5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Είναι η τελευταία μέρα της εβδομάδας και ο μόνος σωστός τρόπος για να δώσεις ένα όμορφο τέλος στην κουραστική και δύσκολη εβδομάδα σου είναι μέσα από μία καλή ταινία.

«38 Μάρτυρες» (2012) σε σκηνοθεσία Lucas Belvaux -Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ 

Nύχτα. Το σώμα μιας νεαρής γυναίκας βρίσκεται σε λίμνη αίματος στο χωλ εισόδου ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων. Το ποιος, γιατί και πώς δεν ειναι το θέμα της ταινίας. Όπως προκύπτει στην έρευνα, τις απεγνωσμένες κραυγές της κοπέλας που δολοφονήθηκε άκουσαν 38 μάρτυρες οι οποίοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να την βοηθήσουν. Ο Pierre (Yvan Attal), καπετάνιος του εμπορικού ναυτικού είναι ένας απο αυτούς τους 38 που μηδενός εξαιρουμένου φέρονται να μην εχουν ακούσει και να μην εχουν δει τίποτα το βράδυ του φόνου.Κατατρεγμένος από ενοχές και τύψεις, ο Pierre πηγαίνει τελικά στην αστυνομία για να αποκαλύψει την αλήθεια. Η αλήθεια θα οδηγήσει τη σχέση του με τους υπόλοιπους μάρτυρες αλλά και την προσωπική του σχέση στα άκρα.

Παίζουν:Yvan Attal, Sophie Quinton, Nicole Garcia, François Feroleto, Natacha Régnier, Patrick Descamps

*ΕΡΤ3, Κυριακή 20/10 στις 22:30

«Rogue one: a Stars War story» (2016) σε σκηνοθεσία Γκάρεθ Έντουαρντς

Η Γαλαξιακή Αυτοκρατορία έχει πια επιβάλλει την εξουσία της σε όλους τους πλανήτες, που ένας ένας παρέδωσαν γη και ύδωρ στους κατακτητές. Το μόνο που απομένει για τη διασφάλιση της υπακοής τους είναι η κατασκευή ενός υπερσταθμού, που θα ελέγχει την νέα τάξη πραγμάτων. Το σχέδιο κατασκευής του Death Star, ενός τεχνητού πλανήτη-υπερόπλου που θα στεγάσει όλα τα κέντρα εξουσίας, παρακολούθησης και επιβολής ποινών, φαίνεται να είναι η λύση στο πρόβλημα. Αν και η Αντίσταση ετοιμάζεται να αναλάβει δράση, οι πιθανότητες επιτυχίας δεν είναι με το μέρος τους. Η μόνη που ίσως μπορεί να το αλλάξει αυτό, φαίνεται να είναι η Τζιν Έρσο, η κόρη του επιστήμονα πίσω από τον σχεδιασμό του επικίνδυνου πλανητικού κέντρου.

Παίζουν: Φελίσιτι Τζόουνς, Ντιέγκο Λούνα, Μπεν Μέντελσον, Ντόνι Γεν, Μαντς Μίκελσεν, Άλαν Τέντικ, Ζιάνγκ Βεν, Φόρεστ Γουίτακερ

*ALPHA, Κυριακή 20/10 στις 21:00

« Parker» (2013) σε σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ 

Πολλές φορές, για να τη βγάλεις καθαρός, ο μόνος τρόπος είναι να παίξεις βρόμικα. Κι αυτό, θα το μάθει πολύ καλά ο Πάρκερ, ένας διαβόητος κακοποιός με έναν ιδιαίτερο κώδικα τιμής, όταν κάποια στιγμή πέσει θύμα της ίδιας της συμμορίας του στην τελευταία τραπεζική ληστεία τους. Αφού καταφέρει να παραμείνει στη ζωή, η εκδίκηση γίνεται πλέον μονόδρομος. Σύντομα, ο Πάρκερ θα ακολουθήσει μεταμφιεσμένος τους πρώην συνεργάτες του στην επόμενη επιχείρησή τους, στο Παλμ Μπιτς, έχοντας όμως αυτή τη φορά στο πλευρό του την πιο ακαταμάχητη σύμμαχο που θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μάικλ Τσίκλις, Ρόμπερτ Κανεβάλι, Νικ Νόλτε

*ALPHA, Κυριακή 20/10 στις 23:40

«Γλυκός πειρασμός» (2002) σε σκηνοθεσία Ρότζερ Καμπλ

Η Κριστίνα Γουόλτερς είναι μία σέξι κοπέλα που «ξεσαλώνει» κάθε βράδυ στο κλαμπ, και έχει τους δικούς της, πολύ συγκεκριμένους κανόνες για το παιχνίδι του φλερτ. Ένα βράδυ, όμως, γνωρίζει τον κύριο Τέλειο… ο οποίος, την επόμενη ακριβώς μέρα, εξαφανίζεται! Η Κριστίνα και η φίλη της Κάμερον αποφασίζουν να τον ψάξουν μαζί, και στην περιπετειώδη περιπλάνησή τους τελικά μαθαίνουν πολλά για το τι είναι τελικά σωστό και τι λάθος, όταν μιλάμε για τον…. μεγάλο έρωτα!

Παίζουν:  Κάμερον Ντίαζ, Κριστίνα Απλγκέιτ, Σέλμα Μπλερ, Τόμας Τζέιν

*ΑΝΤ1, Κυριακή 20/10 στις 23:15

Μια Τρελλή, Τρελλή Οικογένεια (1965) 

Ο Ανδρέας επιστρέφει από τη Βενετία παντρεμένος με τη Μίκα και γνωρίζει την οικογένειά της. Η μητέρα της Τζίνα ή αλλιώς  «Πάστα Φλώρα», αφηρημένη, κακομαθημένη και με αρκετή δόση τρέλας, έχει χωρίσει τον άντρα της Στέλιο, επειδή ήταν πολύ καλός και πολύ μαλακός. Η μικρότερη αδελφή της, η Σίσσυ, είναι ένα θεότρελο κοριτσόπουλο, που κουβαλάει στο σπίτι όποιον τεντιμπόι γνωρίζει στα γήπεδα ή τα κλαμπ, που συχνάζει. Μα και η ίδια η Μίκα, που ήταν αρραβωνιασμένη με τον Μίκη, δεν υστερεί σ αυτό. Έτσι ο Ανδρέας αποφασίζει να στρώσει την καινούρια του οικογένεια έχοντας τη βοήθεια του πεθερού του…

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μαίρη Αρώνη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Λίλυ Παπαγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Καίτη Γώγου, Νίτσα Μαρούδα

*Star, Κυριακή 20/10 στις 21:00