(Ξ)έχασες το κινητό σου; Εφαρμογή σου απαντά… αθόρυβα για το πού βρίσκεται

Το να χάσεις ή να σου κλέψουν το κινητό είναι κάτι αρκετά πιθανό αλλά εξίσου δυσάρεστο. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να το εντοπίσεις και εμείς σου τους παρουσιάζουμε ευθύς αμέσως.

Σε όλους μπορεί να συμβεί να χάσουμε το κινητό ή να μας το κλέψουν. Ευτυχώς, όμως, ο εντοπισμός κινητού ή tablet είναι πολύ πιθανός με αρκετές διαφορετικές μεθόδους. Κάποιες ενέργειες είναι εφικτές ακόμη και αν αλλάξουν τη SIM. Δείτε πώς μπορούμε να εντοπίσουμε ένα κινητό Android ή iPhone, μέσω των υπηρεσιών της Google και της Apple, αλλά και διαμέσου μιας εφαρμογής που σου στέλνει και φωτογραφία του δράστη ή τυχερού που βρήκε την συσκευή σας αλλά ίσως δεν είναι διατεθειμένος να σας την επιστρέψει.

Σήμερα, όλες οι Android και iPhone συσκευές είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό μας στο Google ή του icloud αντίστοιχα. Η ίδια η Google αλλά και η Apple Μέσω του icloud παρέχει στους χρήστες της ένα σύστημα εντοπισμού και διασφάλισης των συσκευών σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εισέλθετε από έναν υπολογιστή στον λογαριασμό σας στο Google ή του icloud και εκεί θα βρείτε πολύ εύκολα τις οδηγίες ώστε να δηλώσετε τις συσκευές σας.

Με αυτόν τον τρόπο Google και Apple μας δίνουν 2 πολύ σημαντικές δυνατότητες: Να εντοπίσουμε το πού βρίσκεται η συσκευής μας, αλλά και να την κλειδώσουμε.

Για παράδειγμα αν σου κλέψουν το κινητό σου, μπαίνεις στον λογαριασμό Google απο ένα laptop, βρίσκεις την αποθηκευμένη συσκευή σου και την κλειδώνεις άμεσα! Ο άλλος δεν έχει πια πρόσβαση στην συσκευή σου! Σε επόμενη επιλογή μπορείς να βρεις και στίγμα της συσκευής, που ακριβώς βρίσκεται ή και αν έχεις αποθηκευμένο ευαίσθητο περιεχόμενο που δεν θέλεις να διαρρεύσει μπορείς να διαγράψεις όλα τα δεδομένα από την συσκευή σου. Όλα αυτά αρκεί η συσκευή σου να είναι ανοιχτή & συνδεδεμένη στο internet. Έτσι αν κάποιος την βρει ή την κλέψει με το την ανοίξει και συνδεθεί στο Internet θα μπορείτε να έχετε όλες τις παραπάνω επιλογές.

Συγκεκριμένα από την εφαρμογή της Google αλλά και της Apple μπορούμε να κλειδώσουμε εξ αποστάσεως το κινητό μας με το Κλείδωμα/Lock αλλά και να γράψουμε πώς μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας όποιος το βρήκε.

Επίσης δίνει την δυνατότητα η συσκευή μας να χτυπήσει με την Κλήση/Ring. Θα χτυπήσει δυνατά ακόμα και αν ήταν στο αθόρυβο ή τη δόνηση. Με αυτή την λειτουργία μπορείς να ενεργοποιήσεις τον ήχο αν δεν βρίσκεις το κινητό σου που δεν θυμάσαι που το έχεις ακόμη και αν είναι στο αθόρυβο.

Αν είχαμε ενεργοποιημένη την Τοποθεσία/Location στο κινητό μας, η σελίδα θα το εντοπίσει και στο χάρτη, με ακρίβεια 20 μέτρα.

Αν είμαστε 100% σίγουροι πως δεν πρόκειται να το βρούμε, κάνουμε Διαγραφή/Erase, ώστε τουλάχιστον να διασφαλίσουμε τα προσωπικά μας δεδομένα.

Σημειώνουμε εδώ, ότι αν ψάξετε με τις επιλογές στον λογαριασμό Google θα παρατηρήσετε ότι μας δίνει πάρα πολλές επιλογές όπως να δείτε πότε η συσκευή σας ήταν ενεργή, σε ποιο σημείο και πολλά άλλα. Επίσης να πούμε ότι και πολλοί τρίτοι κατασκευαστές σου δίνουν την δυνατότητα να αναζητήσεις την συσκευή σου, όπως για παράδειγμα η Samsung όπου με το Samsung account σου μπορεί να σου δώσει στίγμα της θέσης του smartphone σου ενώ την ίδια υπηρεσία προσφέρει και η XiAOMI.

Στην περίπτωση των συσκευών iPhone τις αντίστοιχες υπηρεσίες προσφέρει η εφαρμογή Find My iPhone. Στην περίπτωση των iPhone ο χρήστης που αναζητεί την συσκευή του μπαίνοντας στην εφαρμογή το μόνο που πρέπει να γνωρίζει είναι το Apple ID του και τον κωδικό πρόσβασης που έχει ορίσει.

Έτσι αν δεν βρίσκετε το κινητό σας και ανησυχείτε μήπως το έχετε ξεχάσει ή σας το έχουν κλέψει, φροντίστε από πριν, ακόμη και άμεσα, να εγκαταστήσετε την εφαρμογή Find My iPhone στην συσκευή σας. Πηγαίντε στο iCloud.com σε κάποιο laptop ή υπολογιστή, κάντε μια εγγραφή και κλικάρετε πάνω στο «Find My iPhone». Θα σας δείξει που βρίσκεται το κινητό σας.

Μία αξιόπιστη εναλλακτική εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή είναι και το Lookout, το οποίο μπορείτε να το κατεβάσετε απο το Play Stοre και είναι εξίσου αξιόπιστο με τα παραπάνω. Το πλεονέκτημά της είναι ότι σου προσφέρει κάποιες μοναδικές premium επιλογές -με κάποιο μικρό κόστος βέβαια- όπως όταν κάποιος βάλει 5 φορές λάθος τον κωδικό σου, τότε αυτό σου στέλνει αυτόματα ένα mail με το σημείο της συσκευής σου καθώς και φωτογραφίας του..δράστη! που βγάζει επιτόπου και αυτόματα μέσω της selfie κάμερας!