Το Χάρβαρντ μίλησε: Οι άνθρωποι που αργούν στα ραντεβού τους, ζουν περισσότερο!

Σε κανέναν δεν αρέσει να τον στήνουν.  Από την άλλη, κανείς δεν επιθυμεί να αργεί στα ραντεβού του! Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που, όσο κι να προσπαθούν, τείνουν να καθυστερούν σχεδόν πάντα. Μάλιστα, όσο περνάει ο καιρός, αντί να βελτιώνουν τον χρόνο τους τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα.

Ωστόσο, για εσάς που αργείτε στα ραντεβού σας συστηματικά, σας έχουμε καλά νέα: σύμφωνα με μια νέα μελέτη από τους ειδικούς του Χάρβαρντ, η καθυστέρηση ίσως να είναι καλή για την υγεία σας!

Ναι, καλά ακούσατε (διαβάσατε)! Η μελέτη του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι που έχουν την τάση να φτάνουν καθυστερημένοι στα ραντεβού τους:

Αγχώνονται λιγότερο

Οι ειδικοί της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, έπειτα από μελέτη, κατέληξαν στο εξής:

Οι άνθρωποι που καθυστερούν, δεν επιτρέπουν στο ρολόι να υπαγορεύει τη διάθεσή τους. Σε σύγκριση με όσους είναι πάντα στην ώρα τους, αγχώνονται πολύ λιγότερο και άρα έχουν και λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από ζητήματα υγείας που σχετίζονται με το στρες, όπως την υψηλή αρτηριακή πίεση ή τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Είναι πιο χαρούμενοι

Η αργοπορία συνδέεται με την αισιοδοξία, αλλά και τα υψηλότερα επίπεδα ενθουσιασμού. Κι αυτό, επειδή οι άνθρωποι που καθυστερούν σκέφτονται ότι μπορούν να διεκπεραιώσουν μία ολόκληρη λίστα υποχρεώσεων καταφέρνοντας, όμως, να φτάσουν έγκαιρα στα ραντεβού τους.

Μπορεί τελικά να μην τα καταφέρνουν, αλλά το σημαντικό είναι πως σκέφτονται πάντα θετικά και αισιόδοξα. Όπως δείχνει και η συγκεκριμένη μελέτη, εσείς που συνηθίζετε να καθυστερείτε στα ραντεβού σας βλέπετε τη φωτεινή πλευρά της ζωής! Ή αλλιώς, βλέπετε το ποτήρι μισογεμάτο.

 Ζουν περισσότερο

Εν κατακλείδι, όσοι καθυστερούν πάντα στα ραντεβού τους είναι λιγότερο αγχώδεις, πιο ευτυχισμένοι και, απ’ ότι φαίνεται, πιο έξυπνοι! Κι αφού το άγχος συνδέεται με προβλήματα υγείας, οι… αργοπορημένοι κατ’ επάγγελμα είναι πιο υγιείς και άρα έχουν πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο.

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσετε το άγχος να ανεβαίνει στα ύψη λόγω μίας πιθανής καθυστέρησης, χαλαρώστε και ξανασκεφτείτε το: αξίζει τον κόπο;

brightside.me