6 ωραίες ιδέες για την Κυριακή σου στην Καστοριά

Φορέστε τα πιο άνετα σας παπούτσια και απολαύστε την Κυριακή στην πόλη συνδυάζοντας την βόλτα και τον καφέ σας με ψυχαγωγία και ωραίες εικόνες γύρω σας. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα κυριακάτικα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα στη Καστοριά.

-Στις 11:00-14:00, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος Άργους Ορεστικού “Η ΡΟΔΑΝΗ” διοργανώνει σεμινάρια χορού και σας περιμένει να γνωρίσετε τους πιο αντιπροσωπευτικούς χορούς από την Ελλάδα (Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία, Ήπειρος, νησιά Αιγαίου και Ιονίου, Κρήτη, Κύπρος, Πόντο και Μικρά Ασία) και να έρθετε σε επαφή με λαογραφικά στοιχεία της κάθε περιοχής.

-Αν θέλετε να ξεναγηθείτε στη μαγευτική φύση του Γράμμου να επισκεφτείτε το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση.

-Στις 15:30 ποδοσφαιρόφιλοι και μη, η οικογένεια της “ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ” σας προσκαλεί στον αγώνα της Κυριακής για καλό σκοπό,  για τον μικρός Παναγιώτη – Ραφαήλ , που είναι πλέον το παιδί όλων μας

Η οικογένεια της “ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ” δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στην τιτάνια προσπάθεια που γίνεται από τους πολίτες όλης της χώρας. Για αυτό λοιπόν σήμερα, θα υπάρχει κουμπαράς για το σκοπό αυτό. Όποιος μπορεί, με ό,τι μπορεί, ας βοηθήσει τον μικρό αυτόν ήρωα. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο πάνω από μια νίκη ή ήττα….

Η είσοδος την Κυριακή θα είναι ελεύθερη για τους φιλάθλους. Θα διατίθενται και κάρτες διαρκείας, για όσους επιθυμούν, και μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια της ομάδας.
Ακόμη όμως και η απλή παρουσία σας και το χειροκρότημα προς τα παιδιά μας, τους ποδοσφαιριστές μας, θα αποτελέσει ηθική ενίσχυση, πολύτιμη, για τη συνέχιση της προσπάθειας τους.

-Στις 15:30 οι “ΔΗΜΙΟΙ” θα κάνουν μία νέα δράση. Όσοι μπορούν και πιάνει (έστω λιγάκι) το χέρι τους καλοδεχούμενοι.

Το πρώτο και δυσκολότερο βήμα έγινε την προηγούμενη εβδομάδα με τη βοήθεια του Συλλόγου Φίλων Περιβάλλοντος. Επόμενο βήμα είναι η περίφραξη του οικοπέδου στη Μεσοποταμία ώστε τελικά να το δενδροφυτεύσουνε με σπόρους που τους παρέχει η κυρία Ζυπίδου.

-Στις 16.00-18.00, οι Πρόσκοποι της Καστοριάς, σας περιμένουν να γνωρίσετε από κοντά τη μεγαλύτερη εθελοντική Κίνηση για νέους στη χώρα.

Η 1η Ομάδα Προσκόπων Καστοριάς στην διεύθυνση περιοχή Προφήτη Ηλία, Μακεδονίας  θα υποδεχτούν κάθε ενδιαφερόμενο για να γνωρίσει το έργο και τις αξίες της Προσκοπικής Κίνησης, να παίξει προσκοπικά παιχνίδια, και να λύσει όλες οι απορίες για τους Προσκόπους και γιατί να γίνει ενα παιδί Πρόσκοπος.Τα Ενήλικα Στελέχη μέσω της Προσκοπικής Μεθόδου θα μεταφέρουν στα παιδιά  Αρχές και ιδανικά για έναν καλύτερο κόσμο.

-Στις 6:30 μ.μ. ο Σύλλογος “Μαζί σου” σας προσκαλεί σε μία διαφορετική εκδήλωση να “Τραγουδήσετε μαζί για τον καρκίνο του μαστού” στο Nautical Hall Καστοριάς.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στο θέμα του καρκίνου του μαστού ο οποίος αποτελεί την πρώτη ασθένεια σε αριθμό κρουσμάτων στον γυναικείο πληθυσμό.

Ούτε μία γυναίκα να μην παραμελεί το καθήκον για την ετήσια μαστογραφία της, γιατί το οφείλει στον εαυτό της και τους ανθρώπους που αγαπάει και την αγαπούν.