχυδακτυλουργός στο Λας Βέγκας, έχει το χάρισμα να “βλέπει” τι θα συμβεί τα επόμενα δυο λεπτά. Μια πράκτορας του FBI που ανακαλύπτει το μυστικό του, θέλει να τον πείσει να συνεργαστούν για να αποκαλύψουν μια τρομοκρατική οργάνωση η οποία έχει σκοπό να πυροδοτήσει μια ατομική βόμβα.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Τζούλιαν Μουρ, Τζέσικα Μπίελ

*OPEN, Παρασκευή 18/10, στις 21:00

**Στο κανάλι θα προβληθεί και η ταινία «Το ξίφος του δράκου» (2015) σε σκηνoθεσία Ντάνιελ Λι στις 23:00